Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 19 de maig del 2008

CRÒNICA DEL PLENARI CELEBRAT A L’AJUNTAMENT DE BENIARRÉS EL PASSAT DIA 8 DE MAIG DE 2008

L’ajuntament de Beniarrés va celebrar sessió extraordinària (podeu veure l’ordre dia sencer clicant ací damunt) el passat dia 8 de maig i que per motius personals no he pogut fer la crònica fins al dia d’avuí. Assenyalar que va ser el primer plenari en que la nova secretaria estava present. Des d’ací li desitge la millor de les sorts en la seu tasca.

El plenari va tindre una durada de 1 hora i mitja i va ser força interessant pels punts debatuts que a continuació passe a detallar els més importants:

Punt 3 .- Canvi de dia i hora de la celebració del ple ordinari.

Les sessions ordinàries es celebraven a l’ajuntament els l’últim divendres de cada tres mesos canviant l’hora en estiu i en hivern. La proposta va ser fer-los el darrer dimecres de cada tres mesos i va ser aprovada per unanimitat de tots els grups polítics. El motiu del canvi es deu a que la nova secretaria viu a València i es un inconvenient l’acabar els divendres a les 23’00 hores o més tard i després marxar cap a casa.

Ací si que voldria fer un reflexió al recordar els motius pels quals es celebraven els plenaris els divendres i era que així, al ser divendres, la gent podia assistir als plenaris. I ara que, ja no importa que vinga o no vinga la gent a assistir als plenaris? Si aquests motius eren els reals pels quals es feien els divendres, ja no importa que no vinga la gent o no eren aquests els vertaders motius pels quals es van passar de dijous a divendres?

Punt 4 .- Resolució reclamacions presentades al pressupost

El grup municipal socialista va presentar al·legacions al pressupost general de l’ajuntament per a l’any 2008 (podeu llegir-les ací) al creue que no està justificat la devolució d’un préstec de 196.300 € fet per el govern del PP la passada legislatura i que la contractació de personal feta per l’ajuntament no s’ajusta a la llei entre altres desavinences.

La secretaria va emetre un informe dient que les al·legacions no podien ser acceptades per defecte de forma i no entrar dintre dels preceptes per al·legar un pressupost. La nostra opinió es que les al·legacions son correctes i que deuen obligar a l’equip de govern a fer un nou pressupost. Les al·legacions van ser desestimades amb els vots del Partido Popular, l’abstenció del BLOC i el vot en contra del PSPV-PSOE. Ara si es vols recurrir aquesta decisió cal anar a un contenciós administratiu, es a dir a la via judicial com diu la llei pressupostaria.

Punt 5.- Aprovació del tipus del gravamen de l’IBI per a l’exercici 2009

Després de la revisió cadastral. Amb un augment mitjà del 350 % en els valors dels habitatges i aplicar un 0’65% en l’impost del IBI per a l’any 2008, l’ajuntament s’ha vist “obligat” a baixar el tipus impositiu al 0’52% amb l’aprovació per unanimitat de tot els partits polítics doncs les pujades que sofrirem al llarg dels propers deu anys seran molt considerables en aquest impost.

El nostre grup municipal denuncia novament que la valoració va ser desmesurada per al valor real del poble recordar que en 10 anys passa el valor del poble es multiplica per 3’5 i que s’haguera que haver recurrit la ponència de valors així com aplicar un 0’40 %, ja en aquest any de 2008. Podeu llegir més informació en Una pujada de l’IBI disfressada de baixada.

Punt 6.- Aprovació ordenança fiscal reguladora de la prestació del servei de guarderia i escola d’estiu i aprovació de les bases de la inscripció de la guarderia.

