Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimarts, 20 de gener del 2009

Que fem amb el pou d’aigua?

L'Ajuntament de Beniarrés no ha pressupostat invertir cap euro en el pou de la Pedrera.

Al desembre de 2007, la Diputació d’Alacant adjudicava a l’empresa Sondeos Martinez SL l’obra per a fer una nova captació d’aigua per a l’abastiment humà per al poble de Beniarrés amb un preu de licitació de 75.918 €, dels quals l’Ajuntament de Beniarrés tenia que fer front al 20 % del total de l'obra amb recursos propis ( 15.000 € aproximadament)

Captació d'aigua a la Pedrera


Imatge de la captació d'aigua existent a la Pedrera


L’obra es va fer per part de l’empresa amb els seus menys i els seus més, doncs sembla ser que els terrenys on es va fer la prospecció no eren de titularitat municipal i els seues propietaris van demanar la propietat que suposadament els pertany. Instàncies i contestacions han entrat i han eixit de l’Ajuntament de Beniarrés per resoldre la titularitat d’aquests terrenys, titularitat que a dia d’avuí, l’ajuntament de Beniarrés no ha pogut demostrar i per tant de ser les coses com les he exposat, l’Ajuntament de Beniarrés suposadamanet hauria comés un greu delicte a l’invertir diners públics en propietats privades. Sincerament i crec que no m’equivoque, la Diputació d’Alacant no sap res sobre aquest afer ja que l'ajuntament va certificar davant la Diputació d'Alacant que aquests terrenys on anava a fer-se la nova captació d'aigua eren terrenys propietat de l'Ajuntament de Beniarrés. Les obres una vegada finalitzades van ser entregades a l’Ajuntament de Beniarrés per a que es facen ús d’elles. Aleshores, perquè fa un any que les obres estan acabades i no s’ha fet res per posar aquest pou en marxa?

De molts es conegut que el PSPV-PSOE de Beniarrés va optar i proposar a l’equip de govern el destinar els 236.000 € dels “Fons Zapatero” a la construcció d’una xarxa de recollida d’aigües pluvials per tal de separar les aigües fecals que van pel clavegueram i les aigües de pluja, també partir el projecte en projectes més xicotets per a que totes les empreses locals tingueren treball. Aquesta proposta com molt bé sabreu, no va ser acceptada pels vots la majoria absoluta del PP. Però teníem una altra proposta i era la de posar en marxa aquest nou pou fet a la Pedrera i la conducció fins als dipòsits municipals d’aigua potable. Amb aquesta actuació el poble de Beniarrés tindria dos punts d’abastiments d’aigua potable i aquest servei bàsic garantit durant molts anys.

Resulta més que evident, que una vegada feta la nova captació d’aigua potable a la Pedrera l’equip de govern del Partido Popular, no sap que fer amb ella doncs al pressupost de l’any 2009 no hi ha un sols euro pressupostat per posar-lo en funcionament i el projecte estrella del pressupost per a l’any 2009 valorat en 600.000 € per a construir un nou dipòsit d’aigua potable per al poble ha desaparegut a les primeres de canvi perquè la Generalitat Valenciana no ha pressupostat un sols euro per aquesta infraestructura i era l'entitat que l’havia de finançar integrament.

El pou del qual s’abasteix el nostre poble, segons les informacions que tinc, té un bon nivell d’aigua però ja que hem fet una nova captació d’aigua, els més lògic seria posar-la en marxa i invertir els diners que facen falta per tal de posar-lo en marxa i garantir l’abastiment d’aigua potable al poble de Beniarrés per molts anys.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

L'Esportí s'ha quedat sense local on reunir-se i guardar tot el patrimoni que han anat adquirint (drac, nanos, futurs gegants...).
Em pregunte si els responsables han demanat local a l'Ajuntament. Sabeu res?.
Pense en la planta baixa de l'antic ajuntament, no seria bon local?. En l'actualitat, crec que no s'està utilitzant de manera adequada, amb un poc d'obscurantisme, amiguisme i favoritisme.
Algú em pot contestar i confirmar les meues sospites?

Anònim ha dit...

Quan dius obscurantisme, amiguisme i favoritisme pots especificar el mal us q està fent-se del local per a parlar en propietat...perque els adjetius que deixes entendre crec q son molt forts com per a no confirmar el obcurantisme del seu us...

Beniarres al dia ha dit...

Respecte a lo de l'Esporti aquest dimecres membres de la junta directiva anaven a parlar amb l'alcalde per a veure si ofereix un local en les mateixes condicions que a la resta de les associacions de Beniarrés que el tenen cedit, es a dir, un local per utilitzar-lo quan calga, sense tindre que demanar permís i no sols com magatzem sinó que es puga emprar quan siga necessari per a reunir-se, fer xerrades, treballar, etc.

Esperarem resposta. Això es el que se.

Respecte a lús de la planta baixa de l'ajuntament no entre a valorar-ho però si que seria un excel·lent lloc per a l'Esportí. Crec tindria un millor ús que el que te ara, quan pràcticament sols es dedica a fer festetes i celebrar aniversaris.

Anònim ha dit...

Al 2n anònim:
Fede ha contestat al teu comentari sobre els adjectius, al menys aquell de "amiguisme" i "favoritisme", ja que celebrar aniversaris, que són festes particulars, així ho demostra. S'imagineu si tots els veïns demanaren celebrar allí les seues celebracions: batejos, comunions, aniversaris, bodes...
L'altre de "obscurantisme" potser no estiga ben emprat, però al menys convindràs amb mi en què l'Ajuntament no fa bando anunciant i fent públic quin és l'us que es pot donar a aquest local.

Anònim ha dit...

Perdoneu, però la planta baixa de l'antic ajuntament l'ampren els adolecents que van a passar ahí una estoneta ja que pobres no tenen ningún lloc on anar perqué la majoria són menors d'edat i millor que estiguen ahí jugant a la play o el que vullguen qué estara pel carrer en el fret qué fa.

Anònim ha dit...

Perdoneu, però no podem confondre el que és particular o privat d'allò que és públic.
Estic d'acord amb el sentiment sobre els joves o adolescents. Però, pel mateix argument, els qui no són joves també tenen el mateix dret d'utilitzar eixe local (i sempre a nivell privat).
Està clar que des de l'Administració (i crec que deuria ser l'Ajuntament)deuria solventar-se aquesta deixadesa amb els joves. Caldria posar voluntat per fer-se càrrec d'aquestos.
Tampoc podem oblidar que en aquesta etapa de la vida (tots hem passat per ella) encara se és immadur i és responsabilitat dels majors (com en qualsevol societat) ajudar-los per aconseguir una maduració equilibrada, sobre tot en valors, que des del carrer no s'aprenen.
La solució no és deixar-los la clau sense cap responsable de l'Ajuntament. Ells no poden fer-se responsables.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...