Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 28 de gener del 2009

L’actualitat de l’oci en Beniarrés

Que es l’oci ?


Hola sóc un jove de Beniarrés que forme part de l´Assemblea de Joves del Comtat.

En l’actualitat l’oci és un instrument comercial més, ja que des de la dècada dels 90 l’oci ha estat explotat comercialment com un altre sector més, amb la conseqüència de que avui en dia tot l’oci està privatitzat. Això no es el pitjor, ja que com l’oci ha estat explotat comercialment, l’oci s’ha convertit en un moviment de masses que elimina i absorbeix les carències individuals i les alternatives dels joves.

Què és l’oci? L’oci és tota activitat realitzada voluntàriament en el temps lliure que ens porta una satisfacció personal. L’oci està considerat com un dret fonamental en la vida de l’ésser humà afavorint el desenvolupament de les persones. Ningú ha de ser exclòs. Les dimensions de l’oci són amplies com: lúdica, festiva, ecològica, creativa, solidaria, productiva, consultiva, educativa, social, terapèutica...

En la nostra població el jovent no té alternatives d’oci, per això faig una crítica per a que l’ajuntament, especialment la regidora de cultura, es pose a treballar, en un oci de qualitat i alternatiu al existent per a que els i les joves del poble tinguen un oci alternatiu.

Una pregunta que es fa tothom és, on està l’associació Beniarrés Jove i quin era el seu projecte d’oci? Un exemple clar, que tenim en compte per a no fracassar és donar una alternativa a la situació actual, i no com l’associació Beniarrés Jove que sols compra videojocs com la Playstation3 que després la vengué i comprà la Nintendo Wii. Una altra pregunta que és fa tothom és, qui té aquesta consola i si aquesta consola és de l’associació?

Després aquesta associació, només realitza activitats puntuals, com campeonats del PRO EVOLUTION SOCCER, al qual la joventut del poble ja juga prou sense fer cap mena de campionat, i poques coses més.

Després d’aquesta xicoteta crítica a l’associació, vull posar alguns exemples que la regidoria de cultura hauria de prendre en compte per si en algun futur, vol fer alguna cosa per el futur dels joves del poble i modificar aquestes conductes.

Dissabte per la nit, tota la joventut se’n va de botelló i a les discoteques,si no realitzen aquestes activitats és per la situació econòmica o per que no té 16 anys, l’edat mínima per poder entrar a les discoteques. A més a més si la joventut no se’n va de discoteca, la nostra joventut s’aïlla en els localets que tenen muntats, i molts d’ells consumeixen drogues, en aquest temps.

En definitiva, en l’actualitat l’oci de Beniarrés s’ha empobrit notablement per distints factors com la privatització de l’oci, un oci de masses, l’augment considerable de noves tecnologies, drogues i la falta d’alternatives han segut l’encadenen d`aquest empobriment.

En definitiva, crec que la joventut del poble, necessitem un programa d’oci de qualitat que dona alternatives a l’oci actual.

Carta enviada a Beniarrés al dia per M.C.P

9 comentaris:

Anònim ha dit...

M'he quedat bocabadat amb la carta. L'encontre totalment adequada i retrata molt be la realitat que pareix Beniarrés per la part de cultura oficial. Enhorabona MCP.
Recorda este divendre xerrada presentació del primer llibre de Xavi Sarrià, activitat organitzada des de l'Ateneu. Salut i endavant amb Assemblea de Joves del Comtat, continueu així el POBLE vos necessita

Anònim ha dit...

Molt ben dit MCP. Encara que ho veig difícil donat el baix nivell cultural de l'equip de govern local; com van a crear, estructurar i oferir un programa cultural de qualitat per al jovent, quan ells mateix l'única cultura que tenen és la que els cap en les tres primeres lletres de la paraula?.

Estic totalment d'acord amb tu, ara be, crec que és millor que continuen deixant-los l'Ajuntament vell per a que facen quatre festetes i pillen els seus primers "petets", a que els contaminen el cap amb el programa cultural del PP per a joves (segur que consta de zarzueles, la Década, partides a golf, excursions a Merdes Mítiques i entrades per a corregudes de Bous.

