Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 10 d’octubre del 2007

Banderes

Ahir diada del País Valencià, algunes cases de Jaume IBeniarrés van adornar les seues balconades amb banderes espanyoles, no sabem si constitucionals o no, doncs, cap d’ella tenia ni l’escut constitucional ni el franquista.

Era clarament una forma ridícula de celebració i de provocació dintre de la llibertat que la democràcia ens ha donat a cadascú però havent 365 dies per posar-la sembla, com dir-ho “extrany” ,que just el dia 9 d’octubre li vinga a u en gana posar-la. És molt més lògic que el proper dia 12 d’octubre “engalanen” les seues balconades amb l’esmentada bandera.

Altres qualificatius a banda, es mereix els insults rebuts per jovents de Beniarres que acompanyaven a la cercavila matinera del 9 d’octubre per part d’una veïna.

Respecte i tolerància

27 comentaris:

salva ha dit...

et recorde que els balcons també estaven adornats amb la nostra senyera valenciana, que els primers que feu el ridicul sou vosaltres que a banda de possar una bandera que no es la nostra, també en poseu anticonstitucionals,aixo si que es una vergonya!

Anònim ha dit...

A redeu, ja està clar lo de les banderes i és que als del PP, Rajoy els ha dit que les mostren

Anònim ha dit...

Ya stá be de banderes catalanistes
som valensians o som catalans o vare si sa clariu de una vegada i ficue les bandertes del pais valensia en tots els balcons del poble i no la bandera de esquererra republicana per tot arreu del terme en paletes de trafic i parets,contaminan el entor natural- VIXCA VALENSIA

Anònim ha dit...

SOC DEL PP Y AIXO DE RAJOI ES VEU QUE PER LES NITS LANSOMIES I EL CREUS QUE VE A VOREMOS ALS DEL PP I MOS DIU LO QUE TENIM QUE FER PERO LA CUESTIU ES QUE NOSALTRES TENIM BEN CLAR LO QUE ES LA NOSTRA PATRIA COSA QUE VOSALTRES EU DUDEU
I PER AIXO LA BANDERA ES DE TOTS ELS ESPAÑOLS TAN SIGEN CATALANS , VASCOS ANDALUSOS CASTELLANS ECT..
( PERFA SALVA NO EN SENSUERES ESTE ESCRIT QUE YA NO ESTEM EN TEMS DE FRANCOS. GRASIES)

Anònim ha dit...

ASI ESTA CLAR QUE PERA EL QUE EL PUBLIQUENS LES TEGUES OPINIOS TINDREM QUE OBRIRSE UN ALTRA PAGINA EN INTERNET I FER CON FA EL SEÑOR FEDE QUE EL SEU PUBLIC LLICS LO QUE ELL VOL. ASTA PRONTE

Anònim ha dit...

Eixos que diuen ser "valensians"i que escriuen tant malament, si realment volen ser bons valencians, que aprenguen primer a esciure i després que ho facen."¿Que os pareseria si io escriviera en castellano desta manera? creo que no seria gueno que lo hisiera asi."
Els valencians que són abans espanyols que valencians hauran de saber que si no són primer valencians,com collons volen ser espanyols? Jo diria que són no res

Anònim ha dit...

no voldria pasar per alt i de gran trancendencia politica que sens dupte va marcar a milers de xiquets i xiquetes catalanoparlans. els que avui sautodidacten com a democrates als que van repartin titols de tolerancia als qui ens asenyalen amb el dit, digent de discriminacio del castella , voldria dedicarlos totes les umiliacions i agresions que atingut que patir el nostre poble per parlar la unica llengua que sabia ,el Valencia o Catala o mallorqui Alcoia o Beniarresi em dona el mateix per que quandic que parle aquesta llengua la parlen milers de persones, desde el Perpinya fins a Alacant.
I enterme de banderes esta clar aquesta gent que penja la bandera espanyola es la mateixa gent que no vol que esparle sestudie en valencia.Qui sembra odi recull la rabia.endavant fede, estem amb tu

Anònim ha dit...

