Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 9 de juny del 2008

Evitem els accidents

Els nous senyals per anar al Barranc de l’Encantada t’envien per camins rurals

Recentment la Generalitat ha posat uns panells informatius de gaire turístic al nostre poble assenyalant dos dels paratges més atractius que tenim, l’Embassament de Beniarrés i el Barranc de l’Encantada que ben aviat segons paraules de l’alcalde, sofrirà una actuació per a gaudir d’ell tant medi ambientalment com recreativament.

La meua queixa i on vull fer una xicoteta reflexió, és on s’han posat els senyals i cap on indiquen la direcció per on s’ha d’anar al Barranc de l’Encantada. Aquests senyals assenyalen amb les seues fletxes indicadores que per anar al Barranc de l’Encantada hi ha que anar per camins rurals. El nom ja ho diu “camins rurals” i no carreteres.

Els camins rurals son camins per a vehicles agrícoles i on es circula a baixa velocitat doncs el traçat, la visibilitat i el ferm no son els idonis per pillar altes velocitats. A més a més, els camins rurals tenen poca circulació per tant la gent va més confiada i amb una major distracció que quan circula per una carretera.

Senyal indicativa del cami per anar al Barranc de l'Encantada prop del cementiti


El fet d’indicar que per anar al Barranc de l’Encantada cal anar per un camí rural pot suposar un greu perill per a la gent que hi circula habitualment com per als qui van per primera vegada doncs per ahí aniran furgonetes, rulots, 4x4, motocicletes etc, es a dir el tràfic pujarà considerablement quan eixes vies de comunicació no estan preparades per aquests menesters.

Quan de vegades viatges a alguna terra o lloc que desconeixes per anar als llocs et guies del que assenyalen els rètols indicatius, per tant quan algun foraster que vullga anar al Barranc de l’Encantada anirà per on li indiquen els senyals existents, es a dir, pels camins rurals que hi ha darrere del cementiri.

Per anar al Barranc de l’Encantada cal anar o be per la carretera de l’Orxa ( com ja hi ha un senyal que ho indica) o be per la carretera de Beniarrés a Planes i desviar-se a l’acabament del pantà, on no existeix cap senyal indicant el desviament ( seria millor crear una zona d’aparcament de vehicles i arribar fins el Barranc a peu) i no per un camí rural que pot posar en perill als usuaris habituals d’aquesta via de comunicació.


Altre senyal indicant el Barranc de Encantada pels camins de darrere del cemetiri

Per tant l’Ajuntament de Beniarrés deuria instar a l’organisme que ha posat aquests panells informatius a que els retirara del seu lloc i els posara en un altre lloc per a que els vehicles que vulguen anar al Barranc de l’Encantada vagen per la carretera abans que ho tingam que lamentar.

18 comentaris:

Anònim ha dit...

Hem pareix molt be l'article, pero com he vist que demanes sugerencies sobre articles, propostes i demes, pense que tambe estaria molt fer algun article i parlar d'eixes actuacions que es tenien que fer per a recuperar el barranc de l'encantada, lo dels macroprojectes de eixos que predicaven lo de salvem el panta, en qué a quedat tot aixo? alguns d'ells ja no sels veu i no han tret ni representacio politica, pero cal recordar que a eixos els apoyaven els mateixos que estan hui a l'equip de govern. I si no recorde mal pense que alguna cosa d'eixes es va utilitzar com argument per a la vostra mocio de censura. A mi i supose que a mes gent ens agradaria saber que sa fet i que es preten fer en eixos llocs. I veges si poses be la foto de la camera que eixos rotuls no estan desde gener del 2004

Anònim ha dit...

Que bé, camins rurals convertits en carreteres per a "domingueros", el Barranc de l'Encantà, envaït pels 4x4 i famílies amb xiquets decorant el paratge amb pots de Coca Cola. Sí senyor, aixina es protegeixen els pocs llocs que ens queden en la natura. No seria mes escaient, establir llocs d'aparcament apartats d'aquest barranc i accedir a ell com manen els cànons, es a dir, a peu i amb la motxilla a l'esquena? Haguera estat millor posar indicacions de senderisme cap a l'indret
S'han acondicionat camins rurals i, si el lloc es visitat amb frequència per forasters, ben aviat caldrà arreglar-los de nou.
Gaudim de la natura, però no la motoritzem;ja en tenim prou el dia de Pasqua quan la gent ix em massa al camp amb els seus vehícles.

Anònim ha dit...

A banda de brossa, algú sap dir què més hi ha que vore a l'Encantà? No fem riure!!!

Anònim ha dit...

Al primer anonim: hasta aon jo se, els macroprojectes de eixos que predicaven salvem el pantá no van per mal cami. Tingues un poc de pasensia, home, que no es com anar a collir penques... I no el burles dels chavals, redeu, que en este poble ningú a bregat mes que ells pel pantano, que van donar pel sac hasta que mos van llevar la morca i soles per aixo ja tenen la meua simpatia.

Beniarres al dia ha dit...