Res més, felicitar-te per l'escrit

Anònim ha dit...

hola MCP: primer dir-te que estic d'acord en la critica a la associacio de Beniarres Jove. No es fa res per els jovens pero tambe tinc que dir-te que com a Jove no tindries que esperar a que l'associacio prepare cosses. Si es vols que es faga algo es propossa i sintentara fer. Damunt per a quatre cosses cagaes que han fet no se ha notat molt la participacio dels jovens de Beniarres. Sempre que sa fet algo han participat com a molt 10 persones. Realment creus que entren ganes de preparar algo per a els jovens i que despres ningu faga cas i nomes disfruten 10 persones??? Sen van les ganes de fer res no creus???

Anònim ha dit...

Paga la musica, ya , xxxxx.

El moderador del blog :el qualificatiu que em dediques te l'he llevat encara que siga molt "alagós" cap a la meu persona però com voràs et publique el comentari.

Beniarres al dia ha dit...

No se que te que veure aquest article e un a fer personal meu i de la meu quinta si et refereixes a quan els quintos del 71 vam fer la festa de Sant Roc i va quedar pendent el pagar la música.

Raca que raca, novament. Et conteste el mateix que l’altra vegada. Erem molts festers els qui vam fer la festa i la música si que es quedar a deure per raons que ara no venen al cas. El que vaig proposar l’altra vegada és que me se traga la meu part proporcional i jo faré pagaré el que dec. Evidentment no vaig a pagar el cost total.

I simplement traus aquest tema per a molestar, incordiar, desprestigiar, atacar la meua persona perquè els diners realment t’importen una merda, sinó, perquè has esperat més de 15 anys afer reclamar-los? Perquè no ampres les eines que pertoquen i sols ho publiques en aquest blog?

Tal vegada si conegueres la veritat t’emportaries alguna sorpresa.

Salutacions

Anònim ha dit...

HOLA ANONIM PRIMER PER A FER UN PROJECTE D´OCI TENS DE TINDRE CLAR QUE HI HA UNES PASES A SEGUIR. EN PRIMER LLOC FER UN ANALISIS DE LA REALITAT, EN SEGON LLOC DONAR UNA ALTERNATIVA A L´OCI ACTUAL...JA QUE SINO EL PROJECTE FRACASARÀ PER QUE AL JOVE NO LI CRIDEN LES ACTIVITATS.

EN SEGON LLOC SI EN LES ACTIVITATS REALITZADES SON 10 PERSONES I IXEN SADIFETS A SIGUT UN EXIT, JA QUE AQUESTES 10 PERSONES CONVIDARAN ALS SEUS AMICS A PARTICIPAR. EL QUE NO POTS FER ES REDIR-TE A LA PRIMERA JA QUE UNA COSA NOVA NECESSITA UN TEMPS PER A QUE SIGA RECONEGUDA.

Anònim ha dit...

Soc l'anònim del segon comentari.

Eixe no és el comentari que jo vaig enviar, falten coses. Si no vols publicar-me el comentari no m'el publiques, estàs en el teu dret, però el que no s'ha de fer és modificar-lo quan un no l'ha escrit

Beniarres al dia ha dit...

Al darrer anònim. Tinc igual si insultes a alguna persona, partit polític o a mí, el que no puc fer es insultar baix un anonimat. Si vols dedicar-los eixos qualificatius el que has de fer es posar nom i cognom i de segur que els teus comentaris seran publicats integrament.

El comentari no l’he modificat sols he llevat la part despectiva en que feies referència a les tres primeres paraules de la paraula cultura i quin tipus de cultura tenen els nostres governants locals.

Anònim ha dit...

que cutres sou al derivar un tema tant interessant com l'oci del jovent d'un poble en tipities polítiques i rifirrafes de festes passades.el jovent del poble demana una alternativa que consisteix en no produir borreguets que sols saben pendre drogues (com l'alcohol) i apretar botons que els aliena i els contamina de violència i poder per passar-ho bé. presenteu alternatives al vostre ajuntament com a assamblea de joves que sou, pregunteu al jovent que els agradaría fer, on els agradaria anar i si primer son 10 després en seran 20 i poc a poc contruireu la realitat que a vosaltres us agrada, perque sereu els principals agents de canvi.
anim i força

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...