Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dissabte, 7 de juliol del 2007

A punt per a triar les noves set meravelles del món

Se sabrà avui en una cerimònia a Lisboa

Avui es donen a conèixer les Noves Set Meravelles del Món, escollides per setanta milions de persones de tot el món mitjançant votacions per telèfon i internet. El concurs es basa en les Set Meravelles del Món, que classifiquen les obres arquitectòniques més importants de l’època helenística. La iniciativa sorgeix del suís Bernhard Weber, qui va crear la New7Wonders, i ha tingut un gran ressò entre la gent. Els resultats finals se sabran avui a Lisboa (Portugal).

De les antigues set meravelles del món, només n’hi ha una que roman dempeus, la piràmide de Kheops, a Egipte. És per això que la Fundació New7Wonders l'ha nomenada Candidata Honorària entre les Noves Set Meravelles del Món i no podrà votar-se.

Les vint-i-una finalistes de les Noves Set Meravelles del Món són: el castell Neuschwanstein (Alemanya), l’Òpera de Sydney (Austràlia), l’estàtua del crist redemptor (Brasil), el temple Angkor Wat (Cambodja), l’Alhambra de Granada (estat espanyol), l’estàtua de la llibertat (EUA), la Torre Eiffel (França), l’Acròpolis d’Atenes (Grècia), el Taj Mahal (Índia), el Coliseu de Roma (Itàlia), el Temple Kiyomizu-dera (Japó), la ciutat de Petra (Jordània), la ciutat de Tombuktú (Mali), el Temple de Chichen Itza (Mèxic), el Machu Picchu (el Perú), el monument Stonehenge (Regne Unit), el Kremlin (Rússia), l’església de Santa Sofia (Turquia), les estàtues de l’Illa de Pasqua (Xile) i la gran muralla xinesa (Xina).

La tria s’ha fet d’entre totes aquelles obres creades des de l’antiguitat i fins l’any 2000, amb la condició que encara existeixin en bones condicions.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...