Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

divendres, 25 de juliol del 2008

El País Valencià lidera l'augment de l'atur en el segon trimestre

El que realment importa es que tenim el millor circuit del mon de Formula 1, eh president Francisco Camps ?

L'atur al País Valencià en el segon trimestre de l'any va pujar en 52.200 persones, un 21,66 per cent, i la taxa d'atur es va situar en el 11,59 per cent, segons les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA). En el conjunt d'Espanya l'atur va pujar en 207.400 persones entre abril i juny i la taxa d'atur es va situar en el 10,44 per cent.

En el segon trimestre de 2008, la població activa al País Valencià era de 2.530.800, 23.400 més que el trimestre anterior, un 0,93 per cent. D'elles, 2.237.600 ocupades, -28.800 menys que en el període anterior (-1,27 per cent). Respecte al mateix trimestre de l'any anterior, el nombre de desocupats al País Valencià va pujar en 81.600 persones (38,58 per cent). Per províncies, la taxa d'atur és més alta a Alacant (13,63 per cent), seguida de València (10,68) i Castelló (9,50). A més dels augments del País Valencià, Murcia i Madrid, l'atur també va augmentar a Aragó (14,69 per cent), Castella-Lleó (14,05), i Castella-la Manxa (11,66), a més d'en la ciutat autònoma de Ceuta (16,11).

En termes absoluts, l'atur va pujar més a Andalusia (56.400 desocupats), País Valencià (52.200) i Madrid (50.800), mentre que va baixar a Balears (-10.300 desocupats), Astúries (-2.500), Extremadura (-1.500) i Navarra (-1.400), a més de la ciutat autònoma de Melilla (-1.100).

Respecte al mateix trimestre de l'any anterior, l'atur va pujar en quinze comunitats, més a Múrcia (81,22), Canàries (65,79) i Balears (57,27).

Per contra, l'atur va baixar en aquest període a Astúries (-9,45), País Basc (-7,15), a més de la ciutat autònoma de Melilla (-6,85).

La crisi es ceba al País Valencià

La crisi mundial està afectant principalment a les economies basades en la rajola i les empreses amb baixes inversions en I+D. La nostra terra lidera l’augment de l’atur a l’estat espanyol i mentre els nostres dirigents amb Francisco Camps al cap davant ens venen que tenim el millor circuit del mon de Formula 1 ( tal vegada també siga el més car del mon) sempre segons les seues paraules embadocadores i magnificents.

El circuit de Formula 1 si que dona treball i prosperitat a tota una terra d’emprenedors, veritat? Una terra que està vegent com van tancant-se les empreses tèxtils, les empres del calçat, les empreses agrícoles, les empreses del moble i altres sectors que han sigut el vertader motor de l’economia de la nostra terra i que ens han fet sentir-nos orgullosos de ser el que som com a poble. Quina manera de enganyar a la gent i omplir-li el cap de pardalets acabant sempre tirant les culpes al govern central de tots els mals i tempestes que cauen damunt dels valencians i valencianes.

Sempre ens ven el president Camps que som l’enveja d’Europa, que som els primers de l’Estat espanyol en quasi tot. Aquesta vegada si que som els primers però en l’augment de l’atur.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El que realment importa es que hem guanyat l'Eurocopa, eh president Zapatero? eh Fede?

Beniarres al dia ha dit...

El fet de guanyar una Eurocpa es important i m’imagine que tu al igual que jo i molta altra gent es vam alegrar però el govern socialista no ha fet de l’Eurocopa el model de creixement de la nostra societat com si ho fa Camps que sols te ulls i diners per als grans esdeveniments mentre l’atur puja descontroladament ( zones com Euskadi o Asturies ha baixat l’atur) i les nostres empreses es veuen abocades a una forta crisi que afecta a tot el mon occidental.

No es pot dir que som l’enveja del mundo mundial quan el mateix govern promet i diu que ho fa però no posa els diners ( variant de Benimarfull aprovada fa dos anys i ni un euro per a construir-la i es sols un exemple). O eixe mateix govern que prefereix que la gent dependent patixca a que rebra alguna ajuda econòmica simplement per traure del benestar de les persones un rèlit polític i així una llarga llista que demostra que la política del Partido Popular de grans esdeveniments sols beneficia uns pocs ( quasi sempre els mateixos amics).

Anònim ha dit...

No siges tan patetic! Clar que te la culpa el govern central!! Gracies al govern de zapatero, els empresaris no tenen confianca en invertir. ¿Pareix que tindre el circuit de formula 1 i el america`s cup no siga un orgull pa molts? Eixo si, si fora per la vega o el zp, no tendriem res de res. Ni aigua,ni circul ni america´s cup, ni res, sols tendriem mes crisis, i mes en la generalitat valenciana. Aixo es inegable.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...