Com es pot apreciar es pretenia aprovar tres afers diferents:

Ordenança fiscal de la prestació del servei de guarderia: Va ser aprovat amb 7 vots a favor i 2 abstencions amb un preu de de 30 euros per matricula i 40 euros al mes per xiquet amb unes estimacions de 20 xiquets en total. Ací cal dir que l’informe per a fer la taxa en cap moment reflexava els vertaders ingressos i les vertaderes despeses que tindrà la Guarderia Municipal. Ja vorem, el que es clar es que una vegada feta la construcció l’edifici s’ha d’omplir de xiquets i xiquetes. Amb aquest preu no entra el servei de menjador que segons les informacions donades no prestarà la guarderia.

Ordenança prestació de la escola d’estiu: Va ser aprovada amb 6 vots (PP i BLOC) a favor i 3 en contra (PSPV-PSOE) amb un preu de 60 euros (suposadament al mes, doncs sols dura un mes) i en cap moment es va dir l’horari (matinal o tot el dia). La nostra proposta va ser que fora debades doncs l’ajuntament no pot donar debades paella en la fira quan deu cobrar-la (per a que no sobre) o tirar una mascletà nocturna en festes on sols amb aquestes dues activitats es pot pagar tota l’escola d’estiu.

Bases de la inscripció de la guarderia: Van ser aprovades per unanimitat i regularà l’accés del xiquets i xiquetes al servei de guarderia.

Punt 7.-Aprovació bases particulars del PAI

Va ser aprovat per 5 vots a favor (PP) i 4 abstencions ( BLOC i PSPV-PSOE). Complint amb la normativa urbanística es van aprovar les bases particulars del PAI de la zona del Dr. Orero. Novament dir que aquest document es va presentar amb 2 dies abans als grups de l’oposició Es la forma d’actuar de l’equip de govern. En dos dies no es pot un partit pronunciar sobre un document tant extens , tant important i tant tècnic per això la nostra abstenció, sempre volent que a Beniarrés es facen habitatges.

Ací cal fer ressò d’una anècdota quan l’alcalde va dir que mai es fiavem els grups de l’oposició dels documents que redacten els tècnics (arquitecte) a la qual cosa la regidora socialista Tere Gilabert li va dir que altres vegades també s’hem fiat dels tècnics i després ens ha costat diners a tot el poble de la butxaca com puga ser el projecte del polígon industrial on es va passar el clavegueram per dintre d’una parcel·la o la construcció del sortidor de l’entrada del poble que va tenir que ser demolit per impedir la visió de l’accés a la carretera.


Punt 8.- Adjudicació de la parcel·la del polígon industrial R-5.1

Aprovada per unanimitat es va adjudicar a una persona física ( no a una empresa) una parcel·la del polígon que havia sigut rebutjada per l’anterior comprador. Personalment espere que s’implante algun projecte empresarial, ja que el que està passant al polígon deixa molt que desitjar pel que fa als llocs de treball creats, a la instal·lació d’empreses i al compliment del plec de condicions en la venda de parcel·les amb el vist i plau del Partido Polular i del nostre alcalde.

La resta ja van ser, encara que importants, altres temes menors com son concessió de llicències urbanístiques, informes de l’alcaldia i anul·lació d’un acord.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

No em pareix bé que cobren, 60 euros als xiquets i després porten als Rebeldes o so gasten en dinars.

Anònim ha dit...

* El de l'oli *
El fet de pagar-se dinarots i regaltes i viatges i demés andròmines va amb la seua filosofia caciquista.
Com a polítics del PP ja ens podem imaginar el que ens espera amb el PAI: amiguisme a l'hora de les adjudicacions i als treballadors una patada als collons.
Ho diré més clar: faran el possible per a enriquir-es a costa nostra i després encara ens demanaran el vot argumentant que porten la riquesa i la prosperitat al poble de Beniarrés. (Porten la riquesa però a casa seua).
Una poca vergonya. Però mira, és el que ha triat el poble. Passa igual que amb Rodolfo Chikilikuate. I així ens va.

Anònim ha dit...

no comprendo como dices que se llevan la riqueza a casa, pues yo veo que siguen con lo mismo y no se han hecho mas ricos ¿igual ocurre con los diputados tb se hacen mas ricos o no?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...