Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

divendres, 7 de setembre del 2007

És temps de verema

La Cooperativa “Verge de la Cova Santa” obri les seues portes

Aquesta setmana passada ha començat la verema al nostre poble. Abans la vinya era el producte per excel·lència que estava conreat per tot arreu del terme. Amb una calor seca i un bon estiu feia que els caldos que es produïen a Beniarrés foren excel·lents, especialment la part de la Solana del Benicadell , juntament amb les varietats que existien al nostre terme i que pràcticament van arribar a desaparèixer com és el Giró.
Una política encarada a produir gran quantitat de quilos i alta graduació van fer que aquest producte tan ancestral anara minvant de les terres beniarresinesdeixant part a l'olivera.

Actualment la Cooperativa de Beniarrés, va fer renàixer novament la producció d’aquest apreciat caldo i que es peça clau de la nostra cultura mediterranea, amb una nova manera de magatzematge del vi i una cuidada recol·lecció del raïm, junt amb les noves varietats plantades els darrers anys al nostre terme fan que l’optimisme es respire entre els llauradors.

L’auge del vi a la nostra comarca a fet nàixer noves bodegues de vi com Celler de La Muntanya (http://www.vinosconalma.com/Celler.html) o Vins del Comtat (http://www.vinsdelcomtat.com/fer.htm ) que també aprofiten el raïm fet a Beniarrés per a fer els seus caldos.

Esperem que siga una bona anyada i que pugam saborejar aquesta delícia que ens ofereix la mare terra.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...