Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dijous, 5 de juny del 2008

XXI TROBADA D’ESCOLES VALENCIANES: CASTALLA 7 DE JUNY

Coincidint amb la celebració dels 20 anys d'ensenyament en valencià a Castalla, la localitat acollirà el pròxim 7 de juny la XXI Trobada d'Escoles Valencianes de l'Alcoià-Comtat. Esta jornada lúdica, que enguany porta per títol El valencià és el futur, serà presentada oficialment dijous 29 de maig, a les 12.30 hores, a la Casa de Cultura.

Durant este acte públic es donaran a conéixer els 38 tallers que s'han preparat per al 7 de juny.

La presentació de la Trobada comptarà amb la presència de José Antonio Moreno, director de l’IES Castalla, José Mª Cuesta, director del CP Rico Sapena, Mª José Berbegal, membre de l’AMPA del CP Rico Sapena de Castalla, Vicent Romans, membre de la Coordinadora de l’Alcoià-Comtat pel valencià, i Juan Antonio Candela, regidor de Cultura de l'Ajuntament.

A la Trobada, que compta amb el suport de 61 entitats col·laboradores, hi prendran part un total de 31 centres educatius de l'Alcoià i el Comtat (Informació estreta del Diari de Castalla)
>>>CONSULTEU EL PROGRAMA COMPLET DE LA TROBADA DE CASTALLA

Els ajuntaments que hi col·laboren son: ALCOI, CASTALLA, COCENTAINA, GAIANES, MURO, curiosament el de BENIARRÉS no està (segons el fullet) o no estan curiós tenint en compte els impediments o les poques facilitats que hi va posar per a que es celebrara l’any 2007 la XX Trobada d’Escoles Valencianes al nostre poble. Ja vegeu Castalla poble governat per el PP i fan la Trobada d’aquest any i a Beniarrés perquè no es va poder fer o tal vegada siga millor preguntar-se voler fer? El valencià el parlen els alts i els baixos, els flacs i els grossos, els de dretes i els d’esquerres tant sols cal voler parlar-lo.

Com no, el col·legi Públic Perputxent del nostre poble hi participa al igual que ho ha fet les altres vint trobades. Aquest any amb el taller nomenat Imantets.

El programa d’activitats és el següent:

MATÍ

10 – 11 h.: Cercavila a càrrec de la Societat Musical “El Sogall”.

11 h.: Descoberta de plaques commemoratives a la Casa d’Enric Valor, al CEIP Rico Sapena i a l’IES de Castalla.

11’30 – 12’30 h.: Fireta i activitats de l’Associació de discapacitats de Castalla al CEIP Rico Sapena. Activitats esportives a l’IES de Castalla. Partida de pilota al carrer La Corbella.

12’30 h.: Visita guiada al Castell de Castalla.Exida des de Tourist-Info (Plaça de l’Ajuntament)

VESPRADA

17 – 19 h.: Tallers, contacontes, i fireta. Exposicions a la Casa de Cultura de Castalla d’ Edicions del Bullent “Al voltant d’Enric Valor”, de “Els masos i el seu entorn” i sobre el Treball Col.lectiu dels centres participants en la Trobada.

18 h.: Visita guiada al Castell de Castalla. Exida des de Tourist-Info (Plaça de l’Ajuntament)

19 h.: Berenar al Parc Municipal i passacarrer de la Banda Jove de Castalla.

19’30 h.: Cançó de la Trobada, salutacions i lliuraments de records.

20’30 h.: Actuació musical: Urbàlia Rurana.Parc Municipal.

22’30 h.: Correfoc “Els dimonis de darrere la Vila” de Bocairent.

23’30 h.: Actuació musical dels grups locals de rock “Entelèkia” i “Pellikana”. Parc Municipal.
“…Jo estime moltíssim el nom de “valencià” però hem de saber que amb aqueix nom ens estem referint a una de les millors variants del català.”

17 comentaris:

Anònim ha dit...

No és estrany que l'ajuntament de Beniarrés no col.labore amb la Trobada. Es del PP i el PP, ja sabem, no està per la tasca d'aquestes Trobades. La mateixa Conselleria d'Educació passa del tema i el nostre "amadissim" Canal 9, com a portaveu del PP, es limita, com a molt, a fer una xicoteta menció d'alguna d'elles.

Anònim ha dit...

Pero el concejal del BLOC no porta lo de la promocio del valencià o es que lo dels dines o porta l'alcalde i no vol posar un duro?

Anònim ha dit...

* El de l'oli *
Tots sabem que les Trobades són una cosa que no agrada a segons quins sector de la societat.
En conseqüència aquelles persones intolerants i incultes no van a promocionar un acte cultural.
Si l'ajuntament de Beniarrés no ho recolza és perquè no saben (o no volen saber) què es mou a l'escola hui en dia.
Visca la Trobada d'escoles Valencianes!!!!

Beniarres al dia ha dit...

Els ajuntaments de Castalla i Alcoi estan governats per el PP i recolzen la Trobada. Els motius pels quals l’ajuntament de Beniarrés no ho fa sols ells ho sabran encara que vegen l’actitud que va mostrar quan es volia celebrar la vintena trobada a Beniarrés m’ho imagine.

