Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dijous, 3 de juliol del 2008

Per si algú encara ho dubtava, valencià= català

Una nova sentència judicial equipara el valencià i el català


El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha acceptat el recurs de la Universitat de València i de la Universitat d'Alacant contra l'ordre de la Conselleria de Cultura del 2006 que no reconeixia la titulació de filologia catalana per a acreditar el coneixement de la llengua a les oposicions als cossos de professors d’ensenyament secundari. A sobre, el tribunal ha tornat a avalar l’equiparació de les denominacions 'valencià' i 'català': estatutària l'una i acadèmica, l'altra.

Així, la sentència nombre 558/08, de 10 de juny, de la sala del contenciós administratiu, Secció Segona, és la quinzena resolució consecutiva del Tribunal Superior de Justícia i la dissetena si té en compte que sobre aquest punt hi ha també un pronunciament del Tribunal Constitucional --sentència 21 d'abril-- i un del Tribunal Suprem, en sentència de 15 de març de 2006.

D'altra banda, també el mateix Tribunal Superior de Justícia valencià ha dictat una interlocutòria de 25 de juny de 2008 que accepta les mesures cautelars que també les universitats de València i Alacant li demanaven respecte de les ordres de la Conselleria d'Educació de 15 d'abril de 2008, en les quals la Generalitat valenciana "tornava a desobeir a la justícia".

A més, el tribunal ordena a la Conselleria d'Educació que eximeixca de la prova d'acreditació de coneixements de valencià els aspirants a les oposicions que ja tinguin el títol de filologia catalana.

Cansa, ja tot aquest tema quan veus que la comunitat científica, amb el reconeixement de sentències judicials, diu que valencià i català és el mateix i ix el polític de torn ( que normalment parla en castellà) per a dir el contrari i no acatar les sentències judicials. Imagineu que la Generalitat Valenciana, s’encapota i diu que 2+2= 5 i la comunitat científica amb la Universitat al cap davant i amb sentències judicials diu que 2+2=4. Doncs, el que passa amb la denominació de la nostra llengua és el mateix. El desgavell dels nostres governants en aquest tema ratlla la paranoia.

Cal usar la llengua i parlar clar i en valencià. Amb normalitat i amb pedagogia. La Universitat mana científicament; més que qualsevol conseller i govern de torn i recolzada amb sentències judicials.

Gràcies Tribunal Superior de Justicia per posar cordura, per 17ena vegada en aquest País Valencià
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...