Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dijous, 11 de desembre del 2008

I l’enllumenat de Nadal?

A 11 de desembre i ni rastre de l’adornament nadalenc a Beniarrés

Aquest Nadal està començant d’una forma atípica al nostre poble. A data d’avuí ja fa molts anys que el poble s’engalanava de figures lluminoses nadalenques que el nostre ajuntament posava per diferents carrers del poble. Campanes, ciris, pares Noëls, reis mags, arbres de nadal, entre altres figures engalanaven els carrers de Beniarrés i ajudaven a crear eixe ambient nadalenc que juntament amb el so de la música, el fred i l’olor de les xemeneies es fan passar uns intensos dies de festa i celebracions.



Imatge d'una campana lluminosa a la Plaça de l'Església l'any passat

La despesa per instal•lar aquestes figures ronda més o menys els 1.200 € que pot semblar una xifra considerable, que ho es, però que si ho compares amb els més de 60.000 € gastats en festes patronals o amb els mes de 15.000 € gastats en convidades i detalls, sembla un xifra assumible per a una corporació que tenia un pressupost de més de 891.000 € per a tot l’any 2008.

No es pot estar tot l’any gastant “polvora de rei” i quan arribem les acaballes de l’any sortir la vena estalviadora, si és aquest el motiu, pel qual encara no s’han posat els adornaments nadalencs. A més a més, cal assenyalar que ja fa almenys dues o tres setmanes que el nou sortidor que han `posat a l’entrada del poble i que haurà costat un grapat d'euros ha deixat de funcionar per no dir els fanals de l’enllumenat públic doncs els que hi han a la placeta de davant dels jubilats fa mesos que no funcionen i els fanals de l’enllumenat públic dels carrers, que de bon matí hi han un bon grapat que no funcionen i els que funcionen ho fan d’aquella manera que deixa molt que dessitjar de prestar un servei en garanties.

L’ajuntament de Beniarrés disposa ja de més de 100 figures lluminoses nadalenques per penjar-les, per tant no cal que en compre més , sols cal llogar una empresa per a que les col•loquen. Sense anar més lluny l’ajuntament al seu pressupost per a l’any 2008 tenia pressupostats 3.000 € per aquests menesters. Aleshores perquè no les posen?, No hi han diners? No es vol pujar més la factura elèctrica?, O tal vegada encara es massa prompte per a posar-les? Sincerament no ho se però al poble pareix que no estigam en Nadal.

25 comentaris:

Anònim ha dit...

Fede, cal també que arreglen els altaveus del Bán. Fa més de sis mesos que no van en moltes zones del poble.

Anònim ha dit...

Com son uns desbalafiadors volen estaviar com siga, eixa és la raó
Tambè el dic una cosa, gastar mogolló d'energia en el principi d'una crisi enegètica, el canvi climatic tocant-mos a la porta i una crisi capitalista dins de casa, sols per fer guapet en pareix una barbaritat.
Val que les llumetes en forma de boletes i pare noels el façen entrar en ambient nadalenc, però ni l'arbre de Nadal, ni el pare noel és de la nostra cultura, ni este ritme de gastar energia el podrem aguantar per molt de temps, així que a preparar-se i mans a l'obra.

Anònim ha dit...

Fede, va diguent-se per ahi que l'ajuntament vol gastar 40.000.000 de les antigues pessetes en fer un local per la mùsica. Pots confirmar la nòticia? Hem pareix una aberració com si no tingueren altres coses en que gastar-se els diners mes importants pal poble. La mùsica ja te dos locals i un auditori que pega un tro.
A l'ajuntament que els passa que com els diner no son seus (en teoria son del poble i hauriem de vore les nostres preferencies, les preferencies del poble)s'heu gasten en el que es dona la gana o que? hagueren de pagaro ells no farien tanta martà. Cal fer coses que beneficien al poble, i en açò no vull dir que ajudar a la mùsica no estiga be, però hem pareix que la mùsica ja està be com està i hi han mes coses importants que fer i que poden beneficiar mes al poble.

Anònim ha dit...

Es altaveus del Bán , soles fan que maldecap i no deixen fer la siesta. Que no es arreglen.

Anònim ha dit...