Quant d'analfabet en valencià escriu en esta pàgina. Ensenyeu-se, seria un gran progrés per les vostres vides. Que en fa mal els ulls.
P.D: Analfabet sense anim d'ofendre.
P.D: A la persona del comentari 3 la bandera estelada no és la d'esquerra republicana. Hi ha que informar-se abans d'opinar que després passa el que passa.

Anònim ha dit...

EL QUE ÉS MÉS DOLENT, ÉS EL FET DE PARLAR SI UNA BANDERA O UN ALTRA, HAVENT INSULTS PEL SIMPLE FET DE CELEBRAR UNA FESTA. FINS HO HEM D'ARRIBAR?

Anònim ha dit...

Molta mala gent dins de la dreta de Beniarrés (i de la resta de l'estat espanyol), enseguida ensenyen les dents i s'els veu la seva simpatia franquista i nazi. Son uns resentits de temps passats i pensen que ser valencià es una cosa regional i que no tenim una cultura propia compartida amb Catalunya, Balears, Franja de Ponent, Alguer i Carxe.
Estem orgullosos de ser valencians, estem orgullosos de parlar català, i volem defensar les nostres peculiaritats dins de la cultura catalana.
Perque "ser valencià es la notra manera de ser catalans" com va dir l'ensigne escriptor de Castalla Enric Valor.

Anònim ha dit...

VIVA EL REY , Y LA CORONA Y VIVA ESPAÑAAAAAA. Y SE ACABO.
TODO LO DE MAS ESTA DE MAS .

ana ha dit...

para no hacer faltas de ortografia, escribiré en castellano que también es mi lengua.primero os escusais con jaime 1, ahora con los 300 anys de lluita, ¿SABEÍS DE VERDAD LA HISTORIA DEL REY DON JAIME? pues para el que no la sepa, lo que hizo fué conquistar la ciudad de Valencia y expulsar a los moros y hacerla cristiana, y sí entró con la bandera CUATRIBARRA, que era la bandera del reino de Aragón, también entró con una cruz en la mano. Después de la conquista el Reino de Valencia aumentó la población en un 5%, mitad catalanes, mitad aragoneses, ese pequeño porcentaje seguro que no nos enseñó a hablar el catalán. Aquí ya se hablaba el valenciano. ( ESO SEGURO QUE NO LO HAN ENSEÑADO EN LA ESCUELA, POR LO MENOS EN LA DE BENIARRES), P.D. La "estelada" originaria (principios de siglo) es una copia de la bandera cubana, con el triángulo republicano y la estrella de la libertad.
En la década de los 60, el PSAN adoptó la estrella roja como emblema de la lucha por la independencia y por el socialismo de los Països Catalans.Para que no nos tomeís por incultos.

Anònim ha dit...

para saber eso no hace falta estudiar mucho, ilustrisima Ana tevamos a otorgar el premio nobel de la lengua castellana . i que el valencia siga catala no lo decimos nosotros sino la ACADEMIA VALENCIANA DE LA LENGUA creada por tu queridisimo partido PP.
¿estaclar?
ser valencia es la millor forma de ser catala, endavant companys.

Anònim ha dit...

