Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 16 de desembre del 2009

Propostes dels socialistes per al Pla E 2010

Beniarrés rebrà l’any vinent , 143.026 € en aquest nou Pla E del govern central

Sempre les subvencions son ben rebudes encara siga a causa de la crisi i per incentivar l’economia i els sectors productius de l’estat espanyol. En aquest Pla E 2010, l’estat invertirà 5.000 milions d’euros dels quals, 143.026 € corresponen al poble de Beniarrés.

Recordar que en el primer Pla E de l’any 2009 es van 237.000 € aproximadament i l’equip de govern del PP va aprovar amb els seus vots invertir-los en la construcció de mig mur per separar el dotacional del Dr. Orero i la construcció d’un Centre de Divulgació Artística al costat del col·legi públic Perputxent.

En cap moment li se va donar participació a la societat de Beniarrés ni a cap partit polític que estem al consistori beniarresi, doncs el mateix dia que s’havien d’aprovar els projectes d’aquest pla se’ns va oferir que presentarem els quue teniem en ment, quan la cosa ja estava més que “pastada” i sols anaven a fer-se els projectes que havia presentat el PP.

Per al proper ple del dia 16 de desembre anirà una moció presentada per el PSPV-PSOE, en la que li se demana a l’ajuntament que obriga un termini de consultes entre la societat beniarresina i amb la resta de partits polítics per a veure si es pot arribar a consensuar els projectes en que gastar-se aquests 143.026 €. Esperem que la majoria absoluta que té el PP al consistori recolze aquesta iniciativa socialista.

El Real Decret 13/2009 de 26 d’octubre crea el Fons Estatal per a l’Ocupació i la sostenibilitat Local, l’anomenat II Plan-E.En este cas, el finançament de les obres o serveis a prestar estarà adreçat a fomentar prioritàriament projectes de sostenibilitat en la seua vessant mediambiental, que fomenten i generen ocupació, de recolzament a la investigació i aquells altres destinats a projectes que activen l’economia i milloren l’acció social, dintre de l’àmbit competencial local.Aquest Pla-E 2010, , estipula una sèrie de tipologies d’actuacions municipals on es podran repartir els fons finançats a través d’inversions directes o en programes educatius o de caràcter social de competència municipal, fins una quantia que no supere el 20% del total econòmic que correspon a cada ajuntament.

Els socialistes a l’igual que amb el primer pla tenim propostes i projectes que proposarem, si ens ho demanen, per a que siguen inclosos dintre d’aquest nou Pla E. Evidentment, les nostres propostes deurien ser consensuades per a poder eixir endavant. Les propostes que presentem es fonamenten en els següents objectius:

1. Cal reduir l'atur i cal generar lloc de treball de qualitat, estables i qualificats.

2. Cal reforçar el teixit empresarial, enfortint el recursos de la microempresa, i de la xicoteta i mitjana empresa, amb una atenció específica per al comerç minorista i tradicional local.

3. Cal apostar per sector emergents que propugnen el desenvolupament econòmic sostenible, tant mediambiental com social: profundització de la solidaritat i lluita contra l'exclusió social i la pobresa.

4. Cal apostar per les noves tecnologies, per la qualitat, per la diferenciació, per la innovació, per la recerca.

I per tant, els projectes que proposem els socialistes per invertir aquests diners del Pla E 2010 són:


-Com l’anterior Pla E, que es cree una xarxa de recollida d’aigües pluvials per al casc urbà de Beniarrés per tal de quan ploga, l’aigua que va pels carrers i els fa intransitables, és recullga en aquesta xarxa i al mateix temps, fer baix el cabdal d’aigua que porta la xarxa de clavegueram que van a la depuradora.

- Col·locar petites centrals d’energia solar en les teulades dels edificis municipals per a generar energia elèctrica i al mateix temps fer baix la despesa en el consum que té l’Ajuntament de Beniarrés.
- Dispositius que controlen l’entrada i eixida d’aigua potable als dipòsits municipals, així com quan les bombes del pou es paren, per tal de previndre que es quedem sense aigua en cas d’averia si el personal de l’ajuntament no se n’adona.

-Creació de naus niu al polígon industrial de Beniarrés en les parcel·les que verbalment li han dit a l’alcalde que ja no les volen, per a construir naus industrials per a llogar-les a baix cost a jovents emprenedors que volen muntar el seu negoci i crear llocs de treball.

