Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 21 de maig del 2008

25 de maig: Festa del Corpus

Actes religiosos i musicals celebren la festa del Corpus Christi a Beniarrés

La festa del Corpus Christi, "el Cos de Crist", ha sigut durant segles una de les més importants de la cristiandat catòlica. En l'origen es celebrava el dijous següent a l'octava de Pentecosta, però en l'actualitat es celebra en diumenge.

És una festivitat destinada a retre homenatge públic a l'Eucaristia, una expressió de reconeixement i adoració a l'hòstia consagrada que simbolitza el cos de Jesucrist.

La festa fou instituida per l'Església pels volts de l'any 1246 a Lieja i s'estengué ràpidament.

Ara bé, més enllà de ser una festa religiosa, la celebració del Corpus fou en els seus orígens medievals, i encara és en molts indrets, la festa ciutadana per excel·lència, la festa del "cos social" o corpus de la comunitat. Per això, l'acte més destacat de la festa ha estat des de sempre una processó general (en la que hi participa tot el "cos social" de la comunitat celebrant) i festiva (té una dimensió lúdica i no solemne).

A Beniarrés, els pares i mares dels comuniants s’encarreguen d’engalar els carrers per on passa la processo amb camamilla recollida de les serres que envolten el Benicadell i pètals de flors que es tirada a terra deixant un agradable olor pels carrers on es tirada. Aquesta processo es realitza per la vesprada, es a dirm quan els sol encara es`ta fora.

Hi han cases (aquest costum s’hereta) que arreglen unes taules on es reciten unes oracions per parts dels xiquets comuniants. Aquestes taules estan engalanades de plantes i bordats.

La vespra d’aquesta festa, es a dir, el dissabte dia 24 de maig, es celebra una revetlla. Aquest anys el grup que actuarà serà THE MASTER’S.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...