Ana, bonica, hem sap mal dir-te que si, efectivament, eres una inculta.
Primer que res, per que t'ho dius tu mateixa quan afirmes que escrius en castellà per que en valencià fas moltíssimes faltes, tots podem fer faltes, jo el primer, a ningú no se'l pot condemnar per això, però fins a l'extrem de no escriure en la teua llengua és d'una burrera enorme, fas com els ignorants, que en conte de dir vaig a superar-me i aprendre a escriure i llegir en valencià, la teua llengua, càmvies a una llengua imposada durant segles i ja el va be, total un borrego més en el món. Es més, eres una analfabeta en la teua llengua, eixa llengua que tant defenses diguen-te que no és catalana i s'he t'ompli la llengua quant ho afirmes i ara resulta que sols fas que escriure en castellà, a mes a mes incoherent.
Respecte a Jaume I ( tu l'anomenes Jaime I) i els teus coneixements historiogràfics, que vols que el diga, cada u es fa la historia a la seua mesura, el que és cert i no és pot negar que baix el regnat de Jaume I es va conquerir la ciutat de València, que l'ocupació va ser de nord a sud (ara hem dius que els àrabs ja parlaven valencià, açò ja es de delírium trèmens) i si Jaume I va conquerir açò no va ser per crear mes ben estar entre els seus ni entre els habitants de les terres que conqueria, tot el contrari, conqueria per augmentar els seus dominis i així augmentar els seu poder i li importava ben poc si per això morien o havia de matar mil o deu mil homens, el que ell volia era poder, poder i mes poder, tot això amb l'ajuda del que tu dius la creu i jo dic església. Eren com peons en un taulell d'escacs. Ell als seus homes es volia per explotar-los i que li produïren una riquesa en el seu benefici com en qualsevol societat estamentada. En això poc a canviat la moral dels nostres dirigents al llarg de l'historia.
La questiò de les senyeres tens raó, segurament hagueres parlat de la senyera coronada ja no hauríem coincidit.
Salut Ana i no t'ho prengues a mal, tan sols llig, si pot ser, en valencià. Seria un gran avanç per tu.

Anònim ha dit...

Ana, que et diria que no sàpies sobre la historia del País Valencià ?(perdó, del Regene de València per a tu)Però si, com dius Jaume I va expulsar el musulmans (no dic moros perquè els moros són del nort d'Àfrica i eixos eren descendetns dels antics hispans)seria el primer cas en que un poble invasor adopta la llengua del poble invadit. Però, clar, en aquest país tot es possible. Ací els analfabets -i no ho dic per tu- són experts filòlegs i pontifiquen "ex catedra" sobre la llengua i la història -vergonya de país-
Des de que allà pels anys seixanta, quan els joves començavem (fixat si ja m'ha plogut)amb tot aquest moviment valencianista, hem tigut el fre posat per la gent que sent vergonya de ser valencià o que té complexe d'inferioritat front a Catalunya i amaga el cap davall l'ala sentint vergonya de ser valencià. Ja n'estem farts de tot açò. Parleu i escriviu en castellà si voleu, però deixeu-nos en pau

ana ha dit...

señor almogaver, primero te diré que si escribo en castellano ( en español para ser exactos) és poque me da la gana. Porque és mi lengua oficial y también la tuya, quieras o no! también felicitarte por tus cumplidos, ahí demuestras lo tolerante que eres,liberal, democrático...etc.posiblemente sepa escribir mejor que tú el valenciano pero no voy a entrar en ese tema.
Acaso no tienes familiares que no sepan escribir bien en valenciano?
A ELLOS TAMBIÉN LES LLAMARIAS BORREGOS? O LES DIRIAS QUE NO PUEDEN ESCRIBIR EN ESTE BLOG PORQUE NO SABEN O NO HAN PODIDO ESTUDIARLO? o eres un maleducado o un censurador, soy valenciana y también soy española y me siento muy orgullosa de serlo,.
para entrar en el tema de la historia te diré que la razón solo tiene un camino,y por el momento veo que no te aclaras muy bién, presta más atención a lo que lees y después opina.
QUE TENGAS UN BUEN DIA!

Anònim ha dit...

País Valencià no, Comunitat Valenciana!

El meu país ès espanya!

Anònim ha dit...

