Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

divendres, 16 de gener del 2009

El tren "Txitxarra" tindrà un parc temàtic

La localitat valenciana d'Almoines inaugurarà el pròxim 24 de gener el parc temàtic del tren Alcoi-Gandia, que reproduirà les 12 estacions de l'antic recorregut ferroviari.

Després d'uns anys de "intens treball i gran il·lusió" per part de l'Ajuntament d'Almoines i l'Associació d'Amics del Tren Alcoi-Gandia es posarà de nou en marxa el ´Txitxarra´. Per a això s'ha cbuscat eixa data perquè, precisament, va ser un 24 de gener de 1893 quan es va realitzar el primer viatge, van explicar les mateixes fonts.

El parc ferroviari s'ha realitzat de manera integrada en un parc públic d'uns 5.000 m2 situat en un nou sector urbanitzat, al mateix costat de les escoles noves de la localitat de la Safor.


El tren "Txitxarra" a l'estació de l'Orxa ( imatge d'Alicante Vivo)


Sobre un traçat de prop 400 metres de línia ferroviària estaran les locomotores, a escala, que s'han fabricat seguint el patró de les quals en el seu temps van rodar. L'itinerari reprodueix fidelment les 12 estacions construïdes també a escala dels municipis de les comarques de la Safor, el Comtat i l´Alcoià, açò és Port de Gandia, Gandia, Almoines, Beniarjó, Potries, Vilallonga, L´Orxa, Gaianes, Beniarrés, Muro, Cocentaina i Alcoi. Túnels, ponts i vegetació apareixen d'acord sobre el terreny.

Aquest projecte realitzat per Almoines, tan "singular en tot el país" serà una realitat a partir del 24 de gener. En la iniciativa han col·laborat financerament la Generalitat valenciana i la Diputació de València, a més de contar amb el suport humà i la dedicació dels membres de l'Associació Amics del Tren Alcoi-Gandia.

A l'acte d'obertura s'ha convidat als alcaldes de les poblacions per on passava el tren original, a més d'altres autoritats de la Generalitat, Diputació i de la comarca.
Excel·lent iniciativa per part de l’ajuntament d’Almoines que possibilitarà a els qui no vam conèixer o no recordem com era el “Txitxarra” fer un viatge en el temps per conèixer-ho i com no, aquells que van fer tants i tants viatges en aquest tren podran recordar aquells temps passats.

4 comentaris:

Carles Tomàs ha dit...

Aquest trenet desperta gran nostàlgia per a tots aquells que hem viatjat en ell. Forma part dels records de la meua infantesa i joventut.

Anna ha dit...

Tot apunta que després d'entestar-se tant i tant des del consistori d'Almoines valdrà d'alguna cosa. Ara només cal esperar que els vàndals no en prenguen partit.
Sens dubte una de les millors iniciatives dels darrers temps. Els que no el vam conéixer i els que sí estem d'enhorabona.
Salutacions.

Anònim ha dit...

Gracias para haber marcado estas noticias. Primero weekend el libre que hago senz' otro una visita.

Anònim ha dit...

I perque no tornen q fer el tren? podria servir per al turisme...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...