Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

divendres, 24 d’octubre del 2008

Solidaritat amb Cuba

Comunicat enviat a Beniarrés al dia per l'Atneu Popular Arrels de Beniarrés

UN HURACÀ DE SOLIDARITAT AMB LA REVOLUCIÓ CUBANA

Declaració de la Brigada Catalana Venceremos


Entre el 30 d'agost i el 9 de setembre, dos huracans van assolar el territori cubà. El primer, de nom Gustav, afectà enormement la província de Pinar del Río i el municipi especial d'Isla de la Juventud. El segon, Ike, colpejà l'illa d'est a oest, descarregant la seua força per tot el territori cubà.
Aquest estiu ha estat especialment tràgic al Carib. Juntament amb Gustav i Ike, Fay i Hanna han devastat la regió, produint grans destruccions i més de 500 morts a Haití, Jamàica, República Dominicana, Mèxic i els EEUU.
A Cuba, els efectes de Gustav i Ike han estat enormes:
-4.260 centres escolars (sobre un total de 13.111) s'han vist danyats
-50.000 vivendes han estat totalment destruïdes, i més de 400.000 parcialment afectades
-7 persones van perdre la vida
-7657 cases de tabac es van veure afectades o destruïdes
-50% de la collita d'arròs, sucre, tabac, plàtan i vegetals ha quedat destruïda.
-Milers de torres de llum i de telefonia, la xarxa de distribució d'aigua potable, carreteres, granges i fàbriques han estat destruïdes o perjudicades
-Hospitals, policlínics i consultoris mèdics també van ser afectats
Les autoritats cubanes han xifrat els danys en 5.000 milions de dòlars
Malgrat la virulència i devastació dels dos huracans, les autoritats i organismes cubans s'esforçaren al màxim, com és habitual, per reduir-ne l'impacte; la Defensa Civil mobilitzà 87.000 efectius que garantiren l'assistència sanitària, el flux d'informació, el transport i l'evacuació de 2.600.000 persones.
A poc a poc l'exèrcit, totes les organitzacions polítiques i de masses i el conjunt dels ciutadans estan reconstruint els danys de forma col·lectiva i admirable. A data de hui, la totalitat dels escolars han pogut iniciar el curs, s'ha reestablit el subministrament elèctric i d'aigua potable a un alt percentatge de la població, marxa a bon ritme la reparació d'infraestructures i centres sanitaris, i una gran quantitat de fàbriques han reiniciat la seua producció. Ara bé, les destrosses han estat de tal magnitud que Cuba necessitarà anys per a recuperar les seues infraestructures i el nivell de producció agrícola i industrial.
La solidaritat internacional és i serà fonamental per tal de poder superar aquesta nova dificultat en el procés revolucionari i emancipador cubà. Xina, Venesuela, Bolívia, i la resta de països que integren l'Alba han fet aportacions econòmiques, materials i humanes valuoses. Per contra, els EEUU van anunciar l'enviament d'apenes 100.000 dòlars, subjectes a la inspecció, control i supervisió d'agents estadounidencs; com no podia ser d'altra manera, el govern cubà ha rebutjat aquest atac a la sobirania d'un estat camuflat en forma d'ajuda.
Als Països Catalans hem de demostrar que Cuba no està sola, que les cubanes i cubans sempre estaran acompanyades per totes aquelles persones que sentim, estimem i lluitem per la justícia social i la igualtat.
Per aquest motiu, des de la Brigada Catalana Venceremos:
1. Denunciem l'embargament genocida aplicat contra Cuba per part dels EEUU, que dificulta enormement la recuperació dels importants danys causats i impedeix la preparació davant nous huracans, ja que la temporada ciclònica encara no ha finalitzat.
2. Anunciem l'enviament de 2.000 euros dels fons de la Brigada per tal de contribuir, modestament, al procés de reconstrucció.
3. Establim el pagament d'una quota extraordinària per a tots els membres de la Brigada Catalana Venceremos d'un mínim de 10 euros.
4. Emplacem al conjunt de les organitzacions i la militància de l'Esquerra Independentista a l'aprovació de quotes extraordinàries per tal d'ajudar materialment a la Revolució Cubana.
5. Animem al conjunt de les organitzacions, ateneus, casals i centres socials dels Països Catalans a la realització d'activitats diverses per tal de recaptar fons que puguen contribuir a estendre la solidaritat amb Cuba i la seua Revolució.
6. Els fons recaptats per la Brigada Catalana Venceremos seran fets públics al llarg del mes de desembre i enviats íntegrament als comptes corrents del Govern Cubà, qui gestiona les aportacions solidàries i en qui la Brigada Catalana Venceremos confia plenament en l'atenció a les necessitats i prioritats de la població cubana.
Número de Compte de la Brigada Catalana Venceremos: 2081 0443 53 3300000786 (Caixa Penedès)
Sempre amb Cuba
Sempre amb la Revolució
Sempre amb el Socialisme
Visca la lluita dels pobles!
Brigada Catalana Venceremos
Països Catalans, octubre de 2008
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...