Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

divendres, 30 de maig del 2008

Fira del Llibre de Muro 2008: El camí de les paraules

L’esdeveniment més important entorn al llibre a la comarca del Comtat del 2 al 7 de juny a Muro

Els escriptors Carmen Sarment, Pep Sou, Juan Madrid i Carles Alberola conformaran el cicle de conferències de la XIII Festa del Llibre de Muro, que es desenvoluparà entre el 2 i el 7 de juny. L'esdeveniment contarà, a més, amb un recital de poetes valencians en homenatge a l'escriptor alcoià Joan Valls i Jordà.

La present edició de la Festa del Llibre duu per títol "El camí dels paraules", i està concebuda per a aprofundir en els diferents llenguatges utilitzats per l'home per a expressar les seues idees. En aquest sentit, s'articulen dos camps distints i complementaris: el de les paraules i el seu significat com comunicació, i el de les lletres.

Així les coses, el cicle de conferències s'iniciarà el dia 2 de juny amb la periodista i escriptora Carmen Sarment, coneguda pels seus reportatges per a programes televisius del prestigi d'Informe Setmanal, Primera Pàgina i Objectiu. Parlarà sobre periodistes en situació límit. El dia 4 li correspondrà el torn a l'alcoià Pep Sou, autor de nombres llibres de poesia i doctor en Belles Arts per la Universitat Miguel Hernández d'Elx. El títol de la seua conferència és "Poètiques".

L'escriptor, periodista i guionista de cinema, Juan Madrid, intervindrà el dia 5 per a parlar sobre la novel·la com indagació. Està considerat com el màxim exponent de la denominada novel·la negra i les seues obres estan traduïdes a 16 idiomes.

Carles Alberola, finalment, tancarà el cicle de conferències el dia 6. Director, escriptor i intèrpret, va fundar en 1994 al costat de Toni Benavent la companyia de teatre Albena Produccions. La seua xerrada versarà sobre l’escriptura per a representar i llegir.

Amb anterioritat, el dia 3, haurà un homenatge a Joan Valls, en forma d'un recital de poetes valencians. Intervindran Jordi Botella, Maria Fullana, Joan Jordà, Robert Llopis, Eduard Marco, Begonya Mesquita, Josep Mir, Francesc Pou, Manel Rodriguez Castelló i Francesc Rodrigo. La clausura de la Festa del Llibre tindrà lloc el dia 7 i correrà a càrrec del cantautor Feliu Ventura, que oferirà un concert en la Plaça Matzem.

Cap destacar que paral·lelament es desenvoluparan diferents activitats escolars, així com una exposició de Pep Sou i altra dels 25 anys del premi de poesia Manuel Rodríguez Martínez.

Informació estreta del diari Información
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...