Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 19 de gener del 2011

Fireta de Sant Antoni a Muro

Del 21 al 23 de gener a Muro ( el Comtat) es celebra aquesta fireta que va naixer l'any 1738


Aquest cap de setmana la localitat de Muro viu una de les seues festes grans. Amb motiu de la festivitat de Sant Antoni, el poble recobrarà els seus orígens amb un mercat artesà, una fira d'animals, exposicions de les diferents associacions locals, i tot això acompanyat per espectacles de carrer, danses i molta música.

Aquesta fira es celebra des de l'any 1738, i la seua evolució ha estat tan ascendent que avui en dia estem parlant d'unes xifres que ens deixen al voltant de 170 parades, una gran diversitat d'espectacles amb una programació d'actesabarrotada i una previsió d'arribada de 15.000 visitants de fora de la vila.

Amb tot, des de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament aposten fort per mantindre l'esperit local, fent que les associacions mureres formen part activa d'aquest extens programa d'actes al que fem referència. Es tracta, com diuen, de "l'aparador cultural de la nostra localitat". I de fet, una oportunitat quasi única per apropar-se a aquest singular indret del Comtat.

D'entre les activitats a destacar en aquesta edició trobem el "Fireta Rock '11", una nit de dissabte amb música local dels grups Nynphea i Pez Negro. Aquesta iniciativa ha estat perseguida durant molts anys, i tot i les dificultats d'organitzar activitats com aquesta, ha sigut finalment aquest any quan el rock tindrà un lloc a la Fireta.


Però si la música actual cobra especial importància en aquesta edició, no podem oblidar que la música més tradicional és també una peça fonamental que dota a aquesta fira d'una identitat i un valor molt significatiu. Així, el Grup de Danses Baladre oferirà una actuació especial el dissabte a les 19 de la vesprada al Centre Cultural de la Vila. I com no, destacar també el XXVIII Aplec de Danses de la Fireta de Sant Antoni que es celebrarà el diumenge al llarg del matí. En aquest acte participaran grups vinguts des de localitats com Getxo (País Basc) o la valenciana Tavernes de la Valldigna.


En definitiva, com ja hem apuntat, dos dies d'actes i celebracions amb una marca de tradició i identitat clara. Una organització dedicada i molt cuidada que convida "a tota la comarca i a tota la gent, sobretot si vol trobar un munt de cultura, d'activitats, d'articles artesans, i un lloc on poder gaudir de l'art i el teatre de carrer. En conjunt un espectacle que llueix i a més a més exclusiu, ja que les produccions que hi hauran al llarg del cap de setmana són exclusives per a la Fireta. Per tant, és l'oportunitat per veure i viure en primera persona un gran teatre al carrer, el 22 i 23 de gener a Muro".


*Podeu consultar el tríptic amb tota la programació ací.
Informació apareguda a ARAMULTIMEDIA
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...