Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 5 de maig del 2008

Del que mai t’informaran a Canal 9

EXCUSES DE MAL PAGADOR: Camps pretén endeutar més encara al País Valencià sense explicar per a que.

El deute públic de la Generalitat Valenciana suposa ja el 20% del deute espanyol. Els 11.500 milions que devem representen el 11,4% del PIB valencià. Però per a Camps no és suficient, li sembla poc deute, i sol·licitarà incrementar-la en 250 milions, per a mantenir les inversions de la Generalitat, segons diu.

Si parlem d’inversió en obra pública, la del Consell ha caigut un 2%, mentre la de Govern d'Espanya ha augmentat un 227%, segons la Càmera de Contractistes. Camps menteix en les Corts quan afirma que el Govern d'Espanya no inverteix en el País Valencià: la realitat de les xifres és eloqüent.

Camps no explica per a què vol endeutar-nos més. Diu que vol endeutar-nos per valor de 250 milions més quan en la liquidació del pressupost de 2007 van presentar un superàvit per valor de 350 milions de euros. O mentien aleshores, o menteixen ara, o han mentit en ambdues ocasions.

Aquesta nova petició d’endeutament demostra que el superàvit és falç, tal com advertim els Socialistes. La veritat és que ara Camps pretén seguir incrementant de forma desbocada el deute del País Valencià, que en aquests moments, en termes de relació entre deute i PIB, ascendeix a més del doble de la mitjana del conjunt d'Espanya

Camps anuncia que vol assumir més deute per a realitzar inversions de 3.000 milions de € l'any quan, d'acord amb l'informe de liquidació del passat exercici (2007), les inversions no han passat dels 1.500 milions €.

En el primer trimestre de 2008 les inversions totals de l'Administració de la Generalitat Valenciana i les transferències a les empreses públicas per a inversions no han sobrepassat els 180 milions €. És impossible per tant que, com afirma Camps, la Generalitat Valenciana tinga aquest any capacitat per a invertir 3.000 milions de €.

El que pretén en realitat el president Camps no és endeutar-nos més per a mantenir la inversió pública, sinó per a sufragar les despeses corrents i les grans operacions mediàtiques en les quals es troba embarcat.

Fons del PSPV-PSOE

1 comentari:

Anna ha dit...

Això sense parlar del deute a les universitats valencianes, uns 891 milions d'euros de res.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...