Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimarts, 2 de març del 2010

Presentació del llibre “Beniarrés Morisc”

Diumenge 7 de març a les 12:30 hores al Centre Cultural de Beniarrés es presenta el darrer treball de Rafael Aura Calbo

L’historiador beniarresí ,Rafael Aura Calbo, presenta el proper diumenge el darrer treball sobre la història de Beniarrés que publica de la ma de l’Associació Cultural l’Esporti, entitat cultural de Beniarrés, que es dedica a la recerca del nostra història i que edita la revista “Fent Poble”. Aquesta associació també disposa d’una secció de Gegants i Cabuts i un altra de Dolçaina i Tabal.

El llibre “ Beniarres Morisc” format de la trilogia que tracta sobre un període de la història de Beniarrés. Abans, Rafael Aura, havia publicat el llibre “Beniarrés Musulmà” i “Beniarrés Mudejar”.

La presentació del llibre anirà a càrrec de Jesus Llopis, membre de l’Associació Cultural l’Esportí i el llibre estarà a la venda als llocs de costum.

Simplement em queda convidar-vos a conèixer una part de la història del nostre poble

“Qui perd els orígens per la identitat”

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Interesant de valent. Allí estarem, com un clau.
-El gat maramiau-

Carles Tomàs ha dit...

Interessant tema sobre els habitants de Beniarrés. Cal tindre en compte que els moriscs eren els anteriors pobladors de la zona i nosaltres en som "nous" -de primeries del segle XVII- Una inexacta i, de vegades, falsa història els atribueix una invasió d'aquestes terres procedents del nord d'Àfrica, quan en realitat, en la immensa majoria, eren descendents dels antics romans i visigots que poblaven la península a l'arribada de les tropes musulmanes cridades per ajudar els disconformes amb l'estatus visigot. El cristianisme era molt feble i no els va costar massa abraçar la religió islàmica.

Anònim ha dit...

Carles, això que contes és una teoria teua o la realitat?

Carles Tomàs ha dit...

Llig llibres d'història. La "història" que t'han contat té algunes carències i algunes molt greus i tendencioses.

Anònim ha dit...

Qué listo eres, Carlos. De major vull ser com tu.

Beniarres al dia ha dit...

Al darrer anònim: Doncs per començar, caldria que no t'amagares darrere d'un anònim per expressar les teues opinions i tindre el mateix respecte que té ell.

Carles Tomàs ha dit...

Fede, deixa'l que brame des de dins la quadra de l'anonimat, perquè eixir al descampat on se li puga vore el nom, va a estar una mica difícil. Hi ha gent amb molta "curtura" que sols sap ironitzar (amb mala sombra, per cert), no té ni idea d'exposar les seues opinions (tal vegada no en tinga)i li rebenta, se'l menja la rancúnia quan veu que algú aporta alguna opinió sobre algún tema. Deu ser el cas d'aquest anònim (pense que sempre és el mateix) que continuament, quan opine en aquest blog, tot i que no em deu de conéixer, obri els morros com un ase i brama alguna frase cutre, casposa i improcedent, donant-se a conéixer com a persona impresentable, covard(no dóna la cara)i, per què no, digna de llàstima. És incapaç de dir-te que està en desacord de manera coherent i utilitza uns recursos d'allò més carrinclons.
No vull escriure més, perquè crec que amb açò ja en té bastant. Espere la seua contestació aportant alguna idea brillant (simplement amb alguna idea em conforme)del que pensa de la vida, de la societat, de les persones, de les idees polítiques i religioses.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...