Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 26 de gener del 2009

L’edifici de “Les Monges” torna als hereus del Dr.Orero

Hui dilluns dia 26 de gener es formalitza la cessió als nous propietaris.

Es veia vindre, l’edifici de les monges tindrà que quedar-se buit abans del diumenge 25 de gener de 2009. Actualment en aquest edifici on han estat més de 50 anys les Obres de la Creu, no hi ha havia cap monja vivint de forma habitual. En una de les sales de la planta baixa l’Associació Cultural l’Esportí té tots els seus cabuts i el drac , així com altre material propietat de l’associació. També els Amics dels Reis Mags, tenen material que guarden en aquest edifici. Tot ha de quedar buit abans del diumenge 25 de gener a l’espera del resultat d’unes darreres gestions que poden allargar aquest termini de temps per aquest dues associacions beniarresines.

Els hereus del Dr.Orero, han fet complir el conveni que tenien amb les monges de les Obres de la Creu pel qual aquest edifici seria utilitzat per elles sempre que hi hagueren monges vivint en ell. Fa un temps, les últimes monges que hi vivien, van abandonar l’edifici per la falta d’arribada de noves monges que volgueren viure a l’edifici que tenien a Beniarrés. Segons les informacions que tinc els terrenys on estava el convent eren propietat del Dr. Orero, no així l’edifici que es va fer en gran part amb les aportacions econòmiques i el treball de veïns i veïnes de Beniarrés. Ara els hereus del Dr. Orero, que era propietari dels terrenys han fet complir el conveni i l’han reclamat per a d’ells la seua propietat. I ara que?

Imatge aerea on es pot apreciar la grandaria d'aquest edifici


Evidentment, que aquest edifici és immens i que tot ell està catalogat com a sol urbà però si mal no recorde, aquest edifici està catalogat com ha protegit per tant té una figura protectora reconeguda en el Pla General d’Ordenació Urbana que fa que no puga ser demolit en la seua totalitat. Si que podran fer-se obres de reforma i millora.

Desconeixc quines intencions tindran els nous propietaris d’aquest edifici o si hi han altres persones darrere d’aquesta ràpida devolució de l’edifici de “Les Monges” al seus actuals propietaris. Tal vegada es rehabilite i es destine a l’allotjament de turistes o altres usos més públics o tal vegada, els seus nous propietaris el posen a la venda a l’igual que van fer amb el xalet del Dr. Orero. No ho sé quin serà el futur d’aquest edifici.

En cas de que els actuals propietaris opten per vendre’l, l’Ajuntament de Beniarrés deuria entrar a comprar aquest edifici per a destinar-lo a un ús públic com puga ser un Centre de Dia, un alberg rural per a fomentar el turisme, crear una escola taller per a formar als jovents, un centre social, construir habitatges de protecció oficial, entre moltes altres propostes que de segur entre tots eixiran.

Desconeixc el valor monetari que puga tindre aquest edifici però l’Ajuntament de Beniarrés i el poble de Beniarrés estan davant d’una oportunitat única d’adquirir aquest edifici si finalment es posa a la venda.

14 comentaris:

Beniarres al dia ha dit...

No s'ha publicat un comentari perquè està escrit baix l'anonimat i fa al·lusions a una persona.

Espere que ho comprengues i t'anime a seguir llegint i participant en aquest blog.

Anònim ha dit...

tant que vols anar al peu de la llei, ara que vols?

Beniarres al dia ha dit...

Al darrer anònim. Si et refereixes a mí no t'entenc? Et podries explicar millor.

Anònim ha dit...

ÉS UNA BONA IDEA TINDRIEM DESTAR TOT EL POBLE JUNT PER A PODER ADQUIRIR AQUEST EDIFISI COM A PUBLIC PER A DISTITS FUNCIONS FEDE TAPOLLE EN TOT

Anònim ha dit...

