BENIARRÉS AL DIA NI COMPARTEIX NI ES FA RESPONSABLE DELS COMENTARIS QUE EN AQUESTA PÀGINA ES PUBLIQUEN.
AQUELLS QUE CONTINGUEN OFENSES, INSULTS O SEMBLANTS, NO SERAN ADMESOS.
Actualitat: AGRICULTURA: El divendres 16 de Novembre s'enceta la campanya de recollida d'olives a la Cooperativa de Beniarrés .... FESTES: Els dies 30 d'Abril i 8 d'Octubre de 2018 seran festa local a Beniarrés

divendres, 9 de gener de 2009

Et podria passar a tú ....

A quarts de tres de la matinada del 6 de gener es va detenir el David de La Fornal en un desplegament policial desproporcionat quan sortia del seu lloc de treball. Un gran nombre de Mossos d'Esquadra l'esperaven fora de La Fornal per detenir-lo, sense informar sobre el motiu de l’arrest, i per traslladar-lo a la comissaria de Vilafranca, on li van negar l'assistència d’un advocat. Allà passà la nit, fins que el van traslladar als jutjats de guàrdia de la vila on finalment, després de gairebé deu hores de desinformació, va ser comunicat del motiu de la detenció i de l'empresonament immediat.

La detenció i l'execució d'ingrés a presó es basa en una ordre de recerca i captura dictada el mes de maig del 2008, la qual no havia estat notificada, per una sentència condemnatòria relativa a la manifestació antifeixista del 12 d’octubre de 1998.

Malgrat que la seva pròpia legislació estableix que no es pot ingressar a presó amb una pena inferior a dos anys, han rescatat uns antecedents, ja cancel·lats, per insubmissió per tal de poder segrestar el David de La Fornal.

Persecució política contra més de deu anys de lluita

Han passat deu anys des d'aquells fets del 12 d'octubre del 98. Deu anys en els quals en David ha seguit treballant en diferents àmbits polítics i socials de Vilafranca, on la seva militància és àmpliament coneguda per ser una de les persones que regenta la seu social de l'Associació Cultural La Fornal. La seva activa militància es remunta a abans, a la lluita contra el Servicio Militar Obligatorio, en què participà prenent compromís en l'opció per la insubmissió, fet pel qual va ser condemnat.

Són aquests anys de lluita i compromís els que han situat en David en la lògica de la persecució política i els que expliquen la llista d’aberracions que ara ha d’afrontar:

- Considerar com antecedents penals la seva condemna per insubmissió. Un delicte que quedà abolit del Codi Penal en fer-se efectiva la victòria d’aquelles persones que, com en David, s’exposaren a la presó pels seus ideals.

- Voler empresonar-lo pels fets del 12 d’octubre del 98. Fets ja jutjats, que suposaren una condemna inferior a 2 anys i, per tant, incompatibles amb la privació de llibertat. Fets superats ja fa deu anys, i superats també per la continuada denúncia del feixisme. Gràcies a la lluita d’aquell llunyà 12 d’octubre del 98 i dels anys posteriors, els feixistes han estat arraconats a dalt de Montjuïc, victòria parcial dels qui, com en David, segueixen exigint la fi de la complicitat amb el feixisme i la impunitat de què gaudeixen.

- Enviar-lo a la presó per la poc creïble incapacitat policial de localitzar-lo. I és que després de diversos mesos d’estar oficialment en recerca i captura, ningú no ha notificat a en David aquesta situació, tot i ser cada dia darrera la barra de La Fornal i estar, com un independentista més, contínuament al carrer en mobilitzacions de tot tipus.

Les al·legacions presentades in extremis pels advocats han permès a en David un termini de 10 dies per a ingressar voluntàriament a la presó, termini que expira el dia 16 de gener.

Avui, deu anys més tard d’aquells fets del 12 d’octubre del 98, i a menys de dos anys de la prescripció del delicte, en David ha estat detingut, a quarts de tres de la matinada de la nit de Reis, a la sortida de l’Associació Cultural La Fornal.

