Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dissabte, 24 de gener del 2009

La Sindicatura de Comptes fiscalitzarà l’Ajuntament de Beniarrés

El Sindic auditarà als alcaldes que no van presentar els comptes

La Sindicatura de Comptes del País Valencià fiscalitzarà als municipis valencians que no hagen presentat els seus comptes de 2006, segons van informar ahir fonts de la institució, que ahir va remetre a les Corts el Programa Anual d'Actuació per a 2009. El pla, a més de la fiscalització dels comptes de la Generalitat, avança que s'auditarà la gestió, a petició dels municipis, d'Albaida, Beniarrés, Benejúzar, Camporrobles i Montaverner.

A més, es realitzarà una fiscalització de totes les entitats locals que no hagen remès els comptes de 2006, consistent en l'anàlisi de les seues respectives situacions econòmiques i causes de la no rendició i, en funció d'aquest, en un treball de camp en els municipis que es crea convenient. Entre els municipis, estan Torrevella, Torrent, Cullera i Sueca. El nombre d'ajuntaments que va rendir els seus comptes va caure del 94% en 2005 al 87% en 2006, encara que en la resta d'Espanya el nivell està sobre el 20%.

Respecte a les Universitats, es realitzarà un control formal de les cinc institucions públiques i una auditoria operativa sobre els sistemes de control intern, la seua organització i funcionament, i es proporcionarà informació per a ajudar a analitzar si les polítiques i programes han estat adequadament executats.

Informació estreta de Levante-EMV. Pots obtenir més informació al diari INFORMACION

Que és una fiscalització dels comptes d’un ajuntament?

Tècnics dependents de la Sindicatura de Comptes (òrgan independent de la Generalitat Valenciana) fiscalitzen totes les despeses, tots els ingressos, com s’ha gestionat el Patrimoni Municipal del Sol ( en el cas de Beniarrés com i en que s’han gastat els diners de la venda de les parcel·les del polígon), subvencions concedides a associacions o entitats, etc.

Altres actuacions que es realitzaran seran si s’ha pagat deforma correcta a les empreses contractades i proveïdors, si son correctes les modificacions de crèdits i els reconeixements extrajudicials de crèdits, etc. També fiscalitzen com s’ha contractat al personal que ha treballat o treballa per a l’ajuntament de Beniarrés, si se’ls ha pagat el sou oportú, entre altres coses.

Cal recordar que la Sindicatura de Comptes ja ha sol·licitat a l'Ajuntament de Beniarrés diferent documentació i aclaracions després d'haver presentat alguns Comptes Generals de darrers anys.En definitiva la Sindicatura el que fiscalitzarà és si l’ajuntament de Beniarrés ha complit el que diu la llei en matèria fiscal.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Pos no diuen que els atres no saben res i que ells eu saben. Amunt

Anònim ha dit...

Tu sí que estas fet un pos, so cutre

Anònim ha dit...

si fiscalitzen que passa?

Beniarres al dia ha dit...

Aquesta pregunta pot tindre dues interpretacions: ho desconeixes el que pot passar o tal vegada tinga un to xulesc.

Poden passar dues coses:

Una. Si la Sindicatura de Comptes no veu cap irregularitat no passarà res.

Dos. Si la Sindicatura de Comptes veu alguna irregularitat algú es pot tindre greus problemes.

Et poses aquesta noticia per a que tingues més informació del que pot passar si hi ha irregularitats: http://www.elpais.com/articulo/espana/Tribunal/Cuentas/abre/expediente/irregularidades/fiscales/Ayuntamiento/Vall/d/Uixo/elpepuesp/20080506elpepunac_13/Tes

Anònim ha dit...

Gràcies Fede per respondre a la pregunta, i no tenia un to xulesc, o desconeixia.

Beniarres al dia ha dit...

Gràcies tu per participar. En cap moment t'he volgut ofendre ni menysprear-te, el que passa es que de vegades arriben alguns comentaris que no saps que pensar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...