A mi el que més em preocupa ara és la indicació que assenyalen els panells informatius que t’envien per camins rurals per anar al paratge del Barranc de l’Encantada i el que pot incrementar la possibilitat d’accidents de tràfic que espere no tingam que lamentar.

Després, dir que la foto surt la data de l’any 2004 per una errada meua al canviar les piles i no adonar-me de que la data havia canviat.

En segon lloc et diré com estan les coses al Barranc de l’Encantada: L’ajuntament per a la seua restauració havia presentat un projecte dividit en dues fases. La primera la zona del tir la segon la del barranc. Per a fer l’actuació hi havia que tenir un informe previ de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i la disponibilitat dels terrenys. Els terrenys es van comprar (a posteriori) i alguns l’han cedit per un periode de temps i l’autorització ha vingut fa un més per el que és l’actuació dintre del barranc el que es coneix per el Toll. Ací es on la Diputació té que posar els diners pera fer les obres ( hi ha un projecte a la pàgina web de l’ajuntament en Medi Ambient i Turisme). Segons paraules de l’alcalde ben aviat es començara l’actuació el cal saber és després com es gestiona perquè si es fa igual que els Museu de la Cova de l’Or ja se sap com acabarà. Fins ací el que jo conec.

La zona d’aparcament de vehicles estava dintre de la primera actuació per tant aquesta zona no tindrà zona d’aparcament per a vehicles (sinó s’ha canviat el projecte). Hi haurà que anar amb molta cura de com s’actua en aquest paratge i cap on s’encara l’actuació harealitzar.

Respecte el que diu que la morca la van llevar els “chavals”, crec que no va ser així encara que es van penjar la medalla. Al darrere de la retirada de la morca hi havia fortes denuncies medi ambientals i un treball fet per a llevar-la

Anònim ha dit...

Com?. Que ells van llevar la morca?. Això no te ho creus ni tú. Hi ha que informar-se millor i no dir veritats a mitges. La morca es va llevar perquè es va canviar la maquinària en la cooperativa i ja no produïa eixa morca. Desprès si que es van dedicar a "putejar" perquè quedaba algo d'aigua en l'antiga bassa.

Anònim ha dit...

La morca la va llevar la Curra, a culleraes, que no eu vau vorer? Ma que esteu segos...
La morca la va llevar la Cooperativa perque els perputxens li van donar pel sac hasta obligarlos a llevarla.
Les sardines tenen molt de fosforo, menjeusen un kilet que es bo per a la memoria...
I tu Fede, no digues bovaes, que masa saps lo que van fer hasta conseguir que la Cooperativa eu llevara.

Beniarres al dia ha dit...

El respecte la teua opnió però tal vegada les bovaes les digues tu.

Si als de Perputxent el poble es va tirar de l'ajuntament, socialment han desparegut ells i en especial la seua veu cantant qui es el qui millor podria explicar el que va passar ara que ja no pensa traure rèlit polític.

Estàs molt enganyat en le que va passar amvb la Morca, el que passa que això de penjar-se Santbenets i noves glories es molt fàcil.

O tens mol fàcil en la propera junta de la cooperativa o preguntes i que et contesten

Anònim ha dit...

Fede gracies per porsarme al corrent del estat actuals del projectes.


Al anomim que contesta al primer anonim, paciencia? jo tenia entes que tot aço anava molt rapid i mes manan el PP, segons han dit molts el poligono el va fer el PP, tota la faena bruta d'abans no estaria feta? Jo nomes com a bon ignorant nomes volia saber com estava tot allo, i este es el millor i de vegades l'unic lloc de on t'enteres d'algunes coses.

No pretenia burlarme d'ells, si s'ha entes aixina, demane disculpes, nomes volia dir que es deu estar ahi tant quan guanyes i estas com quan no. I desde el meu punt de vista i nomes es la meua opinio, hem sembla que desde que no van eixir ja no sels veu

Respecte a lo de la morca, jo no ho tinc clar, pero hem sembla que es mes lo que han dit de la maquinaria que lo altre, ja que hem pareix que alguns en lloc de llevar la morca, volien llevar la cooperativa

El que intentem fer tots d'una manera o altra es colaborar i criticar per a millorar el nostre poble, pense que tots els que solem entrar es perque Beniarrés no ens es indiferent

Anònim ha dit...

Lo que tu digues Fede, quinse pa tu.

Anònim ha dit...

Fede,
després de quasi 5 anys sense morca, tal vegada, en volta de discutir qui la va o no llevar, deuríeu de sol•licitar a la Cooperativa i a l’Ajuntament que es pagaren un soparet per tal de celebrar-ho.

Sols aclarir una cosa: en el seu dia, la Regidoria de Medi Ambient del nostre Ajuntament va fer el que era la seua responsabilitat, i la Cooperativa lo que era el seu deure, així que cadascú va aportar lo que estava en les seues mans per resoldre el problema. No hi veig necessitat de llevar-li mèrit a cap de les dues parts per tal de dona-li-la a l'altra.