Avui, conscients que el que viu en David només es pot entendre per la dinàmica de persecució política, conscients que el que es pretén és castigar una persona exemplar en la seva dedicació als altres i a multitud de lluites polítiques i socials, els col·lectius i persones sotasignants exigim que s’aturi el seu procés d’empresonament


ATUREM L’EMPRESONAMENT DEL DAVID DE LA FORNAL


Enviar adhesions a:n suportdavid@gmail.com Aquest correu electrònic és protegit contra spam bots, necessiteu JavaScript habilitat per veure'l

Aquest és l’adreça d’un blog creat per adefesnar a David: http://davidvilafranca.blogspot.com/


Aquesta noticia ha sigut enviat al blog BENIARRÉS AL DIA per a la seua publicació. Si tens alguna noticia interessant i vols que es publique pots fer-ho a beniarresaldia@orange.es

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Persecucio per els mossos d'esquadra? segur que tambe es culpa del PP i que darrere esta Camps

Feixisme a Catalunya? no ho entenc?

Comparanlo amb De Juana i no haven matat a ningu jo l'absoldria

Si va ser per insumisió i només reclama independencia sense fer mal a ningu tindria que ser alliberat

Supose que no sera tan angelet com diu el article que tambe cremara banderes oficials, fotos dels monarques actuals, actes de bandalisme, apologia de ..... i mes cosetes d'eixes que alguns cuatritancats ho vegeu de lo mes ben fet i motiu d'orgull

Anònim ha dit...

Anim al David de la Fornal!
Ja fa temps que la gent que pertanyem a moviments socials ens veiem perseguits, observats, ens volen silenciar. Bona prova d'aixó és la detenció del David, un jove compromés amb el seu poble, país i mon i per això es perseguit.
Hem d'aturar-ho!

Anònim ha dit...

"Primer vingueren a buscar els comunistes, i jo no vaig parlar perquè no era comunista. Després vingueren pels socialistes i els sindicalistes, i jo no vaig parlar perquè no era ni una cosa ni l'altra. Després vingueren pels jueus, i jo no vaig parlar perquè no era jueu. Després van venir a buscar-me, i llavors ja no quedava ningú que pogués parlar per mi" (1945, Martin Niemoeller (pastor protestant, 1892-1984). Erròniament atribuïda a Brecht).

J. Salvià ha dit...

La solidaritat desborda Cotxeres de Sants Aquesta tarda un acte a les Cotxeres de Sants, que ha aplegat prop de 500 persones, ha servit per presentar el manifest signat per 75 entitats que exigeixen la llibertat de David Sànchez. En el mateix acte, un grup d'exinsubmisos, amb el suport de Lluis Llach i Arcadi Oliveres, ha fet públic un altre manifest de suport.

Hi ha actuat també Quico Pi de la Serra, Cesck Freixes, Adolf Ahosta i Esther Formosa.

Aquesta setmana hi ha convocades mobilitzacions a Vilafranca i Barcelona.

Ple de gom a gom a les Cotxeres de Sants aquesta diumenge a la tarda per reivindicar la llibertat del vilafranquí David Sànchez, detingut el passat 6 de gener de matinada i que està sota el risc de ser empresonat el proper divendres pel sol fet de tenir antecedents per "insubmissió".

En un marató político-cultural, cantautors, membres del moviment antimilitarista, i entitats del barri de Sants i d'arreu han presentat un manifest o­n s'exigeix la seva llibertat. El manifest ja el subscriuen més de 75 entitats d'arreu del país.

Entre diferents intervencions, com les del cantautor Quico Pi de la Serra, Cesc Freixes, el duet conformat per Adolf Aosta i Ester Formosa o el poeta Carles Rebassa o la carta tramesa per Isabel-Clara Simo, els parlaments han denunciat la persecució política i han apel·lat al sentit comú davant "el disbarat i el ridicul" que es pretenguin emprar uns antecedents que avui no tenen avui cap validesa jurídica, per forçar l'empresonament d'en David.

També en el mateix acte, que ha deixat petita la sala d'actes obligant a instal·lar amplificadors a la carretera de Sants. S'ha presentat un manifest cosignat per insubmisos condemnats en ferm a la dècada dels 90. El manifest 'Insubmisos pel David de la Fornal' compta, a més, amb el suport d'en Lluís Llach, Arcadi Oliveres (president de Justícia i Pau) o Francesc Tubau (Aturem, la Guerra) i Gabriela Serra, com a membres del moviment pacifista català.

En el transcurs de l'acte també s'ha llegit una carta que en David ha fet arribar als assistents i a totes aquelles persones que, d'una manera o altra, estan participant en les mobilitzacions i els actes de suport

Anònim ha dit...

I si en conter de comparar-lo amb De Juana el compares amb Aznar, que eixe si que és criminal (no se si dormiria si pensara en tota la gent que ha mort i està patint i la que falta per la seva politica d'aliances) el Dvid eixe aniria directe al Cel sense pagar peatge.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...