Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

divendres, 23 de gener del 2009

En una ma et done i en l'altra et lleve

Una lenta angoixa recorre els pobles del Comtat
Ens trobem davant una estranya administració autonòmica, que es gasta fortunes encarregant plans per a revitalitzar les zones rurals del Comtat, mentre tanca sistemàticament els col·legis dels pobles menuts de la comarca. Una conselleria busca fórmules per a ressuscitar aquestes comunitats atrapades en el despoblament i la crisi de l'agricultura i l'altra, els col·loca la reixa de la mort, tancant l'escola. La Generalitat Valenciana està donant en aquest assumpte una demostració sagnant de descoordinació, que fa dubtar de la seua voluntat real de millorar el futur dels nostres pobles.

Dimarts passat es produïa un exemple d'aquest tipus de situacions. La Conselleria de Medi ambient treia a concurs la redacció del Pla d'Acció Territorial del riu Serpis i simultàniament, anunciava que s'elaborarà altre projecte semblant, que es presenta amb l'exòtic nom de Pla d'Acció Territorial dels Pobles Tranquils de la Muntanya d'Alacant ( plans i més plans però pocs fets i pocs diners). Aqueix mateix dia, se sabia que entre les previsions de la Conselleria d'Educació per al pròxim curs escolar figura el tancament del col·legi de Gorga, una mesura que culmina el progressiu desmantellament de totes les escoles públiques de la subcomarca de la Vall de Seta.

Tècnics de tots els colors i ideologies coincideixen a assenyalar que qualsevol intent de revitalitzar les àrees rurals passa pel manteniment dels serveis educatius. Asseguren, amb tota la raó del món, que és impossible atraure habitants nous a uns nuclis de població els xiquets de la qual han de fer llargs viatges amb autobús per a anar a classe. Desoint aquestes evidències, la Conselleria d'Educació aplica criteris de pura rendibilitat i col·loca a aquestes comunitats en un atzucac.

Amb els diners que el Consell s'està gastant en pomposos plans territorials, es podria pagar la continuïtat de diverses escoles rurals. Seria aquesta una mesura realment efectiva, que demostraria que el govern autonòmic està disposat a anar més enllà dels espectaculars i inútils documents teòrics.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Google: ppbeniarres.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...