Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 13 d’octubre del 2008

Crònica del darrer plenari celebrat a l’Ajuntament de Beniarrés

El passat dia 24 de setembre, l’Ajuntament de Beniarrés va celebrar sessió plenària ordinària. Per motius personals, no he tingut el suficient temps per a fer una crònica dels punts que es van tractar al plenari. Per aquest motiu faré un xicoteta crònica del que va passar, deixant per a un altre article el torn de preguntes que va ser força interessant.

En aquest ple, hi havia públic que va assistir en directe, no massa però des d’ací donar-los les gràcies per la seua assistència. Vam assistir els nou membres que formem la corporació municipal de Beniarrés ( 5 del PP, 3 del PSPV-PSOE i 1 del BLOC). La sessió va tindre una durada de 2 hores i 15 minuts, lo normal per a una sessió ordinària.

Al primer punt, és van aprovar tres actes de sessions anteriors de data 22 de juliol, 30 de juliol i de 4 de setembre per unanimitat de tots els assistents.

Al punt quart es va aprovar per unanimitat sol·licitar ajuda a la Generalitat Valenciana per adaptar el pla general de Beniarrés a la normativa vigent. El que pretén fer l’equip de govern baix aquesta sol·licitud es modificar el pla general d’ordenació urbana (PGOU) del poble de Beniarrés en almenys 6 o 7 modificacions que te en ment l’equip de govern del Partido Popular. Cal dir que el pla general vigent aprovat l'any 2000, sols s’ha executat la urbanització del polígon industrial, doncs la resta d’àrees de repartiment contemplades per a construir habitatges està per a desenvolupar.

El nostre vot va ser a favor de demanar la subvenció no de les 6 o 7 modificacions que té en ment l'alcalde ( que per suposat desconeixem). Creguem que el que s’hauria de fer es obrir un termini d’exposició pública per recollir idees per plasmar-les en el futur pla general i no sols les que te en ment l’alcalde de portar-se endavant aquesta nova redacció del PGOU.

El que s’hauria de fer el més aviat i no esperar a veue si aquesta subvenció ve o no ve, es un modificat puntual del PGOU vigent per ampliar el polígon industrial els Pinets doncs ja hem perdut molt de temps per a ampliar-lo.

Hi ha que anar amb molta cura alhora de modificar o redactar un nou pla general per a evitar especulacions, informacions privilegiades i favoritismes, així que quan més transparent siga el procés millor.

Aquesta nova redacció del pla té un pressupost estimat de 100.000 € dels quals el 60 % podria entrar en aquesta subvenció i la resta ja voriem si la Diputació d’Alacant es fa càrrec.

El cinquè punt era acordar l’eixida del poble de Beniarrés de la mancomunitat de serveis Socials “Mariola” i l’adhesió a la Mancomunitat de Serveis Socials “Xarpolar”. Vaja per davant el resultat de la votació: 5 vots del PP a favor d’eixir-se’n i 4 vots en contra (3 PSPV-PSOE i 1 BLOC).

L’alcalde ens va dir que la nova mancomunitat de serveis socials “Xarpolar”, és más “ bueno, bonito y barato” però no hi havia cap document oficial que recolçara ni quines prestacions anem a tindre, ni que hem de pagar i quines subvencions estan garantides. Tot es basava en suposicions. Darrere de tot açò està l’intenció clara del PP de trencar la Mancomunitat de Serveis Socials “Mariola” per a crear una mancomunitat forta controlada per el PP com és la de Xarpolar doncs Mariola estava presidida per Rafael Climent alcalde del BLOC de Muro.

El setè punt eren informes d’alcaldia i com sempre sols s'informa de lo que li convé a l'equip de govern no del que el poble deu saber. Aquests son la gran majoria dels informes que va presentar l’alcalde i que si després es penjaren les actes a la web de l’ajuntament es podrien conèixer per part dels qui estigueren interessats:

- El projecte de la piscina ja ha sigut redactat per un equip d’arquitectes: L’obra constarà de dues piscines una gran i l’altra petita. En breu el projecte s’exposarà al públic per a possibles reclamacions. En aquest cas del que no se’ns va informar quin és l’equip redactor del projecte i els diners que costarà el projecte.

- Al CEDER li se demanarà una subvenció per construir els vestidors en la piscina que comptarà amb un Spa. No s’ha demanat encara la subvenció. Ja està concedida?

- La subvenció de l’obra del trinquet es cobrarà en els anys 2008 i 2009 i no com va proposar la Generalitat d’acabar a pagar-la l’any 2012.

- La Diputació redactarà un nou projecte per a restaurar el Barranc de l’Encantada. Açò vol dir que els dos projectes anteriors ja no valen i els diners que es va gastar l’ajuntament de Beniarrés en la redacció dels anteriors projectes se’n van a la brossa al voltant dels 5.000 €.

