Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dijous, 10 de juliol del 2008

Beniarrés perdrà al voltant del 20 % de la seua població en 3 anys

El Comtat, la comarca que perd més habitants

25 municipis de l'interior de la província patiran un descens de població en els pròxims tres anys

L'envelliment de la població o la falta de treball obliguen als joves a abandonar els pobles d'interior. A més, l'oferta de les grans ciutats de costa o amb indústria i turisme fan molt atractiu l'èxode rural dels menuts municipis d'interior. En un any, la meitat de pobles de la comarca del Comtat haVells als pobles del Comtatn perdut habitants i les estimacions per a dins de tres anys és que seguisca aqueixa evolució.

Com ella, diversos municipis de quatre comarques més també pateixen les conseqüències de l’abandonament de la població. Així, deu pobles de l'Alcoià, la Marina Baixa, Alt Vinalopó i l'Alacantí disminuiran els seus habitants, segons les dades d'un estudi de l'Institut Valencià d'Estadística (IVE) sobre projeccions de població des de 2006 a 2011. En aquests anys, el 18% dels municipis d'Alacant perdran empadronats, al contrari que la resta que augmentarà la població

Per comarques, en l'interior de la província, El Comtat és la que més pateix la pèrdua d'habitants. Així, 15 dels 25 pobles que la formen es veuen afectats per la projecció negativa per a dins de tres anys. El municipi més afectat serà Famorca amb un descens en la població del 31%, al passar de 54 persones en el poble a 37.

Entre les altres localitats de la comarca alacantina que patiran l'èxode o envelliment de la població, Agres, Alcoleja, Almudaina, l'Alqueria d'Asnar, Balones, Benasau, Beniarrés, Benilloba, Benimassot, Quatretondeta, Gorga, l'Orxa, Tollos i Fageca. Aquest últim perdrà el 23% del total d'habitants mentre que els altres no passen del 20% menys

En l'Alcoià, Benifallim i Penàguila són els quals reduiran la seua població en un 16% cadascuna, segons les mateixes fonts. En la Marina Baixa, els pobles afectats són Beniardà amb 39 persones menys, Confrides amb 70 persones menys de les 256 empadronades en 2006, la Vall d'Alcalà amb tres persones menys i La Vall d'Ebo amb 29 habitants menys. Per altra banda, en l'Alt Vinalopó, en localitats com Beneixama i Camp de Mirra, haurà 64 habitants menys i el mateix nombre en 2011, respectivament, ja que són els municipis menys afectats en la província pel descens de la població.

Noticia apareguda al diari Las Provincias on la pots llegir tota sencera

I que fan els nostres governants?

Front aquestes xifres alarmants on molts pobles en poc curt periòdExode cap a les ciutatse de temps poden arribar fins i tot a desaparèixer, que fan els que ens governen? Per exemple a Alcoleja i Balones han tancat l’escola, l’assistència domiciliaria no arriba a quasi ningun poble del Comtat per falta de personal ( per que no hi ha diners), el servei públic de transport es més que tercermundiste, les ajudes per a reconvertir els nostres camps son inexistents, a Beniarrés tenim un polígon industrial on hi ha més herbes que naus industrials, les cases velles s’han posat a un preus impagables i els promotors no es tiren endavant en construir nous habitatges, els nostres vells no tenen cap Centre de Dia públic per poder estar ben atesos i els familiars poder anar a treballar i així una llarga llista.

Evidentment que per als nostres polítics de la Generalitat Valenciana els pobles d’interior els veuen com un lloc “para ir los fines de semana a la montaña”, per a posar molinets de vent i destroçar el paisatge, com “cotos de caza” i com un lloc on crear abocador d’escombreries i fem de les grans ciutats.

Mal futur ens espera si no alcem la veu i fem que ens escolten.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Fede,
els nostres polítics de la Generalitat Valenciana i, també, els del Govern Central, que pareix que sols veus i dius el que t'interessa.

Beniarres al dia ha dit...

Anònim o anònima, si el Govern Central te responsabilitats evidentment que també es responsable de que aquesta situació de despoblament arribe al nostre pobles però pràcticament quasi tot està transferit a les comunitats autònomes com puga ser sanitat ( hospitalització domiciliaria), educació (tancament d’escoles), serveis socials (construcció de Centres de Dia), gestió de residus urbans i industrials, la política de instal•lació de molinets de vent entre altres.