- Destinar el 20% del total del Pla E II – 2010 a les persones en situació de dependència de Beniarrés que més ho necessiten.

- Construir un alberg o casa rural amb una segona planta on hui és el Petxinot per a fomentar el turisme rural i crear llocs de treball a Beniarrés. Aquest alberg es podria fer un concessió administrativa amb les persones interessades per la seua gestió a canvi d’una compensació econòmica per a l’Ajuntament de Beniarrés.

- Implantació d'una xarxa local de connectivitat wi-fi a internet. Construcció d'una infraestructura d'accés a internet des del sistema wi-fi (WiMAX) que proporcione serveis gratuït o de baix cost als veïns i veïnes de Beniarrés.

-Destinar aquests diners per acondicionar i millorar el Llar dels Jubilats i les Mestresses de Casa amb una actuació profunda i destinar els 600.000 € que pretén gastar el govern municipal del PP en la construcció d’un nou Centre Social a construir un Centre de Dia o Respir.
A posteriori: Acabe de vindre de la sessió plenària celebrada a l’Ajuntament de Beniarrés a les 18:30 hores, on l’alcalde ens ha informat que els diners del Pla E 2010 aniran destinats a la segona fase dels Centre de Divulgació Artística (edifici que s’està construint al costat del col·legi Perputxent) del qual s’està construint la primera fase amb un cost de 219.000 € dintre del Pla E de l’any 2009. De totes les maneres aquestes propostes seran presentades oficialment en l’ajuntament de Beniarrés per a que hi haja constància de les propostes que presenta el grup municipal socialista.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Molta cosa amb tant pocs diners. Porca misèria. D'aquesta no eixim.

-El gat maramiau-

Anònim ha dit...

Que grapallà, no sabrem que fer amb tans diners. Millor els posem a plas fijo i a viure de rentes. Res, fum de canyot.

0021 ha dit...

Fede, disli a Zapatero que els dinerets no tens ingrese a la llibreta, que son de tots.

Beniarres al dia ha dit...

Evidentment no es poden fer totes les coses però si alguna d’elles. Cal dir, que cap d’elles anirà endavant doncs acabe de vindre de la sessió plenària que hem tingut hui a les 18:30 hores i l’alcalde ens ha dit que aquests diners van per acabar el Centre de Divulgació Artística que s’està construint al costat de les Escoles i que ja porta invertits 219.000 €.

Cal dir que la moció que havíem presentat per tal d’obrir a la societat beniarresina un període de temps per a que presentaren propostes per tal de gastar-se aquests 143.000 €, ha sigut desestimada amb el vots del Partido Popular. De totes les maneres, presentarem aquestes propostes per escrit en el registre de l’Ajuntament per a que les tinguen en consideració.

Rouko Barela ha dit...

Ja ha eixit la caverna a tirar pel terra qualsevol iniciativa que no estiga parida en la foscor tremendista i destructora que sols li sembla bé allò que vinga del centre muntador de grans esdeveniments, d'atacs desaforats i plors de marginacions. Podran dir alguna cosa positiva i no arremetre de forma tan despreciable?

Anònim ha dit...

he fet un calcul. 143.026 euros entre els 1.300 habitants de Beniarrés, eixim a 110 eurets per cap. Collins, estava cachondo y se m'ha baixat la libido. En fi, menys dona una pedra, encara que m’agüela m’hen estrena més. Saps si s'haura de posar cartels a les obres? Amb eixos dines no dona pa molt, encara que el cartelet es lo mes important, no?

Beniarres al dia ha dit...

Però tu pensa que son caiguts del cel sense demanar-los ni fer cap gestió i saps que aquestes diners els cobres no com altres plans que tu fes l'obra que jo ja et pagaré quan puga.

Pense que almenys les propostes que presentem poden crear més treball i més perspectives de futur. Com a mínim hi hauria que estudiar-les a l'igual que la resta de propostes que presentaren altres colectius i altra gent, i no la negativa amb la que s'hem trobat hui al ple.

El cartell s'ha de reutilitzar el mateix del Pla E de l'any 2009 per tant no costa cap euro.

LUIS ha dit...

a vora fede del cel de moment no plouen els diners , sols plou aigua en qualsevol estat , els diners que tu dius que poluen del cel ens els han llevat dels ajuntaments en un 8 per cent , de la dipiutació i dels plans de obres en un 20 % i per si fera falta pujem la llum una volta més i de postre l'IVA per a juliol que pagarà tothom

Beniarres al dia ha dit...

