Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimarts, 15 de juliol del 2008

El Partido Popular no vol baixar els impostos

El grup municipal socialista de l'Ajuntament de Beniarrés ,encara que es diga el contrari i que sols es diga que ens dediquem a bloquejar l’Ajuntament i a presentar al·legacions per a paralitzar els projectes ( no es veritat, si presentem alguna al·legació es per a millorar o tenir els comptes clars), també presentem moltes iniciatives encaminades a baixar la pressió fiscal que l’Ajuntament de Beniarrés aplica als veïns i veïnes del nostre poble.

Aquestes son algunes de les propostes que hem presentat per baixar alguns impostos o taxes i que han sigut rebutjades amb la majoria absoluta del PP:

- El darrer plenari vam proposar baixar el impost que es paga per realitzar obres, el conegut com ICIO on cada obra paga un 2 % del seu valor final. La nostra proposta era que no pagaren les obres menors i que les obres majors es rebaixara del 2% al 1 % el que han de pagar al llarg d’un periòde de temps d’un any prorrogable any rere anys fins que la construcció eixira de la crisis en que es troba. Aquesta proposta va ser desestimada amb la majoria absoluta del Partido Popular.

- També al darrer plenari es va modificar l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per llicència d’obertura amb una gran pujada respecte al que hi havia abans. La proposta socialista va ser baixar-ho i posar un preu simbòlic (per exemple 1 €) per a que la gent que té iniciatives i propostes de creixement i negoci per al nostre poble no tinga un altre pagament més doncs els serveis municipals (arquitecte i secretaria) estan al servei de la població i deuen facilitar l’obertura de negocis. Aquesta proposta no va ser acceptada per el Partido Popular que va aprovar aquesta pujada.

- Un altre punt en el que el Partido Poular tampoc ha volgut baixar els impostos és en el que paguem per l’Impost de Bens i Immobles (IBI). Després de la brutal revisió cadastral que vam patir l’any 2007 ( vam demanar que es recorrira la ponència de valors però com sempre no ens van fer cas), el grup municipal socialista va proposar que el nou coeficient que s’aplicara en el IBI fora del 0’4 % i no el 0’65% que proposava el Partido Popular( abans s’aplicava el 0’80% però amb un ponència de valors de l’any 1990). Finalment es va aprovar aplicar el 0’65 % amb els vots del PP i del BLOC. Per a l’any vinent (2009), l’equip de govern ja l’ha baixat al 0’50 % degut a les fortes crítiques que ha rebut per part de tots els veïns i veïnes. Com a exemple de que s’ha incrementat el IBI van aquestes dades: l’any 2006 aplicant un 0’80 % i amb les mateixes cases construïdes l’ajuntament de Beniarrés pensava recaptar en concepte d’aquest impost 75.000 €. Doncs be, l’any 2008 el que pensa recaptar l’equip de govern per el IBI aplicant un 0’65% i les mateixes cases que l’any 2006 es de 88.000 €, es a dir 13.000 € que tindran que eixir de les butxaques de tots els contribuents. Queda clar.

- El nostre grup municipal també va proposar que l’Escola d’Estiu fora debades doncs els 4.000 € que consta l’escola es poden traure llevant alguna convidada (l’any passat 12.000 E), les cistelles de Nadal, L’any passat 1.900 €) o la mascleta nocturna i del 9 d’octubre (l’any passat 5.000 €). Aquesta proposta va ser destimada amb els vots del Partido Popular i ara els xiquets i xiquetes que va a l’Escola d’Estiu paguen 60 € per assistir-ne.

- I per últim està una promesa electoral del PP de l’any 2003. El que deia el programa electoral era el següent” I per últim aproximadament un any ens van imposar un nou impost que abans no exisitia que esel Impuesto Sobre Bienes de Naturaleza urbana amb un 2%. Per contrarrestar aquesta càrrega impositiva el Partit Popular proposa una serie de medides començant per una millor gestió i un major control presupuestari, l’eliminació d’aquest nou impost i la modificació d’alguns” (còpia literal). Doncs be aquesta promesa del PP no s’ha complit evidentment però hi ha una dada més sorprenent l’any 2006 l’equip de govern del PP pensava recaptar en concepte d’aquest impost 1.600 €. L’any 2008 pensa recaptar en concepte d’aquest impost 8.000 €. Sense paraules

Aquest es un xicotet resum de la política impositiva del Partido Popular quan ens diu que ells no pugen els impostos. Si que han bonificat alguns impostos com IVTM i no han pujat algun altre com l’aigua o la brossa però les dades crec que son lo suficientment clares.

Amb les baixades proposades no volem que es deixen de prestar serveis per part de l’ajuntament doncs els diners que deixaria de recaptar l’ajuntament de Beniarrés d’haver accedit a baixar aquests imporots, perfectament es podrien traure no gastan tants diners en actes protocol·laris, racionalitzant les despeses en energia elèctrica (aire condicionat, enllumenat d’edificis i públic), també en la reducció o eliminació dels polítics alliberats ( al voltant de 17.000 €/any) entre molts altres i d’aquesta forma mantenir els serveis que deu prestar un ajuntament.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...