Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 31 d’octubre del 2007

SENTÈNCIA DE L'11-M

L'Audiència espanyola descarta cap relació entre ETA i els atemptats de l'11-M

El tribunal condemna els considerats autors materials i col·laboradors amb penes que ronden els 40.000 anys però absol el presumpte ideòleg dels atemptats, Rabei Osman el-Sayed, àlies Egipci

El jutge Javier Gómez Bermúdez ha llegit aquest migdia un resum de la sentència dels atemptats de l'11 de març del 2004, signada per unanimitat pels tres magistrats que formen el tribunal de l'Audiència espanyola. La sentència considera que cap prova avala la la tesi de la vinculació d'ETA amb els atemptats, que van fer 191 mort i 1.841 ferits11-M. El tribunal ha condemnat els considerats autors materials dels atemptats i ha absolt set acusats, entre els quals el presumpte ideòleg, Rabei Osman el-Sayed, àlies Egipci, qui ja compleix condemna a Milà per integració terrorista.

José Emilio Suárez Trashorras, considerat el cervell de la trama asturiana, ha estat condemnat a 25 anys per cada un dels 192 homicidis (les 191 víctimes i un agent dels Tedax mort a Leganés); Jamal Zougam i Otman Ganoui també han estat condemnats per homicidis, amb penes que ronden els 40.000 anys. Rafa Zouhier haurà de complir deu anys de presó per subsministrament d'explosius; Hasan al-Haski, quinze, i Youssef Belhadj, dotze per integració en organització terrorista.

Els absolts, a més de l'Egipci, són el cunyat de Trashorras, Antonio Toro, la seva germana, Carmen Toro, Mohammed Moussaten, Emilio Llano, Javier González i Iván Granados.

La sentència conclou que els explosius i els detonadors procedien de Mina Conchita. Les víctimes seran indemnitzades amb un mínim de 30.000 euros i un màxim de 1.500.000.
Dels 29 encausats incialment, 18 han escoltat el veredicte en directe. La resta, set es van immolar en un pis a Leganés, quatre van fugir i un fou excarcerat.

El judici de l'11-M ha estat un dels més complexos: el sumari conté 90.000 pàgines, hi van comparèixer 650 testimonis en 57 jornades. La sentència té 600 pàgines.

L'atemptat de l'11-M ha estat dels més sagnants d'Europa, després de l'atac del Lockerbie a Escòcia el 1988, saldat amb 270 morts.

S'ha fet justícia

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha dit que la sentència demostra la fortalesa de l'estat democràtic i de dret, i suposa un consol per a les víctimes. Zapatero també ha lloat el paper de les forces de seguretat de l'estat per esclarir els fets i ha destacat que finalment s'ha fet justícia.
Noticia apareguda a Vilaweb

1 comentari:

Anònim ha dit...

el unic que a fet el govern es llavar-sa la cara.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...