Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 17 de març del 2010

Perquè no podria passar a Beniarrés?

L’Ajuntament de Beniarrés disposa d’una partida econòmica de 2.000 euros per al foment del valencià i va ser el primer poble del Comtat on es van celebrar les Trobades.

La Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià i el Comtat, a través de la seua presidenta Àngels Jordà, l'Ajuntament de Muro, amb el seu Alcalde, Rafel Climent, han signat al consistori un conveni de col·laboració que facilita la realització de diverses activitats de la Coordinadora, amb l'objectiu de fomentar la normalització del valencià a la comarca tant a l'àmbit educatiu com al de l'ús social.
L'acord pretén consolidar la col·laboració entre l'associació, que forma part d'Escola Valenciana, i l'Ajuntament respecte a activitats com la tradicional Trobada d'Escoles en Valencià que es fa a la comarca i que enguany se celebra a Beneixama el 5 de juny i que reuneix cada any més de 15.000 persones de l'Alcoià i el Comtat que visualitzen l'estima pel valencià. També es dóna continuïtat a altres activitats com són el Voluntariat pel Valencià, que està actiu al municipi des de fa uns anys i que consisteix a formar parelles lingüístiques que queden una hora a la setmana per a xarrar en valencià davant d'un café, fent una passejada o compartint una afició. Un altre dels projectes de la Coordinadora molt actius en Muro és la realització cada tardor del programa Cinema a l'Escola, pel·lícules en valencià d'actualitat que es programen en horari lectiu i del qual es van beneficiar uns 3.300 alumnes de la localitat en la passada edició.

Una novetat d'aquest conveni és que s'editaran i distribuiran entre els escolars de la localitat unes targetes de convit als aniversaris dels xiquets feta en valencià per promoure l'ús del valencià en aquestos actes. Posteriorment el disseny quedarà al web de l'ajuntament per descarregar-se'l.

Al conveni també s'especifica la col·laboració en la realització d'exposicions, activitats amb contacontes i presentacions literàries i audiovisuals d'autors valencians. Per tot això, l'ajuntament acollirà les exposicions itinerants que va creant Escola Valenciana i farà presentacions de nous materials didàctics que s'editen cada any com els volums interactius sobre figures històriques i literàries valencianes de la col·lecció l'Àlbum o la col·lecció de recursos sobre tradicions com són els Tallers de Cultura Popular. A més, l'ajuntament s'ha compromés a adquirir un nombre important de llibres dels 25 anys de Trobades per compartir-lo amb les comunitats educatives i entitats.

Àngels Jordà ha comentat que "col·laborar amb ajuntaments com el de Muro és molt gratificant per a la Coordinadora pel valencià de la nostra comarca, ja que creuen fermament en els nostres projectes i els apliquen d'una manera excel·lent en el seu context d'actuació, per això agraïm la seua col·laboració, a més, en un any molt especial per a nosaltres: els 25 anys de la celebració de les primeres Trobades d'Escoles en Valencià".

Noticia apareguda a ARAMULTIMEDIA
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...