Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimarts, 27 de maig del 2008

27 de maig: Just fa un any de les eleccions locals

Un any de majoria absoluta del Partido Popular

Fa un any, hui dia 27 de maig, era el dia en que tots els ciutadans de Beniarrés amb dret a vot, estavem cridats a acudir a les urnes per dipositat el nostre vot per triar el govern de la Generalitat Valenciana i el govern del nostre poble al igual que la resta de poblacions del País Valencià.

Per aquestes eleccions es presentaven 5 partits ( més que mai en la curta història democràtica del nostre poble) amb el Partido Popular, el Partit Socialista del País Valencià, el BLOC, Alternativa per Beniarrés i la Llista de Perputxent. El resultat, ja es per tots conegut amb 5 representants del PP, 3 del PSPV-PSOE i 1 del BLOC. Les altres dues formacions ”independents”, van quedar fora de la nova composició del govern municipal. Declaracions del representan de Alternativa de Beniarrés cap als seus anteriors companys de govern, es a dir el Partido Popular, van donar que parlar però amb un any pel mig fan que s’hagen oblidat.

El PP, per primera vegada, tenia majoria absoluta a Beniarrés, la qual cosa faria que no tinguera que pactar amb ningú la seua política que vol per al present i futur del nostre poble. El regidor del BLOC, va acceptar tres regidories, mentre que nosaltres, els socialistes, no vam acceptar les tres regidories que s’ens oferien: Tràfic, Immigració i Sanitat. Treballem des de l’oposició amb propostes, control i fiscalització de la política feta per el PP.

Podria ser un article molt extens del que s’ha fet i el que s’ha deixat de fer com puga ser la construcció de la guarderia, la renuncia en la dedicació exclusiva de l’alcalde i la posterior dedicació exclusiva de la tinent d’alcalde, el cobriment de la pista poliesportiva, el canvi de la secretari – interventora de l’ajuntament, la captació d’aigua potable en terrenys privats, la no construcció d’un Centre Social al llar del Jubilats, el no asfaltat de camins, la construcció d’un parc, el tancament del museu de Casa la Mestra, les bases per a desenvolupar un PAI, entre altres però el que si que vull reflexar en aquest any és la situació en que es troba el polígon industrial de Beniarrés.

Hi havien moltes esperances en aquest projecte, que a més a més, de generar forts ingressos a l’Ajuntament de Beniarrés, al voltat dels 500.000 €, anava a crear empreses, llocs de treball i sobretot futur i esperança. Es van redactar unes bases per que els especuladors no compraren les parcel·les i les dedicaren al “sembrat” de brossa i males herbes. Es va facilitar la instal·lació d’empreses amb la reducció de l’impost de l’IBI entre altres coses. Es van modificar el plec de condicions per facilitar la financiació als adjudicataris sempre perdent drets l’ajuntament de Beniarrés.

I realment que ha passat? Els llocs de treball i les empreses no apareixen per cap lloc. Seguim sent un poble de fiambrera amb un polígon industrial sense activitat i amb l’incompliment del plec de condicions per part de l’ajuntament i els adjudicataris. On estan els llocs de treball i les empreses si en any i mig tenien que estar construïdes i en funcionament?. Perquè no es construeixen les empreses i es creen llocs de treball senyor alcalde si això no te que costar a l’ajuntament ni un euro sols fer complir lo signat? L’alcalde de Beniarrés quan es preguntat per açò, no respon fermament i preferix veure el polígon ple de males herbes i la gent de Beniarrés amb les fiambreres baig del braç cap al pobles veins.
Evidentment el polígon està per a crear prosperitat ,beneficis i futur per al nostre poble. Ha costat molt de fer en temps, impediments polítics , tramitacions i damunt d’ell s’ha contat moltes mentides per a que ara les empreses no apareguen per cap lloc i no es creen llocs de treball.

20 comentaris:

Anònim ha dit...

Fede, aplica't el cuento a tu. Perque vosaltres heu segut els primers en que vaureu convertir aquest poble ne poble fiambrera com dius tu. Que vereu fer vosaltres? res, i ara que feu? contar mentires per a que no vinga ningú al poble, desprestijar-lo prou i fer les coses dificil per a que no puguem prosperar.

