Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dijous, 4 de març del 2010

No ha hagut temps suficient en 2 anys?

Reprodueixc aquest article que va ser publicat en aquest blog el passat 28 de febrer de 2009, referent a l’aplicació de la Llei de la Memòria Històrica a Beniarrés, i com alguns sembla que no entenen, he considerat oportú fer Memòria.

Hui aproximadament ( 28 de febrer de 2009) fa un any es va publicar aquest article al blog de "Beniarrés al dia" informant d’una sol·licitud feta per el PSPV-PSOE de Beniarrés tal dia com hui però de fa 1 any, en la que es demanava l’aplicació de la Llei de la Memòria Històrica al poble de Beniarrés recentment aprovada a les CortsEspanyoles.

L’article deia el següent:

El passat dia 27 de de desembre de 2007, va eixir publicat al BOE la llei “LEY 52/2007, de 26 de diciembre, por la que se reconocen y amplían derechos y se establecen medidas en favor de quienes padecieron persecución o violencia durante la guerra civil y la dictadura” (la podeu llegir sencera clicant ací ).

A Beniarrés encara queden símbols de l’època franquista com puga ser el rètol que hi ha al carrer l’Alameda on encara esta el rètol de l’anterior nom que tenia aquest carrer de Avenida del Caudillo. Aquest rètol va ser pintat.

Un altre record de l’època franquista és el nomenament de Francisco Franco Bahamonde com a fill predilecte de la vila de Beniarrés. Franco va ser nomenat fill predilecte de moltes viles arreu de l’estat espanyol i Beniarrés no va ser cap excepció, i a dia d’avuí encara hi és.

El grup municipal socialista a l'Ajuntament de Beniarrés va presentar el passat dia 28 de Febrer (2008) una instancia a l’ajuntament de Beniarrés en que demana el compliment d’aquesta llei.

La instancia diu el següent:El grup municipal socialista de l’Ajuntament de Beniarrés


EXPOSA:


En compliment de la Llei de la Memòria Històrica aprovada per les Corts Generals i publicada al BOE


SOL·LICITA:


La seua aplicació amb la retirada del rètol que assenyala el carrer l’Alameda com “Avenida del Caudillo”.

Així mateix deixar sense efecte el nomenament de Francisco Franco Bahamonde com a fill predilecte de Beniarrés fet aquest nomenament e l’època de la dictadura franquista.

La retirada d’altra simbologia que estiga reconeguda dintre de Llei de la Memòria Històrica i que tinga que ser retirada per al compliment de la llei.

El passat dia 7 de març (2008) vam rebre la contestació per part del nostre alcalde. La contestació diu el següent: “ En cuanto a la retirada de un rótulo de la via pública se realizara dentro de la programación de trabajos de los operarios en el momento en que sea posible, y por lo que respecta al nombramiento del hijo predilecto indicado se tramitarà el expediente que corresponda según la ley de la memoria historica” (està en castellà perquè és còpia del que ens han contestat).

Evidentment la llei està per a complir-se i al meu parèixer la contestació és una mica supèrflua i denota una certa manera de deixar-ho córrer doncs crec que es molt senzill de fer i tramitar les dues peticions. També es cert que ha estat molts anys i que presa no hi ha, però ja que la llei ho reconeix i ho obliga, és una forma de tancar definitivament una època passada.

Per aquest motiu i per anar recordant als lectors d’aquest blog, vaig a posar un comptador en la barra lateral per a veure molt de temps és “el momento que sea posible” a que fa referència la contestació de l’alcalde

Açò que heu llegit era l’article íntegre publicat el passat 10 de març de l'any 2008. El comptador va ser posat i va ser retirat després de que passat més de 50 dies el rètol del l’avinguda de l’Alameda fora pintat de roig pels operaris municipals i que degut a les fortes pluges, va tornar a la llum l’antic nom com havia estat al llarg de més de 40 anys. Persones privades, posteriorment, el van pintar de negre i també van tapar l’esvàstica que hi ha a “La Creu”, al final del carrera amb el mateix nom però de llevar-li el títol a Franco de fill predilecte de la vila de Beniarrés, res de res. Tot segueix igual i aquest dictador es a dia d’avui fill predilecte del nostre poble a l’espera que l’equip de govern considere oportú el tramitar “el expediente que corresponda según la ley de la memoria historica”.

Evidentment que aquests moments el que hi ha que fer es posar-se a treballar per crear llocs de treball i generar il·lusió en els veins i veïnes per afrontar aquesta crisi mundial però el tardar un any en iniciar un expedient denota una clara poca voluntat de llevar-li aquest titol al dictador Francisco Franco Bahamonde, a més a més ,d’una falta de respecte i una presa de pel a les iniciatives del grup municipal socialista que, convé recordar-ho, representa a un gran nombre de beniarresins i beniarresines.

Solament espere que als veïns i veïnes de Beniarrés no se’ls allargue tant en el temps quan vagen a fer alguna petició al nostre ajuntament igual que la sol·licitud presentada per els socialistes beniarresins i que l'any que ve no tingam que tornar a recordar aquest article.

3 comentaris:

assemblea de joves del COMTAT ha dit...

Desprès de 2 anys les institucions no es volen mullar ja que vans ser els joves del poble qui pintarem la pedra que es llegia Avinguda del Caudillo, van ser nosaltres qui vam encolar el símbol neonazi que hi ha en la creu i van ser nosaltres qui vam retirar totes les plaques de protecció oficial del franquisme del poble ja que hi havia un símbol franquista.


Les institucions no es mullen ,així doncs, es mullarem els jovent.

Anònim ha dit...

Una aclaració al primer comentari, el simbol que hi ha al a creu no és neonazi, directament és Nazi.
Enhorabona! hi ha gust de vore com en este poble hi ha juventut que planta cara.

ignasi ha dit...

un 10 per ha l'assemblea de joves del comtat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...