Estic d´acord. Eixe edifici ha de ser propietat del poble de Beniarrés, no sols perque es necessita un centre dedicat a funcions socials, sino perque es un tròs de la nostra història. L´any passat vaig poder entrar al pati de "Les Monges" després de molts molts anys i de seguida em vingueren records preciosos de la meua infantessa, dels meus amics de tota la vida quan erem ben xicotets.. En fi, que seria una pena que acabara en mans privades..

Anònim ha dit...

Jo en la linea anterior. L'edifici és precios, és part de la nostra vida i part molt important del nostre poble. L'edifici s'ha de perservar.

Anònim ha dit...

Hola! es podria destinar per a la tercera edat, per tota la comarca, es crearien molts llocs de treball i els nostres majors estaríen millor.

Anònim ha dit...

Eixe edifici emblematic de Beniarrés s'ha de conservar encara que s'el quede un particular. El que no poden fer ahi son casetes adosades o pisos, seria horrendo pel poble.

Anònim ha dit...

Fede! podriés informar si és un edifici protegit?

Beniarres al dia ha dit...

Realment aquest edifici es molt emblemàtic per al poble de Beniarrés doncs allí molta gent ha deixat gran part de la seua vida col•laborant amb les obres. Sols cal mirar fotos antigues de Beniarrés en gran part d’elles quan s’ha celebrat alguna gran acte, sempre eixia aquest edifici.

Per les informacions que dispose sobre el Pla General d’Ordenació Urbana aprovat l’any 2000, aquest edifici està protegit, el que vol dir que no es pot tombar i les reformes que es facen tindran una cura especial amb l’edifici.

Aquesta informació te que estar disponible a l’Ajuntament i seria força interessant que a la web de l’Ajuntament de Beniarrés es publicara un informe fet per l’arquitecte on s’informara de quina catalogació i quines obres es poden fer en l'edifici de " Les Monges".

Novament, crec que l’ajuntament de Beniarrés, la Mancomunitat del Xarpolar, la Diputació d’Alacant o la Generalitat Valenciana, estan davant d’una gran oportunitat per a que aquest edifici que està dintre del poble i és immens, es puga destinar a un ús públic com centre de dia, centre social, hotel rural, escola taller i moltes altres coses.

Anònim ha dit...

soles espabileu quan vegeu les orelles al llop, tota la santa vida heu passat de les monges(ni sabieu quantes hi havien ) tendriem que haber evitat que sen anarem del poble, pero tots hem passat, ara tindrem lo que es mereixem NO RES. son lliçons que ens dona la vida, en lo que han fet ixes dones per nosaltres i els hem pagat aixi IGNORANLES
ADEU

Anònim ha dit...

Les monges han fet el que és tocava, per algo son monges. El que ací es parla, no es de les monges, sino de l'edifici en si, les monges se'n poden anar però l'edifici ha de perdurar.
Si cada vegada hi ha menys gent religiosa és problema de l'esglèsia o el penses que si hi hagueren religuioses haurien abandonat l'edifici?

Anònim ha dit...

Molt d'acord amb l'últim anònim. les monges han realitzat l'obra que els hi ha tocat; però no s'enganyem, els temps en què s'obrien al poble estan lluny, últimament sols es dedicaven a accions parroquials, és a dir per al món d'església.
Recordeu quan aquelles persones de 50 o 55 anys anaven a les monges i es feien tota mena d'activitas (culturals, esportives, lúdiques...)
Això va passar a l'història. I quant a la labor de guarderia, do deixava de ser una activitat privada, doncs religiosament es pagaven les mensualitats.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb els últims comentaris. L'edifici de les monges ha de ser per Beniarrés, no és pot destruïr, ha de perdurar al temps i diputació, conselleria i no se quant organismes mes, en conte de destinar tants diners a tantes coses inútils per la ciutadania (que no per ells, diguem visites papa, formula 1 ocen race... que ahi ja sabem masa qui fa el negoci) les destinara a coses com estes altre gall cantaria. Perque diners hi han però no per coses que no els deixen molts millons.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...