Beniarres al dia ha dit...

Un polígon industrial no naix com un esclatsang o un bolet, cal una tramitació molt complicada i que encara es pot complicar molt més quan el govern de la Generalitat Valenciana amb el PP al capdavant va fer tot lo possible per a que no eixira endavant en el menor període de temps amb retards atorgant la cèdula d’habilitat, alegant contra l’entrador del polígon i negant informació per a rebre ajuts econòmics. Si, eixe PP que inverteix 82 milions d’euros en fer un circuit urbà de formula 1.

Et diré, també que la major empresa que hi ha hui en dia Beniarrés i que més llocs de treball ha creat es va instal•lar al nostre terme quan governaven els socialistes i dir-te que el mèrit és de l’empresa no dels governants.

El que si que denuncie es que les parcel•les del polígon estan plens de brossa i males herbes i que l’ajuntament de Beniarrés juntament amb els adjudicataris van signar un contracte pel qual el comprador tenia que instal•lar una activitat empresarial en 18 mesos i així crear llocs de treball. Perquè no s’ha complit lo signat? On estan els llocs de treball del polígon industrial? On estan les fàbriques? On estan els negocis? L’ajuntament de Beniarrés té el mànec de la paella i no està fent res per crear llocs de treball ni que s’instal•len empreses al polígon industrial.

I ja que dius i m’acuses de “contar mentires per a que no vinga ningú al poble, desprestijar-lo prou i fer les coses dificil per a que no puguem prosperar” dona exemples per favor. Sols dir-te una cosa, el grup municipal que represente té 3 regidors i l’equip de govern 5, així que les coses a Beniarrés o no es fan perquè l’equip de govern no vol fer-les o és perquè la legalitat ho impideix.

Anònim ha dit...

Respecte a l'anònim primer ja sabem que és del pp no fa falta ni dir-ho i mentre en este poble sols es mire si ets del pp o d'esquerra no anirá mai avant, crec que és el únic que menys ha prosperat de tota la província. No cal desprestijar-lo ho fa la gent, que no mira pel poble. Els del PP están tan cegs que no veuen més allà de la benda que tenen ficada als ulls i que passa de pares a fills. Sols volen entrar dins l'ajuntament per veure si es fan rics i no saben que el únic que hi haurà seràn deutes i per anys.... que trist.

Anònim ha dit...

POLIGONO = AJUNTAMENT .

PLE DE BROSSA Y MALES HERBES .

PER FI DIUS ALGO EN RAÓ.

Anònim ha dit...

Els unics que s'han fet la fiambrera d'0r son els regidors del PP que cobren de l'ajuntament.

Anònim ha dit...

Fede,
dis-los a estos que pensen que entrar en l'Ajuntament és sinònim de enriquir-se que estan molt equivocats. Tu duus molts anys a l'Ajuntament i encara no t'has comprat un BMW.
Ser regidor de Beniarrés és molt dur i sacrificat, i la gent deuria respectar a qui es sacrifica per al be de tots.
Menys demagògia i més respecte!!!

Beniarres al dia ha dit...

Jo no puc parlar per els demés. Personalment no he anat demanant treball a ningú ni que em col•loquen en cap lloc o demanar una dedicació exclusiva.

Evidentment l’estar dintre d’un ajuntament xicotet es per a treballar per el poble sense esperar que et peguen palmadetes a l’esquena però ningú està obligat a presentar-se per una llista política i qui ho fa es perquè vol.

Anònim ha dit...

Vaja per davant que jo no sóc empresari ni votant del PP, però sé que al igual que un polígon no es crea per art de màgia, també és cert que no és fàcil realitzar una inversió tan important com la de crear, traslladar o ampliar una empresa, i menys en els temps que corren, on desgraciadment hi ha un crisi molt important i moltes dificultats per a trobar finançament adequat per a desenvolupar els projectes.

Beniarrés es troba en la mateixa situació que molts pobles i ciutats dels voltants, on els terrenys destinats a zona industrial estan criant brossa.

De totes formes, crec que no hi ha que desesperar i hem de ser pacients i confiar en que la situació millorarà. Al menys ara tenim la infraestructura, el que suposa el primer pas per a que es creen posteriorment empreses i llocs de treball.