El govern central ( i sols parle del que hi ha ara) el que ha fet es crear ajudes a la natalitat , incrementar les beques i el diners del programa Erasmus, ajudes als jovents per a que s’independitzen, a la nostra comarca estan construint la major obra publica mai feta com es el tram de l’autovia Alacant-València entre altres.

Com també t’hauràs adonat no li tire la culpa als ajuntament perquè crec que cap d’ells vol que la seua població disminueixca però també poden aplicar polítiques per abaratir el sol per a construir habitatges, polítiques per a incentivar la arribada de gent i en el cas de Beniarrés gestionar el polígon industrial per a que envers de males herbes hi hagen naus industrials i es creen llocs de treball, cosa que si et pegues una passejada voràs que no es així.

Anònim ha dit...

La major aberració ambiental que a conegut El comtat, la autovia València -Alacant. La partició en dos de la comarca. La mostra que el que menys importa és fer l'autovia i el que mes omplir-se les bujaques.

Anònim ha dit...

Et torne a fer la pregunta q hem pareix q ja et vaig fer fa un temps. Pots traure l'estadistica d tota la gent q no viu al poble desde el regnat de MVC?? Molta, molta i que vau fer?? Hi ha kintes com la del teu germa q estan tots fora...

Beniarres al dia ha dit...

Al primer anònim dir-li que no comparteixc lla opinió de que l’autovia siga una aberració ambiental. Evidentment que tindrà un impacte ambiental però qualsevol projecte te un estudi de impacte ambiental i aquest es supervisat per multitud d’organisme que donen el vist i plau. Per exemple al Barranc de la Batalla s’estan fen uns gran túnels per minimitzar l’impacte ambiental. Crec que es obri un porta cap al progrés i el futur. El temps ho dirà.

Respecte al segon anònim dir-te que no tinc eixes dades i no se com traure-les. Si tu pots ens les facilites i ja que estàs traus també des de que està governant el PP per comparar. Desgraciadament, tal vegada vagen molt semblants.

Quan dius regnat te se nota una mica de sarcasme. De regnat cap, et torne a dir, que va ser el POBLE el qui va voler que Mª Vicenta estiguera al front de l’Ajuntament de Beniarrés. Tal vegada t’hauries de preguntar per quin motiu la votaven a d’ella i no als candidats i candidates del PP? Espere resposta

La despoblació dels pobles del Comtat es un mal endèmic propiciat per la manca de treball en general i de treball de qualitat (per exemple a l’Orxa hi ha treball i la gent segueix marxant del poble), per la falta de bones comunicacions ( molt prompte estarà l’autovia feta), per la manca d’inversions de la Generalitat Valenciana ( no hi ha cap Centre de Dia públic), per la manca de cases econòmiques ( ara es desenvoluparan àrees però això porta un procés molt llarg i costós), per la disminució de la natalitat ( a tot l’estat espanyol) i per altres aspectes com l’ocí, el temps lliure que fan més apetitós el viure en un ciutat

Anònim ha dit...

Ye Fede pq sempre q et parle de MVC penses q soc del PP, que pasa que si un no esta d'acord en o no va votra a Maria Vicenta ja te que ser del PP??
Aprofitan que parle de Maria Vicenta, la Diputa, estic totalmen segur d que no te que no te de fer res per el poble mentre el alcalde siga Luis...el temps que es savi heu dira tot.

Beniarres al dia ha dit...

En cap moment t'he dic que sigues del PP encara que soc lliure de pensar-ho. També espere que ens facilites les dades de la gent que ha marxat a viure fora quan estava Mª Vicenta i araque està Luís.

Simplement recordar-te i m'imgine que ho sabràs que el PP governa la Generalitat Valenciana i es el qui te els "cacaus" per tant si alguna cosa es fa o es deixa de fer es cosa dels qui ens governen.

I per altra banda preguntat si Luis ha anat a demanar recolçament o ajuda a Mª Vicenta per portar endavant algun projecte? Encara que et torne a dir que qui ens governa es el PP per a lo bo i per a lo roïn.

Anònim ha dit...

Els polítics, d'un i altre partit,de la Generalitat i del Govern Central, sols volen els diners per a jugar a golf, anar de putes i omplir-se els nassos de farlopa.
Lladres, interessats i mentiders, hipòcrites i malfaeners.

Beniarres al dia ha dit...

"De tot hi ha en la vinya del Senyor" però em sembla que generalitzar NO. No es pot posar tot en el mateix sac.

Per cert sols nomenes els "polítics, d'un i altre partit,de la Generalitat i del Govern Central" la resta de polítics i altres partits també es dediquen a tot el que dius?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...