Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 29 de desembre del 2008

Comunicat del PSPV-PSOE de Beniarrés

Perquè no es fa una xarxa de recollida d'aigues pluvials amb els diners del Fons d'Inversió Local ?


COMUNICAT DEL GRUP MUNICIPAL DEL PSPV-PSOE DE BENIARRES


Des de la publicació del Decret que formalitza el PLA DE INVERSIÓ LOCAL, impulsat pel govern de José Luís Rodríguez Zapatero, han passat ja aproximadament la meitat dels terminis establits. El nostre grup ha estat esperant la cridada de l'Alcalde per a tractar de consensuar el projecte millor per al nostre poble. Així es fa en democràcia i així ho han fet la pràctica totalitat de municipis que coneixem.

El nostre grup municipal ha vingut treballant des del coneixement de la notícia en l’elaboració d’una memòria que s'adapte a les condicions del Pla i que siga capaç de revitalitzar l’ocupació i l’economia del nostre municipi.

La quantitat assignada al nostre municipi és de 236.279 €, quasi 40 milions de les antigues pessetes. Quantitat gens menyspreable amb la qual es pot cobrir una de les necessitats més urgents que necessita Beniarrés, una xarxa de pluvials. I perquè una xarxa de pluvials i no altre projecte? Doncs perquè fins a la data no s’ha presentat cap altra iniciativa millor ni més necessària i que a més, complisca fidelment els objectius i les condicions previstes en el Pla d'Inversió Local per a Beniarrés.

Un dels principals problemes que ve patint Beniarrés en els últims anys ve derivat del col·lapse que pateix la xarxa de clavegueram en les èpoques de pluges més o menys fortes. Quan es produeixen precipitacions, els carrers de Beniarrés es converteixen en autèntiques sèquies que conforme van acumulant aigua es converteixen en rius (cantó de Sant Antoni amb Sant Vicent i el carrer Rosa Escrig) o llacs (Plaça de l'Església) per posar algun exemple clar, però hi ha molts altres. Aquestes aigües pluvials s'introdueixen per les trapes i desaigües en la xarxa de clavegueram, col·lapsant-la i fent que desborde per les cases i patis en la zona baixa del poble i col·lapsant també la depuradora.

Una xarxa de pluvials, no necessita de grans infraestructures, són tan sol punts de recollida d'aigua per a canalitzar-la als barrancs evitant així que s’inunden les nostres cases, que els carrers siguen intransitables i que s'inunde la depuradora. Aquestes actuacions es dividirien en diferents projectes per a que totes les empreses de construcció locals pogueren beneficiar-se.

El pròxim dia 30 de desembre l'equip de govern té previst invertir aquesta important subvenció de 236.279 € en la construcció d'uns vestuaris i un “spa” per a la nova piscina. El termini fixat pel ministeri per a presentar els projectes finalitza el pròxim dia 24 de gener.

Creiem per tant, que podem ser capaços de convèncer a l'equip de govern i a l'Alcalde que és el millor en aquests moments que podem fer pel nostre poble. I si tenim el vostre suport, segur que podem

1 comentari:

Anònim ha dit...

Pense que es una iniciativa molt bona per al poble. Teniu tot el meu suport. ânim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...