Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 14 de gener del 2009

Pressupost de l’Ajuntament de Beniarrés. Despeses (V)

El capítol d’inversions puja a 923.188 € per a l’any 2009 però 600.000 € ja no s’invertiran

Com ja havia anunciat en anteriors articles, crec que la gent deu conèixer com son els pressupostos que ha proposat l’equip de govern del Partido Popular a l’Ajuntament de Beniarrés.

Seguint amb aquesta exposició del pressupost de l’ajuntament de Beniarrés per a l’any 2009 i després de desenvolupar el Capítol I del pressupost dedicat a les despeses de personal i el Capitol II dedicat a Bens corrents i Serveis, el Capítol III d’interessos de préstecs, el Capítol IV de Transferències corrents i en aquest article desenvoluparé el Capítol VI dedicat a les Inversions i que es el capítol estrella del pressupost per a l’any 2009 amb 923.188 €.

La memòria de la presidència respecte a aquest capítol simplement es remet a un annex d’inversions que es una de les documentacions que forma part del pressupost de l’Ajuntament de Beniarrés. Sincerament sorprèn com en època de crisi i quan , tant la Diputació d’Alacant com la Generalitat Valenciana estant controlant la despesa, el nostre ajuntament pressuposat que té que rebre més de 900.000 € d’aquestes institucions per a fer les corresponents inversions de l’annex. Sols cal informar que l’any 2008 hi havien pressupostats 211.000 € en aquest mateix capítol i que finalitzat l’any, no s’ha executat ni el 35 % de tots els diners pressupostats, per tant i sense ganes d’ofendre, el que l’ajuntament de Beniarrés es gaste 923.000 € en inversions al llarg de tot l’any 2009 no es creïble i es una autèntica falsedat.

En aquest capítol es pressuposten les inversions que l’ajuntament de Beniarrés te previst realitzar al llarg de l’any 2009. Vaja per davant que cap d’aquestes inversions té confirmada la part que deu subvencionar la Diputació d’Alacant o la Generalitat Valenciana, es a dir, que no hi cap euro per a fer les inversions que vinga d’algun organisme oficial. El més lògic es fer un pressupost amb les inversions que tingues confirmades la seua subvenció i després anar pressupostant-les conforme vagen confirmant-se les inversions que van demanant-se. Això si,si es fera com dic, no es podria anar per el carrer traient pit i dient que l’Ajuntament de Beniarrés te un pressupost de 1.680.929 € ( cap a 285 milions de les antigues pessetes) i que quan estaven els socialistes al capdavant de l’ajuntament tenien pressupostos de 600.000 € amb un to despectiu.

Doncs be, després d’aquests aclariments vaig a entrar a desenvolupar com es reparteixen els 923.188 € que formen el capítol d’inversions però per a una millor aclariment i que s’entenga més fàcilment, el que exposaré serà l’annex d’inversions que es bàsicament el mateix però d’una forma més detallada i més fàcil de comprendre.

L’annex d’inversions reflexa les següents actuacions:

- Adequació de camins demanats a la Conselleria: Es pretén adequar uns camins que ja fa temps que s’estan pressupostant com son el de l’Alt de Sardina, la Lloma-2 i el Mas de Rosa per una valor de 65.162,85 € dels quals la Conselleria deurà pagar un 80 % i la resta l’ajuntament de Beniarrés.

- Adequació de camins demanats a la Diputació d’Alacant: Es pretén adequar uns camins (Camí de Laui,Camí del Riu, Camí Fita Alcocer,Cami Forinyent,Camí Querena Port ) amb un pressupost de 74.840,92 € dels quals la Diputació pagarà el 95 % i la resta l’ajuntament.

- Il·luminació: Son els diners que l’ajuntament de Beniarrés pretén gastar-se ne la il·luminació nadalenca per a l’any 2009 i que puja a 3.000 € subvencionat al 100 % per la Diputació d’Alacant. Ací cal dir que aquest Nadal passat l’ajuntament no ha comprat cap figura nova per enllumenar els carrers amb decoració nadalenca.

- Revisió del Pla General: Es pretén revisar el Pla General d’Ordenació Urbana del poble de Beniarrés amb un cost de 37.000 € finançant-ho al 60 % per la Diputació d’Alacant i el 40 % per la Conselleria. Aquesta revisió que pretén fer l’ajuntament de Beniarrés deu ser oberta i pública per a que no hi hagen possibles males interpretacions i favoritismes. Ja en aquest mateix blog es va tractar aquesta possible revisió en un article.

- Mobiliari centre d’educació infantil: Es pretén comprar mobiliari per la guarderia municipal per valor de 5.000 € que seran finançats al 95 % per la Diputació d’Alacant i la resta per l’ajuntament.

- Dipòsit d’aigua: Aquest es el gran projecte del Partido Popular pel que respecta al capítol d’inversions i per a tot el pressupost de l’any 2009 amb una inversió de 600.000 € per a construir un nou dipòsit d’aigua potable per al poble de Beniarrés. Aquesta obra representa més del 33% de tot el pressupost per a tot l’any 2009.

Doncs bé, el darrer ple ordinari celebrat a l’ajuntament de Beniarrés i després de que la Generalitat Valenciana haja aprovat els seus pressupostos, li vaig preguntar a l’alcalde si al pressupost de la Generalitat Valenciana per a l’any 2009 estaven consignats els 600.000 € per a fer un nou dipòsit d’aigua potable a Beniarrés, la resposta per part de l’alcalde va ser negativa, per tant aquesta inversió de 600.000 € no es portarà endavant, deixant sense efecte el 33% del pressupost de l’ajuntament de Beniarrés per a tot l’any 2009.

