Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

divendres, 21 de setembre del 2007

La nova valoració cadastral a Beniarrés

Algunes dades interesants

Les valoracions cadastrals s’ha de realitzar com a mínim cada 10 anys. Beniarrés ja porta més de 17 anys sense realitzar-se, es adir, la última revisió cadastral es va realitzar l’any 1990. Al llarg dels darrers governs socialistes ja es va demanar peò sempre s'havia denegat.

De tots es conegut el creixement que han tingut els immobles i els terrenys al llarg dels darrers anys, degut a diferents motius que no es moment d’analitzar però que no sempre han anat lligat a una demanda d’immobles real. Per lo tant, es evident que les nostres cases avuí no tenen ni de lluny el valor que reflexa el cadastre fet l’any 1990.

Segons l’informe fet pels tècnics de l’oficina de cadastre, el valor cadastral dels nostres habitatges està en una mitja del 10% del valor real de mercat, es a dir el valor actual dels nostres immobles es pràcticament el 100% més que el valor cadastral existent.

Els números que han proposat els tècnics son:

Mòdul bàsic de repercussió del sol MBR 209,99 €/m2

Mòdul bàsic de construcció MBC 475 €/m2

El valor cadastral que tindrà cada immoble habitualment ronda el 50 % del valor real del mercat de l’immoble. Com a exemple si una casa de 100 m2 està valorada en 100.000 € arreglo mercat el seu valor cadastral serà de 50.000 €. Per a traure l’IBI amb el 0,8 % que s’aplica actualment, vindrà a pagar uns 400 € a l’any.

En breu rebreu una carta certificada un vos indicaran la nova valoració cadastral dels vostres immobles, havent un període d’al·legacions on estaran presents els tècnics redactors per a que presenteu les oportunes al·legacions.

Un altra dada, és el tipus impositiu que aplica l’ajuntament de Beniarrés per a cobrar el IBI, actualment està en 0’8 %, es a dir, multiplicant el nou valor cadastral per 0,8 i dividint-ho per 100 tindreu el que pagareu en l’impost de l’IBI. Aquesta coeficient serà revisat abans del diu 31 d’ocutbre per l’Ajuntament de Beniarrés, poden pujar-lo o baixar-lo.

Ara comprenc perque l’alcalde de Beniarrés va demanar una prorroga l’any passat per a que no s’aplicara aquesta revisió cadastral i es que les eleccions locals estaven molt a prop i ja se sap, o no ?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Em pareix bé que de tant en tant es faça una revisió per adequar el valor dels inmobles al seu valor real. Es una cosa lògica i a més que beneficia a tot el poble de manera justa, ja que qui té una casa de més valor pagarà més que u que té una casa de menys valor. El que s´ha de fiscalitzar és que els obtesos s´utilitzen de manera que beneficie a tot el poble. Enhorabona pel Blog

Beniarres al dia ha dit...

Primerament donar-te les gràcies. Després si que hi han algunes cosetes que caldrà saber si s’han fet en aquesta revisió cadastral i et posaré un exemple. En un mateix carrer una casa al costat de l’altra, la primera te 250 construïts però està en un estat prou abandonat tot just al seu costat un altra casa de 150 m2 acabada d’obrar amb tot els luxes. Si va per metres quadrats la casa mes gran pagarà més diners encara que el seu valor siga inferior a la casa veïna que té 150 m2. Aquestes diferències estaran reflectides en la nova valoració?

Anònim ha dit...

Supong que la valoració la farà un tasador i per a la qual es valoraran entre altres les variables que tu marques, metres cuadrats, any de contrucció, estat de conservació,... supong que estes valoracions seguiran un procediment i uns paràmetres establerts. Desconec si hi ha altres sistemes.
Però tampoc és just que entre vivendes de les mateixes condicions, una vivenda de nova contrucció estiga valorada per un preu molt superior a una construida al 1989.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...