Bon dia Ana!
Sabia les crítiques no serien del teu agrat, però que hem de fer, les crítiques no son per sentar be o mal, son per opinar i si el que les reb és mijtànament intel·ligent les accepta i les analitza ja siguen per be o per mal.
Anem per parts, "castellano" i "español" per ser mes exactes es la mateixa llengua i per tant és igual d'exacte dir "castellano" que "español" i dir "español" no és mes extacte que dir "castellano".
Si, tinc dos llengües oficials, i?
Tolerant? jo no soc gens tolerant, ni una miqueta, però tu que t'has pensat! Jo no soc mes que un altre i tolerar representa que un que està per damunt d'algú i que este li permeta fer a una altre quelcom que no li agrada. Es un principi de desigualtat i ja en els ideals humanistes de la revolució francesa d'igualtat, legalitat i fraternitat, la tolerància va quedar desestimada. M'entens?
De lliberal no soc gens, és mes, tu saps que és un lliberal o el lliberalisme, hem sembla que no tens ni idea per que si no l'hauries posat en el context que l'has posat. Jo soc mes partidari del dret col·lectiu de les persones que dels drets individuals. Per mi prima el be comú que l'individual.
També tinc familiars que no saben escriure en valencià i si algú deix actuara com tu, no dubtaria a dir-li borrego si vinguera el cas. En cap cas he dit que un per no escriure en valencià és un borrego, en tot cas he dit que és un analfabet en la seua llengua si este individu fora catalanoparlant. En cap moment he dit que no pot escriure en este blog el que no escriu en valencià, això ho dius tu. I no soc ni maleducat, ni censurador (no es posem a parlar de censura que ahí hi ha per una estona) i també soc valencià i espanyol per imposició i la veritat és que no estic molt orgullós de ser un espanyol a la força.
La historia no te sols un camí com dius tu, en te varis, depén del costat o dels ulls en què ho mires. Per exemple, no serà el mateix un episodí de la historia per un vencedor que per un vençut, per un explotador que per un explotat. Com va dir Eduardo Galeano "Hasta que los leones tengan sus propios historiadores, las histórias de cacería seguirán glorificando al cazador"
Bo Ana, he anat contraargumentan-te cada cosa de les que has dir, hem fixe o no hem fixe en el que llig?
Per cert, ahir vaig tindre un bon dia i millor nit i hui pareix que també.
Salut.
P.D: Per l'últim comentari: Diferències entre País i Estat?

Anònim ha dit...

els meus familiars que no saben escriure i lletgir en valencia no es perque no volen si no per que estava prohibit estudiarlo , i tampoc sabrien que sescrivia ,per culpa de gent com tu que no volia que sestudiara en les escoles .I ara aneu
de defensors del valencia , feixistes
no deixes que cuide la llengua qui vol tallarla.
el meu pais no surt al carnet del dni pro ni tu ni ningu empot dir don soc i don vinc , cuatre barres formen la meva senyera i tres paisos la uneixen.VISCA LA TERRA

ana ha dit...

en sembla que esteu un poquet alteradets quan vos toquen el punt dèbil,defensaré el valenciá per damunt de tot, pero mai el català, i aixó de dir que som catalanoparlans faltaría demostraro,sols vegueu lo que vos convé i no sabeu escoltar perque sou uns fanatics.
jo també he passat un bon día grácies.

salva ha dit...

La gent del PP no tenim vergonya de ser valencians, al contrari estem molt orgullosos de ser-ho. Defensem la nostra llengua, el valencià, com tambe defencem el`castellà, quants més llengues sabem millor, o no?. Lo que no volem es que ens vuigau inculcar per la força que som catalans, a lo millor per a tu es aixi però per a mi no, jo soc valencia/na i a molta honra.
Digueu que abans no podieu estudiar en valencià (em pareix mal), però tb em pareix mal q ara no vuigau que sapien el castellà.
Els xiquets de hui en dia van fora de la comunitat valenciana i no poden relacionarse pq pareix que es parlen en xinés, es normal aixó?

Anònim ha dit...

Salva, tu vius ací o en la COPE?
Perque el teu mon sols l'escolte ahí.