La veritat és que la banda de Música no té un local d'assajos com toca, està bastant insuficient i desfassat, però no hem d'oblidar que la banda no és municipal, és una associació. Crec que ja seria hora de què intentaren fer-se amb un local amb les condicons necessàries i que fóra d'ells, no de l'ajuntament, que al remat l'ajuntament som tots els veïns.

Beniarres al dia ha dit...

Al primer anònim: Els altaveus del ban ja fa temps que necessiten una bona revisió i sobretot una ampliació del punts per a cobrir tot el poble. Em consta que a l’ajuntament ja anat gent a queixar-se però sembla ser que no es una prioritat per aquest govern doncs al pressupost de l’any 2009 no hi ha cap euro per aquests menesters.

Al segon anònim: Comparteixc la teua opinió sobre el consum energètic dels llums però després de veure un any en que s’ha disparat en “polvora de rei”, crec que no posar els llums per estalviar-se diners es una aberració. Hi ha moltes altres formes d’estalviar llum i de generar energia neta ( es podrien posar plaques solars als edificis i instal•lacions públiques). Realment, desconeixc quin consum energètic poden tindre aquestes llums nadalenques però, si no que cal plantejar-se un consum energètic més responsable amb el modei ambient començant per les nostres cases i la nostra vida quotidiana.

Al tercer anònim: Desconeixc la noticia. El proper dia 30 de desembre hi ha ple i tal vegada es faça públic el que tu dius. L’ajuntament de Beniarrés ha rebut una subvenció de 236.000 € ( uns 40 milions de pessetes) de l’estat espanyol per paliar, en la mesura de lo possible l’atur. Aquest diners s’han de gastar en obra de nova construcció.

L’ajuntament té en ment fer un nou local dedicat a la música en un parcel•la de terreny del col•legi públic “Perputxent” i tal vegada aquests diners fagen destinats a la construcció del que tu dius. Sincerament, crec que hi han altres necessitats i prioritats per a gastar-se aquests diners que ha donat l’estat a tots els pobles (177 € per habitant),si aquests diners es gasten en el que tu dius.

També dir-te que aquesta obra que nomenes es volia fer amb diners de la Conselleria de Cultura i ja s’havien començat a fer les oportunes gestions, per tant si els diners es gasten en una nova seua per a la música la Conselleria se’ls estalviarà. Ja ho vorem al plenari i sino ho preguntaré.

Anònim ha dit...

Però de tota manera, no creus Fede que la seu de la banda deuria de ser particular d'ella?

Beniarres al dia ha dit...

La banda deuria plantejar-se com moltes altres bandes i entitats culturals de la nostra comarca el tenir una seu pròpia, doncs, encara que és una societat llargament instaurada al poble, és una associació o entitat cultural més de Beniarrés.

Per altra banda, crec que el centre cultural “Joan Fuster” si se podria traure molt més profit del que actualment li s’està traient i una de les possibilitats seria arribar a un acord amb la banda per a que l’utilitzaren ells per al que cregueren i no sols en les contades ocasions en que actuen.

Anònim ha dit...

Bon dia "frederic", no se que te que vore les llumenetes en els altaveus i menys en la banda de musica, en fin, quan no saps que dir dones peu a estos comentaris i els publiques pero quan no t´interessa ni els publiques.
Nem al lio
me la bufa les llumenetes de nadal, per mi com si no les posaren sempre em passat el nadal sense llumenetes.HAY REDUCIR 30% LAS EMISIONES DE CO2 HASTA EL 2020 paraules de la ministra.
A la banda de musica ni aigua, que es paguen ells el local, els moros i els cristians tenen que pagar-seu ells.
el ajuntament paga els passacarrers i processons i ells fan lo que es dona la santa gana MUCHA JETA
en la processó de la cova santa abans d´arribar a la plaça molts musics "abandonen el seu lloc de treball" tu fas el mateix al teu lloc de treball?????? o els musics de beniarres son especials????? o l´ajuntament per estalviar soles paga la processó fins el cantó de ca fausto, o que????????
l´altre dia en la despertá l´ajuntament paga als music per fer-la i no van acudir molts musics i pa recoxineo van fer tard,¡¡¡¡¡¡ jo si els denaria local!!!!!!!!!
AU

Anònim ha dit...

