Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimarts, 17 de juny del 2008

Quan la brossa fa olor

De moment la brossa de Beniarrés anirà a la planta de Pedra Negra ( Xixona)

Xixona prohibeix l'abocament dels residus a mitjan Alacant i sud de València

L'alcalde de Xixona, Ferran Verdú, del PSOE, ha donat instruccions al cap de la Policia Local perquè impedisca el pas dels camions d'escombraries a la planta provincial de reciclats i compostatge Pedra Negra procedents de les comarques de la Marina Baixa, la Marina Alta i el sud de València. La decisió l'adopta després de dos mesos de «olors insuportables», la qual cosa ha estat la «gota que ha satisfet» el got de la paciència del munícipe, que duu des de l'any 2004 -quan exercia en l'oposició- insistint en les «anomalies, quan no irregularitats» d'una instal·lació que depèn directísimamente de la Generalitat Valenciana.

En la pràctica, el decret signat ahir per Ferran Verdú i l'ordre comunicada a la Policia Local suposa la reobertura de la denominada guerra de les escombraries, que ja ha escrit molts altres capítols a la Comunitat Valenciana en els últims anys. Des de primeres hores d'avui, l'Ajuntament de Xixona prohibeix l'abocament diari en Pedra Negra de centenars de camions procedents de desenes de municipis. Només ho permetrà als 36 que, segons Verdú, constitueixen la zona XIV del Pla de Residus de la Comunitat Valenciana. A saber: Agost. Agres, Aigües, Alcosser de Planes, Alcoleja, Alcoi, Alfafara, Almudaina, L'Alqueria d'Asnar, Balones, Benassau, Beniarrés, Benifallim, Benilloba, Benillup, Benimarfull, Benimassot, Bussot, Cocentaina, Quatretondeta, Fageca, Famorca, Gaianes, Gorga, Ibi, Xixona, L'Orxa, Billeneta , Mutxamel, Muro d'Alcoi, Penàguila, Planes, San Juan, Sant Vicent del Raspeig, Tollos i La Torre de les Maçanes.

Verdú explica a aquest diari que la planta va ser dissenyada en el seu moment per a absorbir un màxim anual de 140.000 tones, xifra que s'ha disparat fins a les 295.548 del passat any. El sòl de la planta, en un dels paratges més inhòspits del sud del nucli urbà, en direcció a Mutxamel, va ser cedit en el seu moment per l'Ajuntament per a acollir les escombraries i residus sòlids urbans (orgànics i inorgànics) del sector XIV del Pla de Residus de la Comunitat. És a dir, els trenta-sis municipis citats amb anterioritat. El conveni fixava una clàusula en virtut de la qual es podrien abocar escombraries de poblacions de fora d'aquesta zona per un volum equivalent al 30% del total. Aquest percentatge es va superar en l'any 2007 en quasi un 250%.

Només en l'últim exercici, s'han rebut a Xixona 91.114 tones de pobles forans al pla zonal, el que ha estat admès per la pròpia empresa Reciclats i Compostatge Pedra Negra. Verdú explica que la producció prevista per a l'any 2007 era de 124.587 tones. Tenint en compte que només el 30% d'aqueixa quantitat podria introduir-se des de fora, no hauria d'haver absorbit més de 37.376 tones. La quantitat pràcticament es triplica: «Hem rebut en l'últim any a Xixona de pobles que no ens corresponen una quantitat d'escombraries major a les previsions per als anys 2007, 2008 i part del 2009», denúncia Ferran Verdú.

La noticia la podeu llegir sencera la diari La Verdad

2 comentaris:

Anònim ha dit...

la veritat es que açò porta cua. L'antic govern, del PP, diu que gràcies a la brossa les arques municipals estan millor, però a quin preu!!! Ara quan es parla de Xixona es parla de brossa, en lloc de parlar-se de torró, de rutes, de la carrasqueta, etc.

Beniarres al dia ha dit...

Ací a Beniarrés, tenim un cosa semblant que és l'embassament de Beniarrés però amb la diferència de que a les arques municipals no els afecta en res, ni per a bo ni per a roïn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...