El regidor del BLOC, Pep, porta la regidoria de promoció del valencià. Desconeixc els motius pels quals el nostre ajuntament no la recolzada. Li ho preguntaré quan el veja.

Anònim ha dit...

PREGUNTARAS TU POC MO.....

Beniarres al dia ha dit...

Si, el MODERADOR del blog li ho preguntara quan el veja.

Beniarres al dia ha dit...

El Ayuntamiento de Castalla del Partido Popular vetó la actuación de los grupos de rock locales "Entelèkia" y "Pellikana" que tenían programada dentro de les Trobada d'Escoles Valencianes celebrada ayer en este municipio de la Foia. Los músicos de dichas formaciones se sintieron "censurados" y manifestaron su desacuerdo con una concentración pacífica en la plaza de la Font Vella.
Ayer sábado Castalla acogió la Trobada d'Escoles Valencianes de l'Alcoià i El Comtat. Dentro de las actividades preparadas por la organización había programado un concierto de rock a cargo de los grupos locales "Entelèkia" y "Pellikana" en el escenario ubicado en el paseo de la Antigua Bassa de la Vila. Hace aproximadamente un mes, el Ayuntamiento de Castalla vetó la actuación ya que consideraron "que no era un acto adecuado para la Trobada", según informó Juan de Déu Mira, miembro de la comisión organizativa de la Trobada. Ante esta negativa del Consistorio, el Centro Cultural Castellut propuso a los grupos celebrar la audición en la compasa Pirates. Así lo programaron, hasta que el pasado viernes el alcalde Jose Luis Prats volvió a denegar la actuación, esta vez por "motivos técnicos".
Ante la imposibilidad realizar la actuación musical, los componentes de estas formaciones de rock se concentraron en la plaza de la Font Vella, "porque nos sentimos censurados y no nos podemos quedar callados", manifestó un representante de "Entelèkia". Varios colectivos musicales y vecinos de Castalla "se han solidarizado con nosotros para protestar por este veto", afirmó un componente de "Pellikana". Por otra parte, este diario intentó ponerse en contacto con el alcalde, pero no hubo respuesta.

Anna ha dit...

De qui és la frase? M'ha agradat.
Salutacions!

Beniarres al dia ha dit...

La frase està al fullet d'activitats de la Trobada. Desconixc l'autor

Anònim ha dit...

La frase és de l'escriptor de Castalla ENRIC VALOR!

Anònim ha dit...

sabes si alguien ha ido a preguntarle al ayutamiento si quiere colaborar??puedes explicar cuales fueron las razones por las cuales no se hizo la trobada en Beniarrés. Das por supuesto que el Ayuntamiento no quería colaborar? con que seguridad puedes confirmar dicha negativa por parte del Ayuntamiento?

Beniarres al dia ha dit...

Aquest mati he estat per l'ajuntament i hi havien fulls de la XXI TRobada, desconeixc si oficialment ha entrat la petició però es sabia que es feia i els ajuntaments sempre hi col·laboren. O saps tu?

Respecte al trobada que no es va fer a Beniarrés hi han moltes formes de dir que no i ací es van posart un condicionants per part de l'ajuntament que sabien que eren inasumibles per part dels oganitzadors. Et posaré un exemple: si a mi en diuen d'anar a fer hores extra i no vull anar puc dir que les vull cobrar a 20 euros i l'empresari em dirà que no potser pertant jo si que vull fer hores però es ara l'empresari el qui no vol. Això mateix és el que va passar a Beniarrés amb la XX Trobada però en altres condicionants.

Anònim ha dit...

Tan inasumible es posar la senyera de la comunutat valenciana i no la catalana? o que esparle de la llengua valenciana i no de la catalana?
Lo que passa és que sino fan el que ells volen ja no es fa res. Lo que passa en l'escola no es que siga inasumible sino que es inexplicable, ja que, neguen lo que son: valencias i volen ser el que no son: catalans; i es cabrejen i s'enfaden: ara ja no es fa la trobada en beniarrés! perque l'ajuntament ens a donat unes condiciones inasumibles, jeje, com un pati d'escola. INEXPLICABLE

EN QUINES MANS ESTEM DEIXANT EL FUTUR DEL NOSTRE POBLE?

Anònim ha dit...

Menos mal que no està en les teus mans Salva

Anònim ha dit...

Si estiguera en les meues mans de segur que tindriem un bon futur, ja que jo no hem dedicaria a repartir bolis del blog als xiquets de primaria en campanya d'eleccíons, sino al que realment sa de fer: ENSENYAR i la politica que la deixen en sa casa.
Que els pares i mares del alumnes son prou fadrinets per a inculcar als seus fills les ideologies que considern oportunes i no els mestres...

Anònim ha dit...

Menos mal que no està en les teues mans Anonim

Beniarres al dia ha dit...

Salva ho tens molt fàcil, presenta't al col·legi i el que dius en aquest blog que et deixa expresar-te els o dius al mestres, front a front. Mirant-se als ulls.

El que passa que es molt fàcil des de l'anònimat o un pseudònim dir el que a un li ve engana senylant a altra gent però a tu no.

T'anime a anar Salva que ja deus ser prou fadrí o fadrina per anar jugant a "l'escondite"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...