Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

divendres, 9 de gener del 2009

Per la llibertat d’informació

La TDT a Beniarrés no emet ni Canal 9 ni la TV3

El regal estrella, sense por a enganyar-me, aquests passats Reis Mags a Beniarrés ha sigut un aparell per a poder veure la TDT que recentment ha arribat al nostre poble. Els canals digitals que arriben a Beniarrés en son 23. A la ciutat de València per exemple se’n poden veure més de 40 canals diferents. Poc a poc anirà pujant la quantitat de canals que es poden rebre.

Hi ha de bons i de roïns, d’acceptables i de lamentables, però amb un sols botó pots elegir el canal que vols veure i tens plena llibertat per a triar entre els 23 canals.

Fa poc de temps, molta gent, especialment es de la dreta valencianista i els qui sols volen que les coses es facen en castellà, s’alegraven quan la Generalitat complia un ordre judicial tancant el repetidor que hi ha a la Carrasqueta i que emetia el senyal de la TV3 i la resta de canals de la corporació catalana a les nostres terres. Tinc la impressio que els que no volen la TV3 sembla que no son veritables demòcrates, si no gent extremista que volen destruir tant el català com el valencià i crear un estat espanyol homogeni castellà parlant, gent que no creu en la llibertat d’elecció. M’enganye?

He tingut dos casos familiars en els quals han preferit no posar-se la TDT, encara que es vegen més canals i la qualitat siga molt millor, perquè no és veu Canal 9. Estant molt acostumats a veure’l i deslligar-se de rebre la informació i la programació d’aquest i prefereixen seguir vegent menys canals i amb format analògic que veure més canals i amb una major qualitat que és el que ofereix la TDT. Aquest fet, estic segur que no sols ha passat amb els meus familiars i que hi ha molta altra gent que li ha passat el mateix.

Ara eixa gent que es va alegrar quan van llevar les emissions de la TV3 està rebent el mateix per a l’envers, doncs dintre dels 23 canals no està ni Canal 9, ni Punt2 ni cap altre canal de la corporació de Radiotelevisió Valenciana. He de dir que no soc un seguidor de Canal 9, per diferents motius que molts podreu imaginar, però per damunt de tot està la llibertat a poder triar el que vols veure i on vols informar-te.

Em sembla greu que no es puga veure Canal 9 ni la TV3 a Beniarrés en format digital. Les persones devem tindre la llibertat de poder elegir el que volem veure i on volem informar-se. El que es veja la TV3 i Canal 9, no vol dir que obligatòriament les tingues que veure, si no que el cap la possibilitat de poder triar entre aquestes dues cadenes i la resta de cadenes que ens arriben.

No sols hi ha que creure en la llibertat d’expressió, sinó que cal aplicar-la.

3 comentaris:

Carles Tomàs ha dit...

Porte ja un parell d’anys veient la TDT a Gandia i, no cregueu, no és gran cosa. Pel que sí val la pena és per la claretat amb què es veu, però dels contiguts, fum de canyot, no res; sols es salven TVE 24 hores i CNN+. Quasi totes les altres cadenes són aquelles que el PP va atorgar als seus amiguets de València i quan fan debats o donen notícies, doncs, mes del mateix. En quant a la TV3, almenys al meu carrer, ni pruna. Això si, pots anar fent zaping fins a vint i tantes apretadetes de dit.

Beniarres al dia ha dit...

Carles, el que vull reflexar en aquest article és la manca de llibertat per a poder triar entre unes cadenes i unes altres. El poder polític ens vol condicionar d’on hem de rebre la informació per condicionar les nostres opinions i els nostres pensaments.

Va sorprendre la rapidesa amb que la Generalitat Valenciana va complir l’ordre judicial per a tancar els repetidors de la TV3 mentre altres sentencies les recurreix o simplement no les compleix. Darrere de tot açò hi havia un atac a la llibert d’expressió i sobretot por a que la gent estiga informada del que passa al País Valencià des de un ulls diferents als de Campsnal 9.

Carles Tomàs ha dit...

I et done tota la raó. Efectivament, aquesta gent ens vol privar de ser nosaltres els que decidim d'informar-nos i ser ells els que diguen que hen de saber i que no. Tu no ho has conegut, però el NO-DO era calcadet, millor dit, el govern de Capms calca els mètodes d'informar d'ells.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...