Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

divendres, 23 de maig del 2008

Llibres per a què? Quan més ignorants millor

El PP rebutja posar 2 milions per a llibres i així cobrar altres 2 milions de l'Estat

Aquesta noticia ha aparegut al diari Levante-EMV:

"El grup popular va aprovar el dimecres en les Corts reclamar al Govern central 500 milions extra per a finançar la Comunitat però va rebutjar l'esmena de Compromís que avalava aqueixa reivindicació sempre que assumira el mateix esforç, dels seus propis recursos, per a destinar-los també a despesa social. És el cas de la llei de la Dependència, els problemes de la qual d'aplicació radiquen en la resistència a posar el mateix finançament que aporta Madrid. Ahir, de nou va tornar a posar-se a prova la política victimista. Va anar durant el debat de la moció del PSPV en la qual insta al Consell a realitzar una modificació pressupostària amb la finalitat de dotar amb dos milions la compra de llibres per a les biblioteques i així poder rebre la subvenció del ministeri pel mateix import. Els populars van rebutjar la proposta, que va contar amb el suport de Compromís, amb l'argument que si Zapatero vol ajudar, que envie la transferència, però sense tractar de condicionar els pressupostos autonòmics, va indicar Marisol Linares. La socialista Ana Noguera va replicar que no es tracta de cap imposició, sinó d'un acord amb les comunitats que, no només ningú va discutir, sinó que totes s'han acollit a ell, va denunciar, excepte la valenciana. De fet, dues autonomies han posat els diners al 50% amb Madrid per a millorar els fons de les seues biblioteques i així fomentar la lectura, mentre la resta ha aportat fins i tot més que el ministeri. Noguera va atribuir l'actitud del Consell a la "fallida" econòmica, que el president Camps "segueix sense gestionar" i que l'ingrés "trencaria amb la política victimista" respecte a Madrid.

Linares va assegurar que el Consell "està negociant" amb el ministeri. La intenció, segons algunes fonts, és que Madrid aporte els diners sense que el Consell haja de fer un esforç equivalent. D'aquesta manera es donarà el cas que el Govern central posarà més diners per a llibres a la Comunitat que el propi Consell (1,4 milions pressupostats). La proposta també demanava dotar pressupostàriament el decret de 2005 per a la millora de les biblioteques i instar a RTVV a engegar programes de foment de la lectura."

Vista aquesta noticia m’adone que aquesta política no sols és típica de la Generalitat Valenciana on no es dolen gastar-se 82 milions d’euros en fer un circuit urbà de Foruma 1 a València quan existeix el circuit Ricardo Tormo a Xest, si no que també el nostre ajuntament de Beniarrés té el mateix apreci pels llibres per a la nostra Biblioteca. En el que va d’any fins al mes de març, l’Ajuntament de Beniarrés s’ha gastat en llibres per a la Biblioteca 44,50 € front als 7.913 € gastats en actes protocol·laris i representatius ( detalls, regals, convidades, etc) pel que fa al pressupost de l’any 2008.

Abans es realitzava una setmana cultural al nostre poble per la primavera on es realitzaven tallers, xerrades, cinema i es feia una mostra de llibres en valencià. On venien llibrers de la nostra comarca a exposar les novetats i vendre llibres i on l’Ajuntament sempre comprava un lot per donar exemple a la resta de veïns i veïnes.

Evidentment, a la Biblioteca Municipal, li s’ha dotat de connexió a Internet (hui en dia es impensable el no tenir-ne) de forma gratuïta i que fa que la gent puga tenir a l’abast les aquesta nova tecnologia però el dotar a una Biblioteca de llibres i el material adequat per als funcionaris que hi treballen, és el reclam per a que cada vegada més gent s’acoste a dependre i s'anime a llegir i si la Generalitat es nega a dotar de més llibres les Biblioteques valencianes, l’ajuntament deu adquirir-los. Esperem que siga així al llarg dels mesos que resten de l’any 2008.

1 comentari:

Anònim ha dit...

* El de l'oli *
Mantindre al poble amb un nivell de cultura baix és el secret per a poder fer d'ell el que vullguen.
Assistim a una alienació del pensament. I la unica manera de defensar-se és culturitzar-se.
El PP a nivell nacional ho sap, i intenta continuar amb la (des)educació franquista.
Igualment el PP de Beniarrés ens vol donar "pa i circ" i tallar-nos l'aixeta de la cultura. No és casualitat que els vertaders moviments culturals del poble estiguen mal vistos per l'ajuntament.
Visca la Cultura! Compra llibres i defensat de l'opresió!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...