Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 15 de març del 2010

Centre Social o Centre de Dia?

La fa dues setmanes va eixir als mitjans de comunicació que l’Ajuntament de Beniarrés rebia el Pla d’Obres i Serveis que la Diputació d’Alacant convoca per als ajuntament de la província.

En aquest cas, l’Ajuntament de Beniarrés havia sol·licitat la construcció d’un Centre Social on hui està el llar de les Mestresses de Casa i el Llar dels Jubilats. Aquesta obra té un pressupost de 600.000 € dels quals l’Ajuntament tindrà que pagar 30.000 €. A canvi d’aquesta important subvenció l’Ajuntament de Beniarrés renuncia sol·licitar aquesta important subvenció ( la que més a efectes econòmics que rep el consistori) per un termini de temps de 5 anys, es a dir, fins als 2015, no es pot tornar a sol·licitar aquesta important subvenció, el que suposa que en la propera legislatura 2011-2015, l’equip de govern que estiga al front de l’Ajuntament de Beniarrés no podrà sol·licitar aquesta subvenció.



Actual LLar dels Jubilats i Mestresses de Casa on es va a construir el Centre Social

Per recordar, amb aquesta subvenció que es venia demanat cada 2 anys amb un import de 240.000 € s’està fent la nova piscina municipal, es va fer la guarderia municipal, es va canviar tot l’enllumenat públic de Beniarrés, es va fer l’actual ajuntament, es va canviar la xarxa d’aigua potable de pràcticament tot el poble i una llarga llista d’obres que els diferents governs que han estat al capdavant de l’Ajuntament de Beniarrés han portat endavant però que ara estarem 5 anys sense poder sol·licitar.

La qüestió que vull plantejar és si realment va falta un edifici nou com a Centre Social o veient l’envelliment de la població beniarresina, no seria millor haver optat per la Construcció d’un Centre de Dia?.

Hui en dia són els familiars directes dels ancians els qui més freqüentment assumeixen les obligacions que suposa l'atenció constant dels ancians incapaços, però són molts els qui no poden ser atesos pels seus parents. En aquest cas, les residències d'ancians constitueixen l'opció més sol·licitada. Però la realitat social és la que és: en el nostre país només hi ha 2,7 places en residències - privades o públiques- per cada cent persones grans de 65 anys i la majoria de les residències presenten al sol·licitant d'una plaça llistes d'espera llargues i descoratjadores. Els centres de dia, en els quals els ancians poden passar el dia per a tornar després a dormir a casa seua, representen una alternativa d'atenció quotidiana a la gent gran i d'alguna manera fan el paper de guarderies, en tant que permeten a les persones grans seguir vivint a casa.

L’actual equip de govern del Partido Popular ha optat per la construcció d’un nou Centre Social amb un soterrani per a gimnàs i sala de rehabilitació, una planta baixa per a un nou bar i sala per estar la nostra gent gran i una planta superior per a les Mestreses de Casa (segons ens ha informat l’alcalde de Beniarrés). No dic que no faça falta un condicionament de l’actual edifici, que perfectament s’haguera pogut fer amb els diners del Pla E invertits en el Centre d’Interpretació Musical ( 360.000 €) o amb els diners del Pla Confiança, però una vegada que s’opta a demanar un Pla Especial a la Diputació d’Alacant per valor de 5 anualitats i valorat en 600.000 €, haguera sigut molt millor l’haver optat per construir un Centre de Dia, ja bé a les Monges o en alguna àrea de repartiment dintre del PGOU i no tirar-se de cap a construir un Centre Social deixant l’atenció dels nostres majors en els seus parents i familiars o persones contractades, que de segur ho faran el millor que puguen i el millor que sàpiguen, però que de vegades no es el millor que voldrien per als seus pares, mares, tios, iaios, iaies o persones malaltes, pel simple fet de que no saben més o que no disposen dels materials idonis per portar endavant l’atenció que es mereixen.