- L’alcalde va informar que la Diputació es farà càrrec de la construcció del Centre Social. Ojala siga així però amb aquestes paraules un es pregunta: Quan tindrem un nou centre social?, Que tindrà que aportar l’ajuntament de Beniarrés?, Com serà?, Quins serveis s’oferiran? entre altres qüestions.

- Subvencions per a la Fira de 15.000 € i per a mobiliari urbà de 11.500 €.

- L’alcalde informa que l’ajuntament ha comprat un terrenys prop del camp de futbol per destinar-los a l’aparcament de vehicles. Ací hi ha una cosa molt curiosa quan va ser preguntat per els diners que havia costat els terrenys, l’alcalde va contestar que 15.000 o 16.000 € que no ho sabia bé quan tant sols feia 30 minuts s’havia informat en el punt “Donar contes dels decrets d’alcaldia” un decret on es deia que els terrenys havien costat 19.650 €.

- També es va informar que s’estaven fent gestions per a que els 6 xiquets i xiquetes que havien quedat fora de l’autobús escolar anaren amb un transport públic a l’insitut.

- I per últim també se’ns va informar que al proper ple anaven a presentar-se 3 projectes per a la construcció de naus industrial al polígon industrial de Beniarrés. Açò ja fa molt de temps que s’haguera tingut que fer segons el plec de condicions signat per l’ajuntament de Beniarrés i els propietaris però l’equip de govern ha deixat passar el temps. I la resta de parcel·les que ja tindrien que estar amb un projecte empresarial plantat i creant llocs de treball? Per a quan?

Aquests son les informacions d’alcaldia que em vaig anotar ala meu full. Però el que jo esperava que ens informara i no ho va fer és de:

- Com es troba la demanda d’un veí de Beniarrés respecte l’ocupació del seus terrenys i on l’ajuntament de Beniarrés ha fet un pou d’aigua?

- Perquè l’ajuntament de Beniarrés no ha entrat dintre del convocatòria de la Generalitat per asfaltar camins rurals com es el de l’Alt de Sardina, la Lloma-2 i el de Casa Rosa al Benicadell?

- Perquè la Diputació ha negat la subvenció a l’Ajuntament de Beniarrés per a convertir el camp de futbol de terra en un de gespa artificial?
-Quines mesures pensa adoptar l'ajuntament per a baixar la despesa pública?
- Com potser que la partida destinada per a pagar la llum elèctrica del poble ja estiga esgotada en juliol?

El huitè punt eren mocions dels grups polítics.

El BLOC en va presentar una per a que l’ajuntament incloga una partida econòmica per anar llevant els impediments fisics en els edificis públics, voreres de carrers, entre altres per a facilitar la mobilitat de les persones impedides.

Aquesta moció va ser aprovada per unanimitat encara que al nostre parar creguem que falta més concretar les actuacions i comprometres a destinar una partida econòmica en el proper pressupost de l’any 2009 i vinents, sinó pot quedar en l’aire i en una bona intenció.

El PP va presentar una moció, que havia presentat en tots els pobles , en que demanava al govern central que no retallara les aportacions que fa als municipis per al seu manteniment.

Aquesta moció va ser aprovada amb els vots dels 5 representants del PP, l’abstenció del representat del BLOC i el vot en contra del 3 representants del PSPV-PSOE. El nostre vot en contra va estar molt ben argumentat per el nostre portaveu Jose Vicente Sanjuan amb un ampla exposició que va deixar als representants del PP sense replica. Això si, tenien ordres d’aprovar-la en tots els ajuntaments i com a bons militants del PP així ho van fer. Aquesta replica per part dels socialistes es molt extensa i estarà en l’acta de la sessió.

El darrer punt de precs i preguntes va ser el més extens i molt interessant que per no estendre més aquest article ja el publicaré en un altre moment.

Seria molt interessant que l’ajuntament publicara l’acta a la pàgina web de l’ajuntament de Beniarrés doncs al tauló d’anuncis que hi ha a l’ajuntament vell ja fa anys que no es penja per a que la gent s’assabentara de les decisions que prenem els qui els representem.

1 comentari:

Beniarres al dia ha dit...

Acabe d'entrar a la web de l'Ajuntament de Beniarrés i quina és la meua sorpres que he vist les actes penjades de les sessions plenaries (encara que siguen de juny.

Veig que almenys en alguna cosa em fan algo de cas i quan ho posen no seran tan gran les "tonteries i xorrades" que pose en aquest blog com algú insinua.

Aquesta és l'adreça: http://www.beniarres.org/index.php?pag=78

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...