Eres el tipic politic que si fiquen les llums pronte et queixes perque estem en crisi i hi ha que estalviar. I si encara no estan et queixes perque no estan... Igual en la llum de la carretera,etc etc...
Retirat,oblidat,ves de vacances o algo...

Anònim ha dit...

jo soc music i la quinta de Fede " NO VAN PAGAR LA BANDA " cuan vaen ser Festers de San Roc. Menuda quinta de impresentables.
!! QUE MOS PAGEN YA !!
a vore si tan de anar de home bó pel poble dones una mica de eixample. Federico i sus amigos.
!! desde asi reivindique que la quinta no mos van pagar !!
Fede, Publicameu i no meu deixes en el calaix.
Moltes Grasies.

Beniarres al dia ha dit...

Als darrers dos anònims: Els comentaris els fa qui vol i sempre que no es claven personalment amb algú els publique. Em dius quins comentaris no he publicat?

Tu mateix el contradius amb els teus comentaris doncs critiques que es parle de la banda i els altaveus i tot seguit t’arrees una parrafada criticant a la música. T’aclareixes?

Sols per informar-te la unió Musical de Beniarrés té un contracte amb l’ajuntament on s’especifica les actuacions que han de fer, per aquetes actuacions cobra 5.400 €. Com a vei contribuent que eres si veus aquestes irregularitats comeses per la banda tant sols que fages a l’ajuntament i ho denuncies per a que preguen les mesures oportunes.

Al segon anònim: Eres la típica persona que gasta un anònim per criticar a una altra i després quan em veus per el carrer em saludes com si res. Quina hipocresia.

No es pot estar tot l’any gastant pólvora de rei en revetlles o folklòriques el dia de les paelles, mascletades, dinars, etc i ara quan arriba cap d’any no hi han ni diners per a posar l’adornament de Nadal als carrers ( de ser aquest el motiu pel qual no estan posats encara). O s’es estalviador tot l’any o s’és. El mateix passa amb els fanals, per a que se’n van posar tants si s’han de tindre apagats per les nits que son quan fan falta? Estic a favor de reduir les despeses però no a canvi de no prestar serveis i sols aplicar-ho quan ja no hi ha diners.

Per cert, no em retire. Aquesta legislatura l’acabe després ja vorem, així que et costarà seguint veient-me.

Beniarres al dia ha dit...

Tens tota la raó, no vam pagar la música i no recorde els motius. Això si no crec que ho tingues que personalitzar en dient la quinta de Fede, va ser la quinta del 71 i hi han de tots els colors.

Jo vaig ser un quinto més i realment va esta mal fet el no pagar. Et propose que em tragues la meua part proporcional de la factura i te la pague. Des d’ací et demane disculpes.

No vaig de home bó, simplement escrit moltes coses que veig i pense, i al contrari que alguns voràs al costat dels meus comentaris la meua foto

Anònim ha dit...

Mol be Fede, tens tota la rao. Continua amb el blog que informa de moltes de les coses que passen pel poble.

No al malbaratament dels diners de tots!! Amunt la música i abaix el mal govern!!

La música ja te el local que és merei!

Anònim ha dit...

Saps que podries fer Fede, pagar la part proporcional que deus per la celebració de Sant Roc de la teua quinta, de la Famosa LLIBRETA on ingresaves part del diners de l'ajuntament i deprés no pasaves per a contabilitzar, que segur que encara el queda algo, i si el sobra algo compres llumenetes per a decorar el poble. QUE CARA MES DURA QUE TENS.

Anònim ha dit...

Si que hem pareix una valentía per la teua part el donar la cara d´exia manera. No tots ho fan. enhorabona per la teua valenctía i sobre tot per la teua regularitat. No pensava mai que hagueres mantés tant de temps el blog.
repeteix, enhorabona.

Beniarres al dia ha dit...

Sincerament no recordava que es devien aquests diners a la Banda. H passat molt de temps i si es vol utilitzar per “atacar-me”, sols puc dir que es veritat que es deu aquesta factura i que si trauen la part proporcional que em toca la pagaré dels meus diners com ja he dit abans.

