Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 7 de juliol del 2008

La figura de Franco segueix viva a Alacant

La Diputació d’Alacant rebutja retirar els títols honorífics al general

El PP d'Alacant, que presideix José Joaquín Ripoll, considera que les distincions honorífiques concedides al dictador Franco i a la seua família no són un assumpte d'actualitat ni generen una especial preocupació al si de la societat. Així, el Grup Popular de la Diputació d'Alacant, que presideix Ripoll, va fer valdre ahir la seua majoria absoluta i va rebutjar una moció del Grup Socialista per a retirar els títols honorífics concedits a Franco. Els socialistes demanaven que es llevara el nomenament de fill adoptiu i predilecte al dictador i el d'Ametler en flor, a la seua dona, Carmen Polo. La proposta del PSPV s'emmarca en el compliment de la Llei de la Memòria Històrica.

"El nomenament de fill predilecte de Franco no li lleva la son a ningú, sobretot a aquells que han crescut en democràcia", va dir la diputada popular Mercedes Alonso. Aquesta va esgrimir altre argument, en aquest cas jurídic, per a reforçar la postura del PP. Segons la diputada, l'article 2 del reglament de la Diputació estableix que tots els nomenaments honorífics són vitalicis i, per tant, "no es pot llevar cap distinció a Franco". L'exposició d'Alonso va ser reforçada per Ripoll: "Ni jo ni ningú del meu partit som deutors del franquisme", va dir.

La negativa dels conservadors alacantins a adoptar resolucions encaminades a l'eliminació dels símbols franquistes va ser qualificada de "hipòcrita i demagoga" pel portaveu adjunt del Grup Socialista: "La postura del PP en aquesta matèria dóna molt que entendre perquè si rebutgen que es retiren totes aquestes distincions a un dictador és perquè no condemnen el franquisme", va assenyalar.

El portaveu adjunt socialista va traure el contradictori vot de la diputada popular Luisa Pastor, al seu torn, alcaldessa de Sant Vicent del Raspeig: "En el seu poble va votar [Pastor] a favor de la retirada de totes les condecoracions i distincions al dictador Franco i, en canvi, ara, en el ple provincial vota en contra".

San Vicent del Raspeig, governat pel PP, ha estat l'última localitat d'Alacant on es va acordar, el passat 28 de maig, la retirada dels símbols franquistes. Abans, l'Ajuntament de Sant Joan d'Alcant, en aquest cas governat pel PSPV, va adoptar la mateixa resolució. La iniciativa va contar amb el suport del PP. Elx va aprovar la moció, amb el vot a favor del PSPV, i l'abstenció del PP. La retirada de la simbologia franquista ha estat, en canvi, rebutjada pels governs populars d'Alacant i Castelló.

Informació estreta del diari INFORMACION

Que passa a Beniarrés amb la simbologia franquista?

El passat dia 28 de febrer el grup municipal socialista va presentar la següent moció:

Nom: Grup municipal socialista de l’ajuntament de Beniarrés

EXPOSA:

En compliment de la Llei de la Memòria Històrica aprovada per les Corts Generals i publicada ala BOE

SOL·LICITA:

La seua aplicació amb la retirada del rètol que assenyala el carrer l’Alameda com “Avenida del Caudillo”.

Així mateix deixar sense efecte el nomenament de Francisco Franco Bahamonde com a fill predilecte de Beniarrés fet aquest nomenament e l’època de la dictadura franquista.

La retirada d’altra simbologia que estiga reconeguda dintre de Llei de la Memòria Històrica i que tinga que ser retirada per al compliment de la llei.

Doncs be, hui a dia 7 de juliol tot segueix igual. Francisco Franco Bahamonde segueix sent fill predilecte de Beniarrés i el rètol del carrer l’Alameda que diu “Avenida del Caudillo” segueix al seu lloc ( es va pintar però les pluges l’han tret un altra vegada a la “llum”).


Cal recordar que es un Llei el que regula la retirada de tota la simbologia franquista i que s’ha de complir amb el perjudici per al nostre poble que de no fer-ho es poden retirar les subvencions econòmiques que rep el nostre ajuntament.

Espere que el PP de Beniarrés s’assemble més al PP de Sant Vicent del Raspeig i Sant Joan d’Alacant i no als seus companys de Castelló, Alacant i al idolatrat president de la Diputació d’Alacant, Jose Joaquin Ripoll.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Pense que la culpa de que torne a eixir el rotul es dels socialistes, en les ultimes eleccions generals no perque pesava mes el traure el 11M pero en les anteriors vau resucitar tant a Don Francisco que ara de qualsevol cosa apareix, segur que algun que altre socilista segueix eixinli en el somnis.