Son aquestes coses les que no son comprensibles. Val la pena tindre un pressupost més reduït però més realista.

- Acondicionament terrenys zona propera al centre esportiu: Es pretén adequar la zona d’estacionament de vehicles del camp de futbol, terrenys comprats el passat mes d’agost per l’ajuntament de Beniarrés amb un cost de 20.000 €. Per adequar aquest zona està previst invertir 20.584,12 € dels quals el 70% el pagarà la Conselleria i la resta l’ajuntament de Beniarrés.

- Xarxa sanejament: Es pretén resoldre alguns dels problemes puntuals que te el poble de Beniarrés quan hi han fortes pluges i l’aigua fa malbé alguns habitatges. Per aquests menesters hi han previstos 12.000 € dels quals el 85% els aportarà la Diputació d’Alacant i la resta l’Ajuntament de Beniarrés.

Amb aquesta obra, de fer-se, no sabrem si es resoldran tots els problemes que te el nostre poble motivats per l’aigua de pluja però de segur que l’aigua de pluja farà intransitables els carrers de Beniarrés quan hi han fortes pluges. Els socialistes vam proposar destinar els 236.000 € dels “Fons Zapatero” ha construir tota una xarxa de recollida d’aigua de pluja independent de la del clavegueram que recull les aigües fecals per a resoldre els problemes que origina la pluja quan plou de manera intensa.

- Vestidors piscina: Es pretén construir uns nous vestidors per a la piscina que es construirà en breu en el dotacional del Dr. Orero amb un pressupost de 90.000 € subvencionats al 95% per la Diputació d’Alacant i la resta l’ajuntament.

Son aquestes les obres on es pretén invertir els 923.188 € que l’equip de govern del Partido Popular ha pressupostat per l’any 2009. Segons l’alcalde aquesta xifra, ja a data de 14 de gener de 2009, s’ha quedat en 323.188 € al no fer-se el diposti d’aigua potable valorat en 600.000 € i vorem quan acaba l’any 2009 en que queda realment els diners invertits.

També es pretén fer aquest any 2009 la reforma del Trinquet amb un pressupost de 171.836 € però aquesta obra no està dintre de les inversions de l’any 2009 perquè ja es va pressupostar l’any 2007 i 2008. Vorem si finalment aquest 2009 va de bó!!

Com es pot apreciar en aquest annex d’inversions per l’any 2009 nohi ha cap euro per a l’ampliació del polígon industrial de Beniarrés, cap euro per energia solar, cap euro per a un centre de dia, cap euro per renovar la xarxa d’aigua potable, cap euro per a urbanitzar carrers, etc.

Recordar que cap de les inversions pressupostades per a realitzar-se al llarg de l’any 2009 està confirmada i tot està pendent de les gestions que faça l’alcalde i dels diners que tinguen tant la Diputació com la Generalitat. Els únics diners que si que estan confirmats que rebra el nostre ajuntament ( de fer be els deures i presentar la documentació corresponent) son els més de 236.000 € que els “Fons Zapatero” ha destinat al nostre poble i com ja sabreu, es destinaran a construir un nou edifici per a la música.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Nice to meet you

Anònim ha dit...

FEDE ESTE COMENTARI VA PER A TU ESTE BLOOG VA ESCOMENSAR EN BONS ULLS ERA UN LLOC A ON PODIES INFORMAR-TE DE COSES INTERESANTS PERÒ EL DIC JO ARA QUE LAS COMBERTIT EN UN BLOOG ABURIT NO HI HA CAP ARTICLE QUE VALGA LA PENA PARAR A LLEGIR EN ELS TEMES TANT INPORTANS QUE HI HA RENOVA FEDE RENOVA O NO TENS FUTUR

Beniarres al dia ha dit...

Intente escribe i opinar sobre temes que, personalment considere interessants que la gent de Beniarrés conega. Aquest blog està obert a qualsevol article que una persona vullga enviar per a que es publique. Com hauràs pogut apreciar es publiquen quasi tots els comentaris ( els qui ja saben per que)i crec que es una porta oberta per a que la gent opine sobre diferents temes.

Et convide a que n’envies algun o que aportemes temes que espuguen tractar per a que, o be jo o be altra persona, escriga un article sobre esl temes que proposes.

Carles Tomàs ha dit...

A l'anònim que ha fet aquest comentari dir-li que mai hi han articles que valguen o deixen de valdre la pena; estran en funció de la subjectivitat de cadascú, és a dir, que t'agraden o no t'agraden. Si no t'agrada el que es publica en aquest blog, doncs ja saps el que ha de fer. Blogs n'hi han de tota classe i sempre en trobaràs algun que valga la pena per a tu. Sols has de fer un recorregut per la xàrcia.
Evidentment, tot el que ací es publica no ha de ser del teu agrat, ni del meu, però sempre existeixen coses interessants que hi pugues llegir. D'altra manera, i com bé et diu Fede, si tens alguna cosa interessant que aportar, ho fas i així tots podrem gaudir-ne. Jo de tu, faria una crítica positiva i aportaria coses que pogueren ser interessants sota el teu punt de vista. No t'ho penses

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...