A Muro el Centre de Malalts d’Alzheimer i altres demències “Benicadell”, va costar 600.000 € de construir, exactament el mateix que constarà el nou Centre Social. Ha creat llocs de treball, cosa que el Centre Social no crearà, dona una magnífic servei a aquestes persones malaltes i sobretot, dona qualitat de vida als malalts i als seus familiars. Doncs una cosa semblant es podria fer a Beniarrés amb aquesta important subvenció posant en ma de professionals l’assistència de la nostra gent gran i el poder oferir als seus familiars temps per a viure, treballar i descansar.

La Llei de la Dependència contempla importants subvencions per aquest tipus d’instal·lacions, la Conselleria de Benestar Social també disposa de línies d’ajut per aquests centres, l’Ajuntament també tindria que posar el seu gra d’arena per mantenir i oferir aquest servei, i com no, els propis usuaris amb una modesta aportació, per tant hi han diners per fer possible que a Beniarrés funciones un Centre de Dia amb les millors prestacions i totes les garanties d’èxit.

El Partido Popular ha optat per la construcció d’un Centre Social, els socialistes amb aquesta subvenció optem per construir un Centre de Dia. No vegem la pressa en construir aquest Centre Social més enllà de traure un rèdit electoral en les properes eleccions locals, per tant si en aquests moments no es disposen dels terrenys, és l’equip de govern qui es deu posar-se a treballar per tal d’aconseguir-los i demanar que el Pla d’Obres i Serveis es paralitze i es canvie el projecte per a construir un Centre de Dia, segur que tots eixim guanyant, tant els usuaris del present com tots nosaltres que en un futur podrem gaudir-ne d’ell. Ara tot depèn de la voluntat del Partido Popular.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Fede, el que heu de fer és expresar opinios cotràries a el que voleu que es faça. Es a dir, cal que haguereu recoltzat la construcció d'un centre social i haver parlat malament del Centre de Dia. Segur que l'Alcalde faria el Centre de Dia per fer-vos la mà. Heu de canviar de tàctica que la que gasteu no val per a rés.

la iaia del balco ha dit...

El problema es que en aquest centre de dia no este pensat la creació d´un tècnic que coordine el centre social o es convertira el mateix que ara però nou.

Un centre de dia és la millor obsió per a Beniarrés ja que estem parlan que Beniarrés té una població molt envellida i a demés per la creació de lloc de treball.


L´unica obsió és que el debat surca al carrer.

Anònim ha dit...

es increible la cuantitat de diners que es despilfarren només per que sí.
i despres es quedara buit o en desús per que no es podrà mantindre.
centre social per a que? i per aqui?

Beniarres al dia ha dit...

Al primer anònim: Gràcies per el teu suggeriment. Sols et repetiré les paraules de l’alcalde que moltes vegades ens diu als plenaris: “ Tinc igual lo que voteu”, es a dir, tinc igual que voteu a favor o en contra, tinc igual que presenteu alternatives o propostes, tinc igual el que feu, com el PP té la majoria, no vol escoltar ni pensa fer-ho, i es eixa la seua política per tal la teu proposta pot ser ingeniosa però com ens diuen a nosltres “tinc igual lo que voteu”.

La idea d’aquest projecte es fer un nou edifici per albergar un gimnàs a la planta baixa i sala de rehabilitació ( el PP vol fer un altre gimnàs a la zona del Dr. Orero), una planta baixa per al llar de jubilats i una primera planta per a les mestresses de casa. No es pretén crear cap lloc de treball, va a ser autogestionat per les mateixes entitats que l’ocuparan.

Els socialistes de Beniarrés, creguem que és molt millor un Centre de Dia per atendre als nostres majors i que les seus families que cuiden d’ells a les seues cases, puguen anar a treballar, viure sense aquesta obligació diaria d’atendre el millor que saben als seus familiars ( que no sempre és el millor per a ells) i crear llocs de treball a Beniarrés que no depenguen de la industria ni del camp. Crec que es una aposta encertada que el PP novament no ha volgut escoltar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...