A veure LUIS: Primerament, veig que al no criticar cap de les propostes fetes per els socialistes, sembla ser que les consideres interessants i oportunes per a portar-les endavant amb aquest nou Pla E per a l’any vinent.

Evidentment que tu vols tergiversar les meues paraules. La meu reflexió sobre aquesta subvenció ja l’he feta dalt, però la torne a fer. Quan dic que cauen del cel es que no s’ha fet cap gestió per aconseguir-la, simplement reps un comunitat que el diu que tens 143.000 € per a invertir-los i el principal, saps com i quan la cobres no com altres subvencions com el Pla Camps o Pla Confiança.

Però entrant en els detalls que exposes veig que quan l’estat ha ingressat més diners dels esperats mai s’ha dit res ni s’ha agraït aquesta major aportació als ajuntaments. Si l’estat està ingressant menys diners per la crisi, evidentment que té que repercutir en les diferents aportacions i una d’elles és als ajuntaments. Em sorpren que no digues res del Fons de Cooperació Municipal que va aprovar Zaplana quan era president del govern l’any 1999 ( i d’això ja ha plogut), el qual acordava aportar CADA ANY 300 milions d’euros a les arques dels ajuntaments. D’aquest diners res de res, així que imagina els diners que haguera ingressat l’ajuntament en els 11 anys que aquests diners no s’han ingressat. Heu alçat la veu per a reclamar un sols euro d’aquests diners promesos?.

Respecte a la Diputació i els plans d’obres. Si llevaren tots els assessors i gent col•locada a dit a càrrec del pressupost de la Diputació, hi haurien molts més diners, no sols per els plans provincials sino per a moltes obres més. I si la Generalitat Valenciana ingressara els mateixos diners a la Diputació d’Alacant que a la de València i a la de Castelló, segur que hi haurien molts més diners però les guerres entre els diferents corrents del PP ( campistes i zaplanistes) els hem de pagar els ciutadans.

I si, la llum es pujarà l’any que ve ,perque imagines ho sabràs, que l’energia elèctrica a l’estat espanyol, el que paguem per ella està per davall del seu cost de producció i aquesta diferència s’ha d’anar minvant poc a poc, fins que arribe al seu cost real de producció. I ja que parlem d’energia elèctrica, et recorda que quan estava Aznar, va regalar un bilió de pessetes a les empreses elèctriques, tot un detall, evidentment amb els diners de tots.

I si l’IVA pujarà al juliol. L’estat deu tindre diners per a fer front a les inversions, el pagament de les prestacions de les persones desempleades i moltes altres coses més per tal de poder anar injectant diners amb obra pública i mantindre les prestacions.

Espere que la meu reflexió t’aclarixca els dubtes que tingues però lo important és el govern del PP a Beniarrés faça alguna de les propostes que presentem o altres però considere, que invertir aquests diners en l’ampliació del Centre de Divulgació Artística es un error.

paco ha dit...

Molt be Fede, Luis t´has enterat? , a vore si pareu de clavar-se amb els diners que vos donen, i feu algo de trellat per el poble, anim i endavant Fede.

Anònim ha dit...

Aquest Luis és l'alcalde?. Si ho és, que fort que entre a contestar en aquest blog. Una cosa més, la pugada de l'IVA en dos punts, un punt aniran el diners per a les Comunitat Autónomes. Es del PP remuguen de la pugada de l'IVA però a que cap President PPero renùncia a aquestos diners extra?. Camps menys, ja que el forat que té la Generalitat és descomunal i ja veurem com el tapen. Emetre endeudament indefinidament no és solució de futur. Veurem qui ho torna.

LUIS NEGRO ha dit...

Hola. Sóc Luis Negro (el mestre).
Per casualitat he llegit aquest blog i al veure un comentari signat per LUIS, voldria aclarir que eixe LUIs no sóc jo. Aquesta és la primera vegada que m'he atrevit a escriure.
Una vegada decidit, m'agradaria expressar que considere positiva l'existència d'un fòrum com aquest que permeta participar a la ciutadania per expressar distintes opinions sobre temes d'interés general i divers. Continueu així, és gratificant.

Anònim ha dit...

Frederic, ves amb molta cura amb el tema dels noms i els anònims, pot provocar que algú suplante la identitat d'un altre i això no és gens agradable. Siga'm seriosos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...