BENIARRÉS AL DIA NI COMPARTEIX NI ES FA RESPONSABLE DELS COMENTARIS QUE EN AQUESTA PÀGINA ES PUBLIQUEN.
AQUELLS QUE CONTINGUEN OFENSES, INSULTS O SEMBLANTS, NO SERAN ADMESOS.
Actualitat: AJUNTAMENT: Dimecres 23 de maig a les 19:30 hores sessió plenaria a l'Ajuntament de Beniarrés

dimarts, 11 de setembre de 2007

El Consell tancarà els repetidors del TV3

El govern valencià desestima el recurs d'ACPV


El govern valencià va notificar ahir a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) que desestimava el recurs contra l'expedient sancionador (pdf) que el Consell havia obert contra les emissions de TV3. Això significa el tancament, en un termini de vint dies, dels repetidors i el cobrament de la multa de 300.000 euros imposada a ACPV. El govern català demana al valencià que no executi la sanció per poder tancar l'acord de reciprocitat entre TV3 i Canal 9.

El conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, ha demanat al vice-president del govern valencià, Vicent Rambla, que compleixi el compromís d'arribar a un acord de reciprocitat de les emissions quan s'hagin resolt les qüestions tècniques amb el Ministeri d'Indústria espanyol. Aquest acord amb el govern espanyol s'ha tancat aquest estiu. El ministeri va signar l'ordre que atorgava a la Generalitat Valenciana 'de manera anticipada' la gestió d'un segon múltiplex autonòmic. El govern valencià havia exigit aquesta concessió com a pas previ per a signar un pacte amb la Generalitat de Catalunya que permetés la recepció legal de TV3 al País Valencià i de Canal9 al Principat.

Ara, en canvi d'aquesta solució tècnica, el govern català demana al valencià que compleixi el compromís de tancar un acord de reciprocitat de manera imminent, i entén com un obstacle a aquest acord el possible tancament dels repetidors d'ACPV, que permeten que es pugui veure TV3 en emissió digital al País Valencià.

El govern valencià desestima el recurs d'ACPV

Tot amb tot, la Generalitat Valenciana ha desestimat el recurs d'ACPV contra el tancament. L'entitat ha anunciat que presentaria un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià. Aquest recurs, això no obstant, no ajornarà l'execució de la sanció.


En un comunicat emès ahir, ACPV diu: 'La solució més factible i raonable a la situació creada pel PP valencià és la de l’acord entre la Generalitat Valenciana, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d’Indústria espanyol, que garantisca la reciprocitat dels canals 'autonòmics' que emeten en llengua catalana, com ACPV ha considerat sempre desitjable. Aquesta decisió, però, demostra l’escassa voluntat de diàleg del Consell valencià, que mentre diu que aposta per l’acord sanciona amb contundència una de les parts implicades en el conflicte. Si aquest acord no arriba, la cosa més probable és que els valencians i valencianes vegen privats els seus drets fonamentals de pluralitat informativa.'
Noticia apareguda a Vilaweb
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...