Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimarts, 7 d’octubre del 2008

9 d’Octubre: Diada Nacional del País Valencià



Actes programats per l’Ajuntament de Beniarrés per a celebrar la festa dels valencians (informació estreta de la pàgina web de l’Ajuntament de Beniarrés).

Dimecres 8 d’Octubre

20..00 h Cercavila a càrrec de la Unió Musical de Beniarrés

Dijous 9 d’Octubre, Diada Nacional del País Valencià

9.00 h “Desperta” a càrrec de la “Associació cultural l’Esportí”

10.00h Esmorzar popular a la plaça de l’ Ajuntament

11.00 h Presentació Escola Infantil de Pilota. En finalitzar partida de pilota

12.00 h Taller infantil Jaume I a la plaça de l’ Ajuntament
13.00 h Entrega De les Beques Esportives ’08 al saló de plens de l’Ajuntament

13.30 h Mascletà a la plaça Doctor Fleming

16.30 h Partida Pilota

Dissabte 11 d’Octubre

19.00 h Obra teatral de presentació “Màgia per a un poble” a càrrec de “Fábula Teatre” al Centre Cultural Joan Fuster

19.30 h Presentació del llibre “Màgia per a un poble” de Francesc Gisbert

Màgia per a un poble», publicat per Edicions del Bullent, és una guia de criatures, creences i tradicions relacionades amb la màgia. En la primera part, “Criatures màgiques”, l’autor revisa els mites en què creien els nostres avantpassats: les bubotes, els donyets, les encantades, els gegants, els ogres, els dracs, les serps… amb exemples extrets de la tradició oral dels nostres pobles.La segona part del llibre, «Costums i creences màgiques», ofereix als lectors més aventurers una ruta de tresors amagats; explica quins eren i en què consistien els oficis màgics tradicionals (curanders, oracioners, tallanúvols…), amb els mètodes i rituals per a curar malalties; recorre els dies més assenyalats del calendari màgicoreligiós, per recordar els orígens ancestrals de les nostres celebracions; i per últim, dóna a conèixer les plantes més importants amb propietats màgiques i medicinals. Tot això, acompanyat d’un estil senzill i una clara voluntat divulgativa, que fa la lectura amena, divertida i estimulant, de la primera a l’ultima pàgina.
Francesc Gisbert i Muñoz (Alcoi, 1976) és llicenciat en Filologia Catalana i, actualment, professor a l’IES Mutxamel (L'Alacantí).

20.30 h Concert de Piano a càrrec de Emilia Onrubia – soprano i Joseph Mardon – piano

DEL 9 AL 12 D’OCTUBRE : EXPOSICIÓ DE PILOTA VALENCIANA AL CENTRE CULTURAL “JOAN FUSTER”
Altres associacions i entitats culturals també realitzen diferents actes però desconeixc horaris i activitats.
Que passeu tots i totes una bona Diada Nacional del País Valencià i que no sols siga festa i anar a passar el dia per qualsevol indret o aprofitar el pont per a marxar lluny. Cal reflexionar que som i que volem ser els valencians com a poble especialment aquest dia i exercir com a valencians la resta de l’any allà on estigam malgrat les adversitats.
I per acabar, aconselle llegir aquest article del Vent d’Cabyla molt apropiat per aquestes dates: http://www.ventdcabylia.com/2008/10/parlant-de-senyeres.html

13 comentaris:

Anònim ha dit...

aixó es lo que volem ser, VALENCIANS, amb veu alta i clara, per això ens possem la senyera amb molt de orgull, no som falsos amagantse baix el nom de valencians, no com altres que van per ahì presumint de ser valencià sense sentirse. VISCA VALÉNCIA I FORA CATALUNYA!

Anònim ha dit...

E l 9 d'octubre es el dia dels valencians i els catalans que se'l celebren un altre dia , i aquest dia que ens deixen tranquils i que no ens posen cuatribarrades, per tot arreu, que ja som majorets i al final ens calfaran els nassos i el que no vuiga ser valencià, que se'n vaja. AMUNT VALENCIA.

Beniarres al dia ha dit...

Pensava que anaves a comentar si t’agrada o no les activitats que ha proposat l’Ajuntament de Beniarrés per a celebrar el 9 d’Octubre però sembla que en veure una senyera t’ix la vena espanyolista perquè, això és el que hi ha darrere de tant proclama valencianista. No cal enganyar a ningú.

Per a justificar la teua valenciana tens que desqualificar un altre territori i com no amenaces de que si te se esclafen els nassos. Va sent habitual.

El País Valencià es tant teu com meu i cadascun vol que siga d’una manera. Jo soc igual de valencià que tú, t’agrade o no, el que passa que el concepte de País Valencià que jo tinc no coincideix amb el teu. Simplement respectem-se.

Anònim ha dit...

la franja blava que está al capdavant? supose que será així ja que no es veu al fons, de no ser així eixa bandera no es la nosta i de manera legal quan vulguis demostres el contrari. vosaltres sou els que adultereu l'informacio no els de canal9. Ara com dius al article anterior del manifest a multiplicar la nostra incidència entre la classe treballadora, i en concret entre els sectors més desafavorits pel sistema, és a dir, entre els i les joves, els i les estudiants, les dones, i els i les immigrants. Després de llegir aixó no trobe diferéncia entre vosaltres, les sectes i els terroristes, ja que tots busqueu els mateixos públics, els més fácils de convencer

Beniarres al dia ha dit...