Salut per a tots els participants i, sobretot, respecte i educació.

Anònim ha dit...

Cuants llocs de treball es van crear en el regnat de MVC? Cuantes vivendes es van fer? Cuanta penya es va pirar a viure fora del poble? I no vote al PP!!!

Beniarres al dia ha dit...

El problem del polígon de Beniarrés es que hi havia gent que volia comprar parcel·les ( en coneixc dos) que volien implantar un projecte empresarila però al veure el plec de condicions ( en 18 mesos fabrica feta i llicència d'obertura) seu van pensar dues vegades i finalment van dessistir.

Ara el que passa és que l'ajuntament està amb la boca callada i girat d'esquena mentre van creixent les broses al polígon industrial i no es crea cap lloc de treball nou.

Beniarres al dia ha dit...

La millor manera per alguns de no fer front a un problema es mirar cap al darrere i comparar. La questió es, perquè las parcel•les del polígon estan plenes de males herbes i no de fabriques amb llocs de treball, quan deuria ser així.

Respecte al que dius, primerament els reis els posen a dit a Mª Vicenta el va triar el poble amb les seues paperetes quan va votar.

En segon lloc que jo recorde es van les casestes del C/ Dr Orero i les casetes de les Casetes Velles més altres dintre del poble però el més important va ser traure endavant un nou Pla d’Ordenació Urbana per a que ara hi haja terreny industrial, dotacional i es puguen desenvolupar els PAIs i et dic que això no es fan en dos ni en tres anys.

Quan estava Mª Vicenta es va instal•lar al poble la fabric que més llocs de treball està donant a Beniarrés i es van comprar els terrenys i redactar el projecte per a fer el polígon industrial

Una dada per si et val, la població de Beniarrés amb dret a vot ( sense immigrants) ha baixat en els darreres quatre anys en més de 120 persones, el que vol dir es que, si es mantenim es gràcies a la gent immigrant.

Anònim ha dit...

Dues coses:
¿Vols dir que dos empresaris volien implantar el seu projecte empresarial al nostre polígon i es van fer enrrere perque el pleg de condicions els obligava a instalar-se en 18 mesos?
Si és així, vaja ruïna d'empresaris, menys mal que no vingueren...
I l'altra:
Si en temps de MariVi es va implantar la major industria del poble, ¿quina puta falta ens feia perdre quasi una década en aconseguir fer un polígon? Haver fet con en altres pobles de la contornà. Açí som tant legalistes que s'ens ha passat l'arròs.
I per acabar, una evidència:
en els últims quatre anys s'han fet més coses que en els últims 20, i no vullc dir que no fereu feina, però sense cap planificació.

Beniarres al dia ha dit...

Simplement dir-te que NO comparteixc la teua apreciació sobre els empresaris que si que volien complir el pec de condicions.

Respecte al tema legalista: El polígon de Gaiaines va començar abans que el de Beniarrés i encara no està acabat. Les empreses de l'Orxa marxen del poble perquèr no hi ha sol industrial i en Alcosser les fàbriques estan dintre del poble i no es pot fer un PGOU per a fer creixer el poble. Vols açò?

Lo dels vint anys que no s'ha fet res cansa sentir-ho. Un quan planta un bancal d'oliveres la collita l'arreplega anys després. Donam exemples de la comparativa que fas.

I quan vullgues, em crides i es fem un cervesa i et conte més detalls ( jo no et coneixc)

Anònim ha dit...

Jo també soc dels que pensen que estes coses no es fan en 4 díes, i si recordeu quan va entrar el PP va ser quan algun concejal va aprofitar per colocarse allí i es va acabar, (els altres han anat colocanse després) però lo realment costos i lo que es va fer venía de temps anteriors. Cada cosa el que siga.
Lo de criar herba si fora per a empreses que fan infusions i demés ho voría bé, pero per al que hi há no m’agrada gens. Ja que hem pareix que esta tot o quasi tot venut i allí no es veu activitat
En un any a nivel general han canviat molt les coses, pero al local crec que també han canviat molt i totes a pitjor
També dius que podría ser un artícle molt més extens i crec que ho deuría de ser, ja que tots eixos punts estaría molt bé que s’exposaren i que es rebatiren igual que está fentse en este del polígon, to dic com a sugeréncia sense voler criticar lo que fas, crec que el teu blog es un blog on es parla principalment sobre l’actualitat del poble i ja sé que pots posar qualsevol cosa pero a molts dels que entrem, ens interessen molt més estos temes a fons que no eixos de política a nivell nacional i temes que moltes vegades no ens afecten, els que entrem, sol ser per vore i enterar-se de l’actualitat del poble. Enhorabona per la teua feina i a seguir endavant, que esta feina que fás pense que també es a llarg termini i els resultats no es veuen de hui per demà. Ánim Fede

Anònim ha dit...

