Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dissabte, 21 de juny del 2008

Mocions del Grup Municipal Socialista

Torn lliure de preguntes per part del públic a l’alcalde i a tots els regidors i ajuda econòmica a tots els festers de Beniarrés seran dues de les tres mocions que presenta el grup municipal socialista per al proper ple ordinari del dimecres 25 de juny.

Després de recollir les peticions dels veïns i veïnes de Beniarrés demanant un torn de preguntes lliure a l’alcalde i als regidors, el grup municipal socialista presenta la següent moció:

Els qui ací estem som els representants dels veïns i veïnes de Beniarrés. Ací es prenen decisions, s’adopten propostes i s’aproven projectes que els afecten directament sempre amb la intenció de millorar la vida i la qualitat del nostre poble però moltes vegades desconeixent les seues opinions i propostes que tal vegada milloren el que ací es pretén aprovar.

L’ajuntament de Beniarrés te regulat el torn de preguntes del públic però ha resultat totalment inútil doncs des de que està aprovat no s’ha presentat cap pregunta.

Per altra banda l’assistència en viu als plenaris cada vegada es menor i de vegades pràcticament nul·la o testimonial creant una separació entre els òrgans polítics que els hi representen i la població a qui afecta les decisions que ací es prenen.

Crec que cal un canvi en el torn de preguntes i en la forma de participació del públic assistents als plens per millorar i reactivar el contacte amb la gent

Per tot açò sol·licita:

1.- Que s’obriga un torn de preguntes per part del públic assistent quan s’acaben els punts de l’ordre del dia tant dels plens ordinaris com extraordinaris

2.- Les preguntes podran anar dirigides a qualsevol membre de la corporació municipal tant si té delegacions com si no en té.

3.- Que es deixe sense efecte l’anterior reglament que regulava el torn de preguntes del públic

La segon moció que presentem els socialistes fa referència al nou conveni que l’Ajuntament de Beniarrés ha signat amb la Unió Musical de Beniarrés i com es poden destinar els diners que s’estalvia l’ajuntament per ajudar als diferents festers del poble en el pagament de l’acompanyament de la banda de música. La moció diu el següent:

Recentment mitjançant decret , l’ajuntament de Beniarrés ha signat un nou conveni de col·laboració amb la Unió Musical de Beniarrés amb el qual es contracten les actuacions que l’ajuntament sol·licita i el que es pensa pagar per elles, que en aquest nou conveni passa a 5.123 € anuals en pagament únic.

L’anterior conveni regulava unes actuacions i per aquestes l’ajuntament de Beniarrés pagava 7.777 €, es a dir amb el nou conveni l’ajuntament s’estalvia 2.654 € ja que es pensa traure una subvenció de la Diputació d’Alacant (segons paraules de l’alcalde) per a pagar una actuació musical i on pràcticament les actuacions que figuren en el nou contracte son les mateixes que en l’anterior.

Les festes patronals que es celebren a Beniarrés en el mes d’agost, la festa de Sant Pere i la Festa de la Puríssima cada vegada costa més que la gent dels carrers que els hi toca o els festers i festeres de l’any, s’animen a fer-la doncs el cost de la festa cada vegada és major, hi ha menys cases habitades i la gent no participa tant d’aquesta festivitat religiosa per diferents motius.

Al nostre parer l’ajuntament deu ajudar a aquests festers i festeres a que s’animen a fer la festa amb ajudes econòmiques i una de les formes es pagar part del que cobra la Unió Musical de Beniarrés en arreplegar i acompanyar als festers en els seu actes amb els diners que s’estalvia amb el nou conveni i un xicotet increment pressupostari.

Per tot açò sol·licita:

1.- Que s’amplie el conveni signat entre la Unió Musical de Beniarrés i l’Ajuntament de Beniarrés per ajudar als festers en les seues despeses amb 600 € cadascun del dia de festes, passant la Unió Musical de Beniarrés de cobrar 5.123 € a l’any a 8.723 €

2.- Que aquest acord comence a aplicar-se aquest any 2008

1 comentari:

Anònim ha dit...

Totalment d'acord la segona opcio, es bona, ja que quan mes costa, menys son el festers. Encara que sempre ni han de ronyosos que no gasten ni un euret.

La primera hem pareix molt bona, ja que assistiria molta mes gent, es beneficiaria el poble, i tots els regidors per la participacio, comentaris, sugerencies i demes. Salvo per aquells que nomes vullguen amagar coses, cosa que espere que no siga el cas de ningu. Espere algun dia poder felicitarvos a tots per haver tret eixa proposta endavant

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...