Primerament dir que aquest mati hi havia un comentari que no he publicat per ser molt ofensiu. Sols dir-li a l’amic que es no s’alce tant alterat.

En segon lloc, NO hi ha blau en aquesta senyera. La senyera de la foto és roja i groga, sense blau i representa a moltíssim valencians que la tenen com a la bandera de la seua terra, el País Valencià. Evidentment la bandera amb blau es la bandera "oficial" de la Comunitat Valenciana doncs això posa al nostre Estatut.

Lo de Canal 9, no cla ni comentar-ho i no es que ho diga jo ho diuen fins i tot la Unió de Periodistes del País Valencià entre altres moltes associacions. Sols una cosa un xicot ha fet un tesis sobre la manipulació informativa de Canal 9 i ha tret un Qum Laudem per la Universitat de València.

Si has llegit l’article anterior sencer, aquest manifest es enviat per Endavant per a que es publique en aquest blog. No crec que “els i les joves, els i les estudiants, les dones i els i les immigrants” siguen persones incultes, borregues que es creuen el que es diuen, persones no preparades, “serrilets”, analfabetes que com tu dius son “els més fàcils de convencer”

Anònim ha dit...

Veus eixos de l'ajuntament de beniarres si son "catalanistes" que porten a un llicenciat en filologia catalana per a presentar el seu llibre.

Ostia estos del PP no els entenc

Anònim ha dit...

Un aclariment:
Existeix la carrera de Licenciatura en Filologia Valenciana a les facultats de llengües a València, Castelló o Alacant?

Beniarres al dia ha dit...

Evidentment NO existeix la Llicenciatura en Filologia Valenciana

Tant la justícia, amb sentencies judicials (crec que 17 sentències) com les diferents Universitats Valencianes sols reconeixen la Llicenciatura en Filologia Catalana per acreditar els coneixements de valencià.

Pose aquest document del rector de la Universitat d’Alacant: “El Rector es va referir als acords de la Junta de Govern de la Universitat d'Alacant del passat 30 d'abril, amb els quals els juntales van eixir al pas de les declaracions del Conseller de Cultura i Educació de la Generalitat Valenciana sobre les titulacions vàlides per a acreditar el requisit lingüístic del coneixement del valencià per a accedir a la funció pública icial que acredita coneixements de valencià és, des de 1993, docent. La Junta va declarar que l'únic títol de llicenciat existent i of el de Llicenciat en Filologia Catalana, que va substituir a l'anterior de 1979 (Llicenciat en Filologia Hispànica, especialitat en Filologia Valenciana).”

Anònim ha dit...

¿Està clar que no existeix la licenciatura en Filologia Valenciana?
Si és així, està clar que el valencià i el català són la mateixa llengua?.
Aleshores, per què quan aquesta afirmació la fan persones que no són licenciats generen eixe odi a lo català d’eixa manera tan visceral?.
Una pregunta: ¿per què s’atrevim a opinar tant de temes lingüístics sense haver-ho estudiat? ¿per què no opinem tant de temes mèdics, o de dret, o de matemàtiques…? la llista podria ser molt més llarga.

Anònim ha dit...

l'odi eixe es generat perque cap poble vol ser oprimit com digueu vosaltres, i els catalans ja porten temps fen-to amb nosaltres, ens volen absorbir sense el nostre consentiment, i la filología siga Valenciana, Catalana o la que siga, lleva els interrogants del principi, ensenyat lo basic i no vullgues abordar temes mes cults, també a la vista de molts comentaris d'este i altres articles sería una animalada, ja que hi há gent prou fluixa de coneixements tant técnics

Anònim ha dit...

Ja tenim el complexe d'inferioritat fent bandera de tot aquell que odia el ser valencià. Perquè eixe odi tant visceral, tan furiós, tan ple ràbia cap a Catalunya? Quin país tan ple de bròfecs i ignorants que se les donen d'historiadors, de lingüistes, de filòlegs i que no saben escriure la llengua que parlen i no saben parlar la llengua que escriuen. Al menys deixeu-nos tranquils ocupant-nos de la nostra llengua i de la nostra identitat. A tota aquesta gent que diu "Fora Catalunya" m'agradaria que digueren també "Fora Madrid" que realment és el que ens oprimeix i no vol que siguem un poble diferenciat.
Ai, blavencianets, blavencianet, que vos tenen ocupats en les glòries de la "Requión Blavenciana" i mentres ens estan fotent.

Vicent Martínez ha dit...

Gràcies Frederic per fer-me dels blocs amics de la tardor. Un honor!

Sobre les opinions... com no aportaré res de nou, que portem dècades fent l'imbècil amb això, subscric bastant l'últim anònim.

Visc a Catalunya i no sols no em "furten la paella", si no que em tracten bé, em dirigeixen la paraula i tal.

Salut i força al canut!

Anònim ha dit...

A l’anònim de “l’odi eixe…”
Per la meua ignorància sobre el tema, m’agradaria que algú em poguera aclarir això de “els catalans ja porten temps fen-to amb nosaltres, ens volen absorbir sense el nostre consentiment …” .
He llegit alguna cosa sobre la història del País Valencià i conec l’opressió que els valencians van patir des de la batalla d’Almansa i sobretot per la implantació del Decret de Nova Planta del rei Borbó, moment en que es fa explícit l’aniquilament dels trets propis valencians, entre ells la llengua. Però aquesta opressió (causada “por derecho de conquista”) venia de Castella.
Per això la meua pregunta: el poble valencià ha patit opressió també des de Catalunya?.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...