Ni poligon, ni PP, ni PSOE. No ens fan falta cap dels 3.

Beniarres al dia ha dit...

Amb aquest comentari voldria respodre als darrers anònims: Tens rtao tot no es fa en 4 dies i costa molt de fer pels temes de paperasa i altres afers econòmics per`s s'han de fer pel be del nostre poble encara que les medalles se les penge un altre després O es que el PP té que estar per sempre al nostre ajuntament? També els passarà el mateix.

Respecte tractar més temes locals, et pille el guant però la política que afecta al nostre poble i el nostre futur està més lluny que l'ombra del nostre campanar.

El segon anònim dir que el PP i el PSOE son, de moment, les forces majoritaries i ja has vist el que ha pensat el poble de Beniarrés respecte a les formacions polítiques independents o personlistes en les darreres eleccions locals. El polígon fa falta però ple d'empreses i de treballadors que és el que manca huí en dia.

Anònim ha dit...

Esperem que per el be de tots no estiguen tota la vida, pense que ningú es bo sempre i a nivell de partits majoritaris sempre es bona una rotació.

sobre els partits que san fet nous al poble hem pareix que lo del Bloc sembla diferent a lo dels altres xxxxxxxx, encara que ja ho vorem amb temps.

Per supost que Beniarrés no es Barcelona ni el campanar la Sagrada Familía pero jo he vist puns en alguns articles en que nomes es nomenen amb una linea, quan desegur que donarien molt que parlar i ens agradaría saber mes.

Anim i endavant

Beniarres al dia ha dit...

Quan faig referència l'ombra del campanar ho dic en el sentit de que cal mirar més enllà del nostre poble doncs decissions i actuacions que s'acorden o es fan a València o Madrid ens afecten. Hi que tindré una visió més ampla que solament la local.

Referent als articles tla vegada fent comentaris o proposant temes es poden abarcar altres àmbits de la vida beniarresian i altres posicions que a l'autor del blog no li se passen pel cap.

T'anime a participar i fer més viu aquest blog

Anònim ha dit...

No importa que siguen partits majoritaris. Són partits espanyols i espanyolistes, així que mai faran res en benefici dels valencians i les valencianes, de la seva cultura o del seu territori. Exigiràn el model imperant a l'estat, el que els a dut al poder i el que els llegitima en ell.

El poligon fa la mateixa falta que el camp de fútbol nou, o que la font de l'eixida del poble, o que l'enllumenat de la carretera... no són avanços, són promeses electorals, arguments a favor d'un partit o d'altre. No feu res pel bé del poble, ho feu tot mirant-se el melic, amb la intenció de obtindre vots (que és l'únic que vos importa)

I recordeu, sou majoritaris perque directa o indirectament compreu els vots (comprant-los literalment, mitjançant els mitjans de comunicació o fent ús del caciquisme més ranci).

No dic que a Beniarrés li faça o no li faça falta un poligon. El que dic es que vosaltres (polítics del PP i del PSOE) l'heu utilitzat com a argument polític, no com a una mesura per al benestar del poble i dels beniarresins.

Atentament, un beniarresí indignat pels "politicutxos" del seu poble.

Beniarres al dia ha dit...

NO estic d'acord amb tu però respecte les teus opinions.

Un polígon es fa per a crear llocs de treball, progrés i futur que es tot el que li manca al polígon que hi ha a Beniarrés.

Si a Beniarrés el PP i el PSOE son les forces majoritaries es perquè la gent de Beniarrés els HA VOTAT lliurement.

El que has de fer ja ho saps, les properes eleccions et presentes tu i solventes tots els mals de Beniarrés, això si, no des de l'anonimat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...