Tambe per que no lleveu tots els cartells electorals de tots els grups una vegada passades les eleccions, es una vergonya que despres de mesos encara queden mig arrancats, estropeats per la pluja i demes. que aixo no molesta?

Anònim ha dit...

Tens raó, que lleven tots el cartels electorals, sobretot el del candidat socialista, que está mes roig que un titot i li fa por als xiquets per la nit.

Beniarres al dia ha dit...

Evidentment, baig dels “socialistes” es pot amagar tot i tirar-li la culpa de tot (estem acostumats). A Beniarrés fa més de 4 anys que governa el PP i es hora d’assumir responsabilitats tant bones com roines.

Es molt més fàcil parlar de cartells electorals que de rètols franquistes i nomenaments de fill predilecte de Franco que per LLEI han de ser retirats i que l’actual equip de govern del nostre poble deixa passar el temps per a que la gent li s’oblide.

Es lamentable que un president d’una diputació (ajuntament d’ajuntaments) es negue a retirar-li el nomenament de fill predilecte a Franco. Es més fàcil parlar de cartells electorals i d’aquesta o d’altra cara d’un candidat.

Ja fa més de 4 anys que els cartells electorals son apegats a uns panells de fusta col•locats per l’ajuntament i que fora d’aquests panells no es pot posar propaganda electoral. Així que dubte molt que queden cartells electorals de fa 5 anys apegats per qualsevol paret de Beniarrés, així que eixe que veu la cara del candidat socialista més val que es deixe de fumar tanta herba.

Sembla doncs, que si accepteu que l’ajuntament no aplique la llei de la memòria històrica es que es trobeu a gust amb el que queda del franquisme al nostre poble

Anònim ha dit...

hem pareix que estas equivocat jo estic d'acord amb que retiren tot lo de Franco i tot lo que no siga legal. Sembla que quan vose toca el tema de Franco es segueu i no acabeu de llegir. Lo de que torne apareixer el del carrer Alameda era una broma, pero a mi no m'agrada ja que hi haura gent que hauran patit i quan menys li se recorde a ningu millor. ja han passat lo seu. Tambe dir que si hagueren guanyat els rojos tambe haveren fet mal ja que ni uns ni altres son santets i tots han fet de tot, esperem que no passe mai res per l'estil diferent a la democracia

Respecte als cartells deurien de anar tots fora passades les eleccions, (PP, PSOE, Bloc i el que siga) ja que per a la penjada esteu tots ahi, pero la marranada despres es queda ahi per temps

Anna ha dit...

Hola,
No fa massa vaig sorprendre'm en trobar el cartellet, però també trobar cartells de carrers en castellà 76 anys després de les Normes de Castelló.
Ambdós cartells són absolutament censurables.

Salutacions!

Beniarres al dia ha dit...

Respecte a si qhagueren guanyat els rojos, estàs parlant d’una hipòtesia irreals doncs la guerra ja ha passat i van guanyar els franquistes, arribant fins a hui en di les restes dels qui la van guanyar. En una guerra no hi ha bons ni roins tots son perdedors, això si uns més que altres.

Segats, no el que passa es que si hi ha una llei es per a ser complida i si ja s’ha demanat a l’ajuntament de Beniarrés que la complixca, perquè no ho fa? Esperarem que un mes més que un altre no fa res però que no em preguen per guilipolles.

I el que dius dels cartells, a Beniarrés ja fa 5 anys que en tots els processos electorals que han hagut els cartells son apegats en uns panells de fusta que després son retirats per part dels operaris de l’ajuntament per tant NO pot haver cap cartell apegat per CAP paret de Beniarrés. I si dieu que hi ha, per favor dis-me on hi ha un per saber en quina cola s’ha apegat i el llevaré.

Anònim ha dit...

Lo que el Ajunament tendria que fer es en L´antiga font del Gaiato, posar el cap de " FRANCO " tiran aigua, igual que el poble eixe que va eixir en la tele , Aixo es lo que tendria que fer.....
i aixina tindriem , el carrer i la font del CAUDILLO ,

Beniarres al dia ha dit...

Molt bona idea.

Una vegada quan governava la UCD van posar un monolit defront de l'antic ajuntament amb el bust de Franco. Sols va durar un dia net a l'endemà va apreixer amb el cap tot roig de pintura. No se on va parar aquest bust seria interessant trobar-lo.

Tal vegada si feren lo de la font, algú aprofitaria i quan anara a beure li pegaria alguna morrejada.

El que s'ha de fer es complir la Llei de la Memòria Històrica

Anònim ha dit...

Trobar-se cartell de carrers en castellà és una aberracio'
No estas tu flipat ni res?
es per Hännana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...