Em quede amb les ganes de contestar-li al que parla despectivament dels macroprojectes de la gent de la Llista i també alguna cosa de les teues, Fede, però el temps de guerrejar amb els assumptes polítics ja forma part del passat. Ara sols em queda alegrar-me cada vegada que obric el periòdic i comprove que la via verda i el barranc de l’Encantà, entre altres, van endavant.

Sí, que tens raó en el tema de la senyalització al barranc; ho vaig vore l’altre dia i en la meua opinió no s’haguera tingut que senyalitzar fins que estiguera acabada l’actuació. Si el projecte el que busca és peatonalitzar el paratge, no s’haguera tingut que indicar el accés per la presa del pantà. En fi, encara s’està a temps de rectificar, que és de savis.

Sort, i enhorabona pel blog, de vegades li faig una ullada i, encara que no compartisc bona part del que dius, he de reconèixer que suposa un gran esforç el que estàs fent. Confio en que, al contrari que jo, no ho faces per obtindre un rèdit polític...

No se m’oblida que tenim pendent unes cerveses.

Anònim ha dit...

QUE REBENTE ZAPATERO , CAGEN DEU LA PUTA HUELGA YA.

Anònim ha dit...

No el quedes en les ganes de contestarli al dels macroprojectes, es mes m'agradaria saber que es el que es va fer i si estan portanse a terme o han caigut pel cami, per el motiu que siga. Si has vist un altre comentari anterior no pretenia burlarme de ningu, si no saber com esta tot. Lo de la via verde si que ho he vist i segons entenc per els comentaris hem sembla que has tingut molt a vore. Enhorabona. Al poble necesitem gent que faça coses pero que no es queden parades o s'abandonen perque ja no estem..

Beniarres al dia ha dit...

Els grans macroprojectes volen molt de temps i sobretot una gran finançament, es a dir m molts grapats d’euros, si exceptuem es clar, el circuit de Formula 1 que s’ha fet a València en un temps record i amb tots els diners que calguen.

El temps dirà si els grans projectes impulsats per l’anterior regidor de cultura es porten endavant o simplement es van que en projectes dintre d’un calaix. Ara la voluntat, ja no es d’ell de que es facen o no, ara la voluntat és de l’equip de govern del PP que governa actualment i que també el van recolçar en la passada legislatura.

Jo el que demane en aquest escrit i en el proper ple ordinari ( 25 de juny) és que es retiren els senyals que indiquen que per anar al Barranc de l’Encantada cal anar per una camí agrícola amb la possibilitat de que es produixquen futurs accidents.

Anònim ha dit...

Si vols saber dels projectes mediambientals que està gestionant el nostre l’Ajuntament ho tens molt fàcil: Francisco Sellés Sanchis és l’actual Regidor de Medi Ambient i a bon segur que podrà informar-te, a més tens tots els projectes en paper a l’Ajuntament (és informació pública i la pots sol•licitar per fer-li una ullada). També tens tots els projectes, informes i estudis que es van realitzar a la web de l’Ajuntament (regidories/turisme i medi ambient), així com totes les gestions que es van realitzar amb tots el organismes oficials (si realment vols saber, ho tens molt fàcil, no cal ni que t’alces de la cadira). A més pots llegir-ho en castellà o en valencià... No hi tens excusa per a dir que no saps.

Si el que vols saber és com estan els expedients d’eixos projectes, tindràs que preguntar-ho al Regidor o a l’Ajuntament, que son els que actualment els gestionen, nosaltres sols podem informar-te del que es va fer des de la Regidoria de Medi Ambient la passada legislatura i ja et dic que està tot a la web de l’Ajuntament, que, per cert, no estaria de més que de tant en volta s’actualitzara.

Per altra banda, m’agradaria aclarir que nosaltres no s’hem oblida’t, ni s’hem desentès dels projectes que al seu dia vam gestionar des de la Regidoria de Medi Ambient, col•laborem amb l’Ajuntament en tot allò que ens requereixen, i ho fem de bona gana, t’ho assegure.

Anònim ha dit...

Acabe de veure tot lo que comentes de la regidoria, dels projectes fets i m'estranya vore tanta informacio, ja que nian actes, registres d'entrada i demes i no es normal que l'ajuntament ensenye tant. Entenc el teu malestar despres de tota la feina feta i una vegada mes el demane disculpes, pero desde fora nomes es miren el resultats i alomillor no heu sabut fer vore tota la feina que heu fet que veig que es molta. Despres de veure aixo mas deixat en dubtes ja que el meu vot per les properes eleccions era per a Fede per tota la feina que esta fent, a l'ajuntament i sobretot açi, en el cas de que es presenteu intentare convencer a la dona per a donarvos un vot a cadascun, hem sap greu pero els xiquets encara no tenen dret a vot. Enorabona i gracies per la faena que eu fet i per la que esteu fent.

Anònim ha dit...

A nosaltres amb el teu reconeixement ens val. Gràcies.

Beniarres al dia ha dit...

Anònim d'ací als 2011 té que plou molt ( esperem) però gràcies per les teues paraules

Gràcies per seguir el blog i si tens algun escrit que consideres interessant l'envies i te se publicarà.

Salutacions

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...