Beniarres al dia ha dit...

Almogàver, NO ha arribat el teu escrit

salva ha dit...

si vols que el diga la veritat mai he sentit la COPE

Anònim ha dit...

Bon dia Ana!
Enhorabona per escriure en valencià, de veritat que m'alegre molt, llàstima que m'ho cagues diguen't-me que el català i el valencià no és el mateix idioma. Però bo, que li hem de fer?
El repte a una coseta, a vore si hem pots traduir el text que has escrit en valencià al català?
Sorpresa? queda igual, misteris de la vida? nooooo, el mateix idioma!
Per qué tan català és el valencià que és parla ací que el barceloní que és parla a barcelona i tan català és el salat que és parla a Tàrbena (marina baixa) o a Mallorca que el tortosí que és parla a Benicarló. El que canvia és el dialecte ( la forma de parlar, l'accent, i algunes paraules) no l'idioma, és com si digueres que un extremeny parlà un idioma anomenat extremeny pel simple fet de no parlar el mateix castella que és parla a Madrid, o que un argentí parlara un suposat idioma anomenat argentí per no parlar el castella en el mateix accent que una persona de León.
Però açò ho entén un xiquet, hem negue a creure que tu no, és tan senzill i obi.
Salut i continua parlant i escrivint en valencià.

Anònim ha dit...

Almogàver, deixa el teu discurs front a Ana perquè no trauràs trellat. No hi ha més sord que el que no vol escoltar i més burro que el que no vol aprendre. No vull dir que Ana siga burra, tan sols és una manera d'expressar-se.
Tot això que li dius, ja ho sap ella i tots els que com ella pensen, però no ho volen acceptar, que anem a fer-li! Les veritats meridianes no cal demostrar-les: elles soles ho fan.
Aquesta gent s'autoodia per ser valenciana i parlar com els catalans; tenen complexe d'inferioritat i no volen reconèixer-ho; els agradaria que ací tothom parlara castellà i que ningú ho fera en eixa llengua "tan grollera com és el valencià"; voldrien... no dic res més perquè reconec que els ofrendria. En fi, deixa-ho estar perquè són un secà perdut.

Anònim ha dit...

A Ana, Salva i a totes eixes bestioles que van enverinant consciències per tot arreu i parint arguments com els que exposen a aquest blog:

El nivell cultural del qual presumiu i els coneixements que d’aquest despreneu, no fan més que accentuar la vostra més absoluta ignorància. Ana, de veritat et creus tot això que dius dels orígens del valencià? Pense que no, ja que en cas contrari la teva ignorància respecte al tema en qüestió no es passatgera i voluntària, sinó patològica i crònica.

Deixeu de perdre el temps intentant manipular la veritat. Deixeu-vos de discursos electoralistes i propaganda barata que per això ja tenim als vostres amics de l’ajuntament. El valencià es una varietat del català, així com ho són també el mallorquí, l’eivissenc, l’alcoià o el beniarressí. Tot varietats d’una mateixa llengua. Tot productes d’una mateixa cultura. Així que no s'enganyeu a vosaltres mateixa, i si voleu fer-ho (que no es així) deixeu-nos als demés tranquils. Quedeu-vos nedant en la vostra ignorància més hipòcrita, però aneu alerta en no ofegar-se que encara acabareu tirant-nos les culpes a nosaltres "a esos condenados rojos separatistas".

Res més, sols dedicar-vos una consigna "vostra", això sí, retocada a la "nostra" manera:
NO "MOS" FAREU IGNORANTS
Vosaltres ja ho sou.

PD. Ah! En cap moment he intentat ferir la vostra sensibilitat ni insultar-vos, per aquest motiu i per a demostrar-ho, adjunte a aquest comentari la definició d’ignorant.

IGNORANT: adj. i com. Que no té formació cultural. Que desconeix algun assumpte.

Visca la terra!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...