Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimarts, 28 d’octubre del 2008

El Club de pilota Beniarrés a un pas de les semifinals

Els clubs de pilota valenciana caminen immersos en les seues respectives competicions de la temporada de tardor-hivern.

Els primers disputen el tradicional Interpobles-Edicom, competició senyera, amb quasi trenta anys de vida. Els segons, el torneig de trinquete doncs el d'estiu sol disputar-se en carrers naturals. En galotxa es tanquen les places per a accedir a les cambres de final. De moment tenen plaça assegurada les formacions de Massalfassar, Albuixec, Borbotó i Godelleta, actual campió. Falten quatre equips i tenen moltes opcions els de Montserrat i Alfarp. El pròxim cap de setmana eixirem de dubtes. La final absoluta serà el dia 14 de desembre, en pista per determinar.


Lluiset, jugador del Club de Pilota Beniarrés (Foto de Dani Arnau)

En el torneig de raspall també colzades per a ficar-se en semifinals. A data d'avui, Dénia, Beniarrés i Rafelbunyol són els quals tenen més opcions.

Qúe és l’esport del Raspall?


El raspall (raspot o raspallot) és una modalitat de pilota valenciana d'estil directe que es caracteritza sobretot pel fet que no es juga a l'alt, és a dir, no importa el nombre de bots que efectue la pilota. Les seues regles exigeixen al jugador un gran esforç, ja que sovint haurà de jugar inclinat per colpejar la pilota arran de terra.

A més, amb lleus diferències pel terreny de joc, es pot jugar tant al carrer com en un trinquet. El considerat com La catedral del Raspall és el trinquet El Zurdo de Gandia.

Aquesta modalitat és l'única, juntament amb la d'Escala i corda, que compta amb jugadors professionals. És molt disputada en les comarques situades al sud del riu Xúquer, com poden ser la Safor, El Comtat, la Costera, la Marina Alta o la Marina Baixa, encara que també és popular en la Ribera Baixa.


Material de joc i pilota

Al Raspall s'ha de jugar amb una pilota de vaqueta. Atesa la major duresa del Raspall, els pilotaris es protegeixen molt més les mans que en cap altra modalitat de la pilota valenciana, [1].
A més, com en la resta de modalitats, els equips vestiran de roig o de blau, essent el roig el color assignat als més forts o favorits en les travesses.

Més informació sobre l’esport del raspall a Viquipèdia

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bona crònica. I sobre tot la informació sobre l'esport.

El Sannedrin

Anònim ha dit...

LLUISET I ROBERTO ANIMS ESPEREM QUE ARRIBEU ALTRA VEGADA A LA FINAL I PER SUPOST QUE ALLI ESTAREM EL POBLE DE BENIARRES COM NO, ANIMAN AL CAMPIONS.LLUISET ENAROBONA PER LA ESCOLA DE PILOTA PRONTE TINDRE UNA GENERACIO DE CAMPIONS.ENDAVANT

Anònim ha dit...

jo quan era petit també es va fer una escola de pilota espere que no pase com l´altra i endavant

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...