Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 1 de març del 2010

Aprovat el Pla E 2010 per a Beniarrés

El Ministeri d’Administracions Públiques aprova el projecte valorat en 143.026 €.

Segons ix publicat a la web del Ministeri d’Administracions publiques, en data 25 de febrer, va ser aprovat el projecte presentat per l’Ajuntament de Beniarrés anomenat “Ampliació del centre de divulgació artística i musical” i valorat en la totalitat de l’ajuda que li corresponia al nostre poble dintre d’aquest segon Pla E, 143.026 €.

Aquesta nou Pla E, una vegada el projecte siga aprovat per el ministeri, l’Ajuntament rebrà en el seu compte corrent el 85 % del valor de l’obra (l’anterior pla E era del 70%) i el restant 15 %, una vegada l’obra estiga acabada. També cal assenyalar que els panells informatius de l’obra es reutilitzaran de l’anterior Pla E, per tant no caldrà gastar cap euro en els nous panells informatius.

Centre de Divulgació Musical i Artística construit amb el Pla E 2009 i que es preten ampliar amb el Pla E 2010.

El projecte consisteix en la construcció d’una segona planta en el Centre de Divulgació Artística i Musical construït amb el primer Pla E de l’any 2009 i que ja va tindre un cost de 219.000 €, edifici que per cert, després de 2 mesos d’haver-se acabat, encara no ha sigut utilitzat. També cal dir amb l’ampliació d’aquest edifici amb aquest segon Pla E, s’haurà de enderrocar part del sostre de l’actual edifici amb un cost entre 6.000 i 10.000 €, es a dir, es va a procedir a tombar un part de l’edifici que encara no ha sigut ni inaugurat.

Si sumen els dos Pla E i que han sigut destinats a construir aquest edifici, una vegada construïda l’ampliació, el centre de divulgació musical i artística, tindrà un cost de 362.000 €, es a dir 60 milions de les antigues pessetes. El cost del Centre Cultural “Joan Fuster” va ser de 510.000 €, sent aquest 3 vegades més gran i que perfectament haguera sigut compatible per a destinar-lo als usos que li se pensa donar al nou edifici que es pensa ampliar.

De tots es coneguda que per als socialistes, els diners dels dos Pla E amb 383.000 €, s’hagueren pogut destinar a construir una xarxa de recollida de pluvials per llevar l’aigua del carres en els dies de pluja i així fer-los transitables, o la construcció de naus niu al poligon industrial per a que els emprenedors tinguen una nau industrial on instal·lar el seu projecte empresarial a un baix cost, o la construcció d’un alberg per fomentar el turisme rural a Beniarrés i molts altres projectes que ja han sigut publicats en aquest mateix blog i que van ser presentats a l’equip de govern del PP per a que els tinguera en compte. Tots sabem la resposta.

Un altra possibilitat que aquest nou Pla E 2010 oferia, era que es podia destinar el 20% de tota l’ajuda rebuda a gasto corrent destinats a la prestació de servies educatius i socials, en especial a la gent en situació de dependència, és a dir, en el cas de Beniarrés 28.663 € hagueren pogut anar destinats a aquests menesters.

Novament, la majoria absoluta del PP, va voler que tot el Pla E, anara destinat a l’ampliació del Centre de Divulgació Artística i Musical. Altres municipis que si que han destinat aquest 20 % a despeses de gaire social, portaran endavant iniciatives com:

- Contractar a dues persones a mitja jornada per ajudar als dependents de Beniarrés


- Afavorir la inserció de persones que porten molt de temps a l’atur amb programes de formació, d’auto treball, de creació d’empreses, etc.


- Ajuda per al menjador i per a comprar llibres, així com poder dotar d’ordinadors personals als estudiants de cinqué de primaria, després de que la Conselleria d’Educació es negara a signar el conveni Escola 2.0


- Programes i activitats per a la nostra gent gran

I molts altres projectes que entre tots els col·lectius socials i tota la gent de Beniarrés, haguerem plantejat.

Com es pot veure hi han altres formes de gastar-se els diners públics, els diners de tots.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta tècnica d'gafar els diners d'un projecte i dir totes les coses diferents que s'hagueren pogut amb eixos diners sol acabar en la demagògia, tal i com s'aprecia en aquest comentari.
Per què en conter de contratar persones per ajudar als majors fem que la llei que contempla aço, creada per el govern socialista, funcione correctament i siga eficaç.

Per que en conter de comprar llibres per les escoles no comprem menjar per els necesitats, o millor, l'enviem a Haiti.

Respecte als cursos de treball, no cal recordar que ja existeixen nombrosos organismes publics que realitzen aquesta tasca, per cert en molt poc èxit.

Vaig a posar un exemple. ¿Per que el govern socialista es va gastar 4 millons d'euros en la cúpula de Barceló al Palau de les Nacions Unides qun podía haverho gastat en "projectes socials"?

En fi, aquesta técnica política ja esta pasaeta de moda.

Beniarres al dia ha dit...

El grup municipal socialista més de 60 dies abans d’aprovar-se el projecte on anaven a destinar-se aquests 143.000 € va presentar tot una bateria de propostes per tal de que s’estudiaren, i si es considerava oportú, incloure-les dintre del Pla E 2010. El resultat va ser el ja conegut i com bé diu el nostre alcalde: “ Tinc igual lo que voteu”, que és el mateix, tinc igual si presenteu propostes o no, tinc majoria i faig el que considere oportú.

Respecta a l’aplicació de la Llei de la Dependecia, has de saber qui valora i qui atorga les ajudes als dependents, la Generalitat Valenciana. Fara uns mesos la plataforma sobre l’aplicació de la Llei de la Dependencia de l’Alcoià – Comtat, va fer una xerrada a Beniarrés, desconeixc si vas assistir, però ahí es van donar dades molts interessants i es va demostrar el retard en l’aplicació de la llei al País Valencià i a Madrid, curiosament, comunitats molt poblades i governades per el PP. I es que, impedint l’aplicació de la llei, es vol fer victimisme, encara que siga per damunt dels drets de les persones dependents.

El que posa l’article son propostes, que no vol dir que s’hagen de fer, simplement debatre-les i si s’estima oportú portar-les endavant. Es com la qüestió dels ordinadors per als estudiants, perquè els xiquets i xiquetes valencians no han de tindre ordinadors personals dintre del programa Escola 2.0 i si la resta d’estudiants de l’etat espanyol? Pel simple fet que la Generalitat no té diners per a pagar el 50 % del cost de l’aplicació del programa, doncs l’altre 50 %, és aportat pel govern central i no es en cap moment la història que es va inventar Font de Mora dient que els ordinadors podien crear miopia als usuaris, doncs per la mateixa regla de tres, deurien estar prohibides al País Valencià, les consoles i els video jocs portàtils.

I respecte la pregunta, el govern socialista es va gastar aquests diners en l’obra de Barceló però s’ha gastat 1.000 vegades més en projectes socials. Per tant les
dues coses son compatibles.

I no es cap tècnica política simplement es obrir a la societat i partits polítics on poden anar destinades les inversions que es fan al nostre poble, donant-los opció a presentar propostes i a ser estudiades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...