Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 6 d’octubre del 2008

El BLOC es fa amb l’alcaldia de Calp amb un sol regidor dels 11 que formen el nou equip de govern calpí.

Aquesta noticia ha aparegut al diari INFORMACION del 6 d’octubre. La noticia diu el següent:

El portaveu del Bloc, Ximo Tur Císcar, ha estat proclamat nou alcalde de Calp al prosperar la moció de censura subscrita amb el PP i el PSD contra el socialista Luis Serna, en un ple desenvolupat sense incidents i abarrotat de veïns.

L'elecció de Tur ha estat protegida pels nou regidors del PP, el portaveu del PSD i el propi Tur, al sumar onze dels vint-i-un membres de la corporació, mentre que l'altra regidor del Bloc, Antonia Avargues, s'ha oposat, igual que els nou regidors del PSPV-PSOE s'han oposat.


El nou alcalde del Bloc ha sostingut que el canvi es deu al "maltractament del pacte de govern" subscrit fa poc més d'un any entre socialistes, el seu partit i PSD, i ha promès que en el seu mandat "no es deixarà influir per pressions".

Per la seua banda, Serna, que ha estat abrigallat per un gran nombre de càrrecs del PSPV-PSOE, com el secretari general, Jorge Alarte, ha afirmat que la moció s'explica únicament en el "desig exprés" de Tur per ser alcalde perquè "no hi ha motius de fons".

Quan veus aquestes coses sols pots que fer-te algunes preguntes:

- Quina política es farà a Calp, la del PP amb 9 regidors o la del BLOC amb un sol regidor a l’equip de govern?

- Com es poden juntar dos partits que son pràcticament antagònics en les seues idees ?

- Qui realment governarà Calp serà el PP que es el qui més regidors té?

- Quina ideologia té el BLOC i el seu cap Enric Morera?

- Pot més el poder i l'ambició personal de Ximo Tur que les idees d'un partit?

- El BLOC expulsarà a Tur del partit o es mantindrà com a militant?

- Que passarà amb tots els presumptes delictes de corrupció que afecten a regidors del PP que ara formen part de l’equip de govern?

Aquestes preguntes i moltes altres me les faig i no trobe resposta. Evidentment tots els militants del BLOC no son igual però sincerament no se com podran justificar aquesta moció de censura.

Tampoc tots els socialistes son iguals perquè no comprenc com poden governar Senija juntament amb el PP i on el BLOC va ser la formació més votada.

I com no, novament el qui eix guanyat és el Partido Popular

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Casos com estos són més que habituals al nostre àmbit polític i, normalment, tenen com a protagonistes regidors que pertanyen a algun dels dos grans partits de caràcter estatal (PP – PSOE) i com a qüestió de fons interessos econòmics personals.

Crec que este cas pot ser semblant a eixos casos, encara que les motivacions reals que l´han portat a donar este pas es veuran pel temps. El que és clar es que ha sigut una decissió personal de Tur, ja que cal destacar que l´altra regidora del BLOC no ha donat suport a esta moció i que des de la pàgina web de la formació política es comunicà l´obertura d´un expedient informatiu sobre la presentació de la moció de censura, el que al menys demostra que s´està investigant les raons.

Per això, no entenc per què fas la reflexió sobre la ideologia del BLOC i del seu secretari general, ja que per la mateixa regla haurem de reflexionar sobre la ideologia de tots els partits polítics (sobre tot els majoritaris) i dels seus líders.

El que crec jo és que hi ha una manca de control sobre alguns personatges que s´infiltren en la vida política i ostenten càrrecs públics amb més interessos personals que interés comú. La societat es veu indefensa davant esta classe d´individus, als quals no se´ls pot traure ni en aigua bollint de la poltrona.

Esta gent ha passat a ser una lacra comú entre els polítics i el pitjor de tot es que són casos assumits amb absoluta normalitat per la pròpia societat. Personatges així el que provoquen es una desconfiança cap a la classe política en general i el desprestigi dels valor i ideals que algunes de les formacions defenen.

És el que hi ha.
Salut.

Beniarres al dia ha dit...

Malauradament casos com aquests hi ha molts, i si, aquestes coses son les que fan que la gent desconfie de la política i dels polítics perquè acaben dient que “Tots son Iguals” o “ Estan ahí per diners i poder” .

La meua crítica respecte al BLOC , en aquest cas, crec que és més que evident, doncs un sols regidor no pot fer la política que ell vullga si no està recolçat per una majoria i tots sabem qui té la majoria a Calp, dintre del nou equip de govern, el Partido Popular que amb els seus 9 regidores farà lo que li vinga en gana. Qué te que fer Ximo Tur si el PP vol fer alguna cosa? Evidentment callar i tragar o es que pensa dimitir ara que té la poltrona.

Al meu pareixer, i ja que el BLOC de Calp, no va voler recolzar la moció de censura que posava un regidor seu al capdavant de l’alcaldia es obrir-li un expedient d’expulsió i fer-lo fora del BLOC per el be del partit.

Respecte a Enric Morera, com podràs imaginar, no es sant de la meu devoció ( si moltíssima altra gent del BLOC) i em sorprèn i molt ( no se si estic enganyat) que ni va assistir al nomenament de Ximo Tur com nou alcalde de Calp. Que no estava a favor d’aquesta moció? O es que tenia vergonya del que havia fet un company seu?.

Un altre aspecte que em fa reflexionar, i soc regidor al meu ajuntament, es de qui es propietat l’acta de regidor. Crec que s’hauria de buscar una formula intermitja entre el que hi ha ara i que l’acta siga del partit o de l’agrupació local, doncs aquests desgavells sols fan mal al partit (el que siga) i plena la butxaca al que ho fa.

Aquesta és la meua opinió sobre els fets ocorreguts a Calp

Salut i fins l’altra

Anònim ha dit...

Politics mentiders, de quin bloc es éste. Adeu pp.....ja.ja.ja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...