Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

divendres, 31 d’octubre del 2008

L’urbanisme a Beniarrés: l’Àrea del Dr. Orero

Així queda l’area de repartiment nº 1 del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Beniarrés més coneguda coma la Zona d’Orero

Al nostre poble s’ha parlat molt i s’han contat moltes falsedats sobre les intencions d’uns i d’altres alhora d’urbanitzar aquesta àrea del Dr. Orero que tanta falta fa per al futur del nostre poble al igual que la resta de les àrees per a urbanitzar reconegudes en el PGOU vigent de Beniarrés des de l'any 2000.

L’anterior equip de govern format per el PP, ApBe i la Llista va presentar una modificació puntual sobre aquesta area respecte al PGOU vigent, per tal d’ordenar-la amb uns millors criteris urbanístics i on tots els propietaris eixiren guanyant ( aquestes apreciacions sempre han sigut discutibles i no tots compartim aquests criteris). El modificat va ser aprovat per la corresponent Conselleria amb les seues corresponents tramitacions i periòde d'al·legacions i ara, després de totes les tramitacions oportunes, es procedirà a nomenar l’agent urbanitzador que desenvoluparà l’àrea i construirà el claveguerams, carrers, enllumenat públic, xarxa d’aigua, es a dir, tot el que cal per a que de ser terreny agrícola passe a ser un solar on poder construir nous habitatges. Posteriorment el promotor interessat ja edificarà els habitatges.

L’ajuntament de Beniarrés ha adquirit uns terrenys destinats a ús dotacional de caràcter esportiu pels quals ha pagat uns 65.000 € i reconstruir un mur de pedra que tindrà que ser demolit del xalet d'Orero per a fer una nova piscina dintre del Pla Provncial d’Obres i Serveis de la Diputació D’Alacant.

La data per a presentar les ofertes per a ser agents urbanitzados d’aquest àrea té el seu termini el dia 11 de novembre i per les "campanades" que he escolat de moment hi han interessats 3 agents urbanitzadors.

Molta gent pregunta com quedarà l’àrea del Dr. Orero després de les modificacions realitzades i com quedarà una vegada urbanitzat. Açò més o menys, és el que gràficament he pogut aconseguir ( no se com funciona el Photoshop)




Aquesta imatge és de l’estat actual en que s’hi troba l’àrea del Dr. Orero( clica ací per ampliar la foto)


Aquesta segona imatge (clica ací per ampliar-la) reflexa més o menys, com haguera quedat l'àrea de repartiment nº1 o del Dr. Orero si no s'haguera aplicat cap modificació sobre l'àrea segons el PGOU aprovat l'any 2000. Ací cal dir, que totes les àrees estaven subjectes a càrregues urbanísitques i que és respectava l'eixida del poble fins a la carretera i com es pot apreciar sols hi han tres tipus de sol: urbà en marron, dotacional en morat i zona verda en verd.



En aquesta tercera imatge (clica ací per ampliar-la) és veu com quedarà, més o menys, l’esmentada àrea: l’àrea de color roig es quedarà tal com està actualment i és l’habitatge conegut com xalet d’Orero que juntament amb l'area marron continua queden fora de l'àrea de repartiment. En color morat es queda el dotacional que ha adquirit l’ajuntament de Beniarrés i on anirà una nova piscina municipal i en color marron seran les àrees on es podran construir nous habitatges. El l’àrea compresa dintre del triangle de color verd serà un parc o zona verda.

Es pot apreciar com baixarà un carrer des del carrer Alacant (carrer del metge) fins a la carretera i com quedarà un triangle a moda de placeta. S'aprecia com desapareix el carrer de baixada del poble fins la carretera. També cal dir que l'àrea roja i la marron que fita amb ella no tenen càrregues urbanístiques i s'han tret de l'àrea de repartiment nº1 o del Dr. Orero.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina merda de urbanisme,
menos rollos en esta part del poble i busqueu altre lloc per a tocar els collons, menut vetigal ve ara açi , ¿ se ha previsto parking para los forasteritos que vengan a la piscina en verano ? Sempre a incordiar als del poble
!!! NO A LA PISCINA !!!

Anònim ha dit...

Aleshores, el quadre de color marró dibuixat a la part de baix de l'actual xalet queda fora de l'àrea de repartiment?.
Vol dir això que el propietari d'aquest tros no entra en el repartiment de les càrregues (diners) de l'acció d'urbanitzar aquest PAI?,

Beniarres al dia ha dit...

Al darrer anònim: Tu mateix has dit la resposta

Anònim ha dit...

Mamoneo pur i dur.
Amiguisme i menfotisme.
Això tenim.
És el que hem votat, no?
Quan vinguen forasters a gaudir de la piscina, i siguen tants que no pugam entrar els del poble, què passarà?

Beniarres al dia ha dit...

A la piscina que es construirà nova, serem més o menys els mateixos que van ara. Cada vegada hi ha més piscines privades i la gent va menys a la piscina municipal.

No hi haurà servei de Bar, per tant la gent que vinga de fora abans anirà a altres piscines dels pobles dels voltants que si que en tenen per a banyar-se i després dinar.

Evidentment, tenim el que el poble de Beniarrés ha votat lliurement.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...