Respecte a la llibreta que fas al•lusió, dir-te que fa 5 anys i mig que està liquidada en 0 euros i els diners que hi havia li’ls vaig donar a una persona de l’ajuntament quan és va liquidar la llibreta. Aquesta llibreta és gastava per a pagar la mestra de patinatge, els arbitres de futbet i futbol 7, la mestra de gimnàs i la neteja del gimnàs. Es feia aixina perquè no hi havia ordenança que regula aquestes activitats. M’imagine que t’ho creuràs però em va costar algun euro de la butxaca. I prefereixc deixar-ho ahí que tal vegada algú pot eixir malparat.

I la cara dura, res de res. Sols tens que mirar-me les galtetes que tinc.

Als qui en donen ànims, moltes gràcies per tot.

Anònim ha dit...

anim i endavant fede que eres de puta mare

Anònim ha dit...

he estat llegin lo que digueu dela banda i sincerament vos el respete pero no el puc compartir, perque jo estic el dia dia en la musica, note un poc de crispacio en lo que te la banda o deixa de tindre per ejample el local i tal volta es tendria que aclarir, atengau el local del pisos degut als diversos poblemes que hem tengut en el veinat no van tindre mes remei que deixarlo i buscarse la vida per tindre un local per poder assatjar( que trist es tindre un local i no poder desempeñar la teu tasca) cuan el edifici que estem en l'actualitat va quedar sense us la Societat Musical va invertir els seus diners i el va acondicionar per a la seua necesitat fen un contrat de us per 25 anys ,(ja voldria jo que totes les associasions que disposen locals cedits per el ajuntament i no vull possar ejamples... invertiren con la musica), en aquest locals tenen la porta oberta tot aquell que vulga apendre musica, estem invertin molt en la educacio musical dels nostres xiquets del poble, intentar facilitar a la mida del possible que tinguen un bon profesorat i pelean diariament en buscar unes bones instalacions. com be comentava un anonim el local tendria que ser de la musica jo crec que tambe, pero la realitat esque la Societat Musical en estos moments no seu pot permitir tambe dir que en el contrat que tinguemen el L'ajuntament sols contraten 25musics com podeu vore casi sempre anem mes uns dies per altres, com es una societat de molts pensar respetem les decisions de tots els musics i entre nosaltres es arreglem els actes(demane per favor que deixeu ja el tema del himne). Tambe crec que hi han coses que es podrien fer abans que un local per a la musica com per ejample un centro de dia.
bo fede el deixe perque es molt tard

Beniarres al dia ha dit...

Al darrer anònim: Com has estat llegint, el que era un article dedicat als adornaments nadalencs i els moius pels quals encara a data d'avuí no estan posats, a derivat en acusacions i interpretacions sobre la música.

Hi ha molta gent, sempre d'arrere d'anònims que quan només pot, expresa la seua crítica cap a les persones i entitats davant la mínima oportunitat que li s'ofereix. És el preu de la llibertat d'expressió que paguem.

Anònim ha dit...

i estos del PP a cobrar....

Beniarres al dia ha dit...

Hui dia 15 de desembre he vist com operaris d'una empresa elèctrica estan procedint a instal•lar les adornaments nadalencs, per tant si que hi havia pressupost i tal vegada no s’havien posat abans perquè era massa prompte.

Anònim ha dit...

FREDE ESTAN POSSAN LES LLUMENETES GRACIES A LA TEUA FOTO-DENUNCIA
QUIN FIGURA ESTAS FET
GRACIES FREDE TEN DEGUEM UNA

Beniarres al dia ha dit...

Et puc dir que en aquest cas, els llums de Nadal no els han posat per aquest article. Si que es va arreglar lo del Barrancdel Port arran d'un article publicat en aquest mateix blog.

Sols dir una cosa, a Beniarrés les coses que es fan o es deixen de fer, son a voluntat de l'alcalde i de l'equip de govern format per la resta de regidors del Partido Popular, doncs 5 son més 4.

Anònim ha dit...

FREDERIC bona nit, perque dius les llums de nadal?per que felicites en la pagian principal el bon nadal?
estas molt enganyat no es diu aixi, cal dir "fiesta del solsticio de invierno"
AI FREDERIC NO ESTAS EN LA ONDA, EN SEVILLA JA HO CELEBREN GRACIES AL RECOLÇAMENT DE MANUEL CHAVES, SI IXE QUE NO DEIXA FER BELEMETS AL XIQUETS EN ELS COLEGIS
PERO QUE CARA TENIU
QUINA SERA LA PROXIMA QUE FAREU?????????

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...