Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

diumenge, 28 de febrer del 2010

La demagògia del PP en el rescat de l’AP-7

El rescat de la AP-7, el peatge de la qual va perllongar el PP, uneix a Morera i Camps

El portaveu de Compromís pel País Valencià, Enric Morera, va oferir ahir un inesperat baló d'oxigen a Francisco Camps al plantejar-li una pregunta sobre les gestions del Consell per al rescat del peatge de la AP-7. Una pregunta que va permetre al president anunciar que el PP durà a les Corts una proposta per a demanar al Govern central que l'autopista quede alliberada de pagament. Morera, que no va fer al·lusió alguna a l'incident protagonitzat la vespra pel vicepresident Juan Cotino quan va insultar a la diputada del seu grup Mònica Oltra (si que ho va fer, en canvi, el portaveu socialista, Ángel Lluna, que es va referir que alguns membres del Consell "perden els nervis" i va criticar l'opacitat de les empreses de la família del conseller de Medi ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge), va apel·lar a la importància de la gratuïtat de l'autopista i va demanar que les Corts emplacen al Congrés dels Diputats a fer efectiu el fons de rescat estatal per a les autopistes de peatge.

Camps, que en la sessió de control de la setmana anterior va apallisar a Morera al predir-li que està esgotant el seu mandat en les Corts perquè desapareixerà del Parlament en les pròximes eleccions, va aprofitar per a fer un autoelogi de les inversions del Consell en autovies i va anunciar, fins i tot, una proposició perquè el Congrés faça una llei sobre l'alliberament del peatge de l'autopista. Va haver de ser la diputada de Compromís Mireia Mollà, en una de les rèpliques, qui recordara a Camps que va ser el seu predecessor Eduardo Zaplana qui va prorrogar el peatge de l'autopista AP-7. Mollà va posar en dubte que la paraula de Camps "valga una mica en aquesta Càmera".

La intervenció de Morera, el qual va anunciar la immediata presentació d'una proposició de llei per a "demanar a l'Estat el rescat dels 300 quilòmetres d'autopista de peatge que travessa de nord a sud el territori valencià", va alçar ampoles entre els socialistes.

El diputat del PSPV-PSOE Francesc Signes, coordinador d'Infraestructures i Transports, va recordar al terme de la sessió de control que en 1997, "amb Aznar en la presidència del Govern i Zaplana de la Generalitat, es va signar un acord entre l'Estat i l'empresa pel qual s'ajornava la concessió fins a 2019". Signes va afegir que la pròrroga del peatge es va fer en canvi de "5.000 milions de les antigues pessetes" en inversions i d'una rebaixa de les tarifes del 30%. Segons Signes, la inversió es va destinar a construir un nou accés de la AP-7 a Benidorm per a donar entrada al parc Terra Mítica, projecte estavella de Zaplana.

Noticia apareguda al diari El Pais
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...