Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 8 d’octubre del 2007

9 d'Octubre

Diada nacional del País Valencià

El 9 d'Octubre, per alguns valencians, és el dia Nacional del País Valencià, per a altres, el dia de la Comunidad Valenciana, encara que, més d'un, preferirà commemorar el Dia Mundial de l’Estotornell o qualsevol altre dia mundial....sí. Però, deixant a banda aquestes consideracions, cal dir seriosament que la situació en què es troba la nostra llengua i cultura és lamentable, impropi d'una societat culta i democràtica en un assumpte que no genera altra cosa que riquesa cultural en aquest Estat plural. El dia 9 d'Octubre tots se’n recorden de parlar valencià. I en valencià ens parlarà, sota la llustrosa blavera, el Sr. Camps, per dir-nos lo be que va l'economia valenciana, els pocs aturats que tenim en aquesta “comunidad de la modernidad”, “que somos la envidia de España”, “el gobierno socialistade España no nos quiere” les noves inversions per reactivar la industria, la prodigiosa marxa del valencià a les escoles i el puteig socialista respecte del corredor mediterrani, del pla hidrològic.
I quan acabe el seu discurs, oferiràn noves glòries a Espanya i fins l'any que ve. Advertixc, de fa ja prou, massa anys, que la dreta conservadora governant al nostre País Valencià s'ha proposat fer despareixer i esmicar tot allò que representa el “fet diferencial” com a poble a través d'una política de persecució que sembla heretada del Decret de Nova Planta. Ara, per a més escarni, anomenen la nostra llengua valenciana “idioma” sols amb un propòsit: regenerar encara més l'anticatalanisme i enfrontar la societat. Així, baix aquest subterfugi idiomàtic, acabar d'ofegar, fins l'últim alé, l'ànima de la nostra identitat. Perquè, dir-li “idioma” a una llengua que pràcticament no parlen, dir-li “idioma” a una llengua que desprecien fins el punt de dir públicament que “no la utilizan por respeto a aquellos que no la entienden”, que no reb el suport necessari per part de la Generalitat a través de professionals ni d'altres esdeveniments (artistes, escriptors, trobades, etc), dir-li idioma a una llengua que prácticament no existix en la dinàmica política, social, administrativa i legislativa del dia a dia.....dir-li “idioma” en aquesta situació és, dic, un escarni. La dreta, l'únic que fa amb la llengua dels valencians és deixar-la morir.
Pregue, la unió, en nom de la nostra història i per la memòria d'aquells pels quals som qui som, de tots els valencians conscienciats per poder acomplir aquesta inveterada tasca: recuperar els nostres sentiments d'identitat.

A Beniarrés, diferents actes organitzats per l’Ajuntament i per l’Ateneu Popular Arrels ompliran aquest dia.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Me la bufa el 9 d´octubre y el 12 tambe. simplement dir el poc trellat que teniu tots agarranse tan forts tots estos temes.

VIVA EL REY.

Anònim ha dit...

Ya que pides comentarios debes`publicar todos los que te hagan tanto sean de tu agrado o no pues puede que tengas razon en lo que piensas o lo mas seguro que estes muy ofuscado en tus ideas y no admitas la de los demas animate a publicar todos los comentarios o si no quita esta pagina, en el tiempo me daras la razón

Beniarres al dia ha dit...

Si algun comentari no s'ha publicat, es perquè no ha arribat al moderardor, que soc jo. Cap comentari s'ha denegat la seua publicació.

Si estàs assabentat que algun comentari no s'ha publicat que'l tornen a enviar i deseguida serà publicat.

Gràcies per participar

josisocdebeniarres ha dit...

vinga fede, que cara que tens, dir que no publiques xq no aplega, sort tens que quan enviem no es queda registrat

Beniarres al dia ha dit...

Si és com tu dius, perquè si que t'havia de publicar aquest comentari i tirar-me terra als ulls?

Sols fer-te una xicoteta reflexió , tu si que saps qui soc jo però jo no sé qui eres tú. Tu podràs desqualificar-me i fer-ho públic però jo a tu no. Tu podràs insultar-me i fer-ho públic però jo a tu no.

Saben aquestes circumstàncies els teus comentaris son publicats. Et convide a seguir particpant.

Anònim ha dit...

A l'anònim del primer comentari:
Per culpa de la gent com tu, a la que "li la bufa tot", van les coses com van, de pena.
Segur que tu sols opines de futbol, sexe o de programes del cor. Segur que l’últim llibre que vas llegir va ser "Teo a la granja" i segur que el poc que penses no supera el mal que escrius.
No se que es pitjor la gent que passa de tot, com tu, o la gent que ho manipula tot a favor d’interessos electoralistes que camuflen els verdaders interessos econòmic que persegueixen.

Reivindiquem el 9 d’octubre!
Visca la terra!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...