Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 12 de novembre del 2007

¿POR QUÉ NO TE CALLAS?

Una visión venezolana del " ¿Por que no te callas?" pronuniciado por el Rey Juan Carlos y dirigido a Hugo Chavez

La visión que tenemos de las noticias viene influenciada por el caracter editorial del medio y por la situación geogràfica del mismo. Està és una visión, que no representa a toda la opinión venezolana, de lo ocurrido però que se tiene que conocer para uno poder crearse una opnión libre.
Aporrea.Org publicó un artículo de opinión de uno de sus usuarios respondiendo al “rey” Juan Carlos de España, quien molesto y nervioso intentó irrespetar al presidente Chávez al ordenarle “¿Por qué no te callas?”. El artículo muestra una opinión interesante de un venezolano que argumenta los motivos por los cuales una ex colonia española como Venezuela puede hablar, pese a la arrogancia Real europeas.

El articulo dice:

En un arranque de Real educación, el rey Juan Carlos de España le ordenó callarse a Hugo, nuestro presidente, cuando preguntó enojado ¿Por qué no te callas?, en la intervención que hiciera después de las palabras del jefe de gobierno Rodríguez Zapatero. Por que no te callas

¿Es que acaso el rey de España se le olvidó que su propio hijo y su esposa fueron maltratados en Estados Unidos cuando viajaron por esas tierras?.

¿Creerá él que aún somos una colonia de España?.

¿Es que acaso pensará él que con ese desplante Real, amedrentaría al presidente Chávez o a Venezuela?.

Cosas de fin de mundo: un rey mal humorado porque se menciona a un súbdito suyo que salió con las tablas en la cabeza mandando las tropas españolas a Irak. Ese mismo que por su discurso hizo perder las elecciones a su compañero de partido y permitió la llegada de Zapatero al poder, como un vuelco del voto español hacia la izquierda.

Esto me encanta, Reyes que tienen emociones tan comunes como cualquier hombre de pueblo; verdades que duelen de aquellos que se creen superiores. Al parecer quieren tapar la realidad de la historia. Es que no nos importa su majestad.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

El que s´ha de tenir clar és que Chávez no va mostrar molta educació al tallar continuament el torn de paraula que li corresponia a Zapatero. Tal vegada es pensava que estava al seu show televisiu, on l´únic que parla és ell.
El Rei no va ser molt educat a l´hora de demanar-li que respectara el torn de paraula, però després d´escoltar com es divaga per la història culpant del genocidi més gran de la humanitat al teu país, com es critica a les empreses del teu país, s´insulta a ex-presidents elegits democràticament al teu país i damunt no es permet parlar quan el teu país té el torn de paraula, pues és per explotar.
A més, crec que Chávez no pot fardar de demòcrata, al igual que el representant de Cuba.
Altra cosa no sé, però al Rei no se li podrà criticar de no ser partidari de la democràcia, recorde que, en part, gràcies a ell ara vivim en una.

Anònim ha dit...

SEMPRE ESTIC FEN ESTE COMENTARI.
VIVA EL REY. I ARA SABEU PERQUE.....

Anònim ha dit...

El primer que deuria callar és el Borbó. Chavez no diu cap mentira, Aznar és un feixista i dels grans, igual que ho són tots els militants del PP. Aznar és còmplice de crims contra la humanitat i un dels responsables d'un dels últims genocidis que s'han vist al món (estic referint-me a la guerra d'Irak).

A l'anoim del primer comentari dir-li en primer lloc que no li deguem res al Borbó, al contrari, ell ens deu una disculpa pel que feren els seus avantpassats a terra nostra i que avuí en dia continua tenint vigencia i gaudint del benplàcit del mateix Borbó.

En segon lloc recordar-te que "shows" mediàtics en tenim ací a grapats. No són TVE1, TV2 i Cuatro el show televisiu de ZP i el PSOE? No ho són també Antena 3, el periòdic El Mundo o la COPE del PP? I axí tots i cada un dels mitjans de comunicació massius que tenim a l'abast. I en canvi açò sí que és democràcia, veritat? Democràcia per a qui? Per al PSOE i el PP únicament.

Per últim recordar-te també que la paraula democràcia significa govern del poble. Tu realment veus que a l'Estat Espanyol el poder i el govern el té el poble? Jo pense que no. El poder, el govern, l'ostenten cuatre polítics i empresaris que el fan servir a favor dels seus interessos particulars, no els interessos del poble.

Visca la terra!

Anònim ha dit...

El rei a partir de la seva intervenció en la Cumbre de Iberoamerica, per cert el que va dir és el que realment pensa i no li ho ha escrit ningú con fan habitualment, està capacitat per vindre a les xerrades que s'organitzen en el Bar la Plaça amb personalitats del pensament actual com Biri, Rodes i Ximo Busquera.
Wate aqui hay tomaaate!!!

Anònim ha dit...

Aneu a www.rebalion.org, llig, analitza, pensa i després opina.
Per cert Chavez a segut reelegit tres vegades en les eleccions i les propostes mes importants han passat per referendum, quantes vegades hem elegit al rei per eleccions, han preguntat al poble espanyol si vol rei?
Tenim rei por la gràcia del pueblo o por la gracia de Franco?
Senyor/a anànim/a del comentari 1 contesta?

Anònim ha dit...

Sóc l´anònim del comentari 1, i per al.lusions intentaré raonar-vos quin és el meu posicionament, respectant tots els altres punts de vista.
En primer lloc a Terra dir-li que jo tinc la mateixa visió que tu d´Aznar, però no estic d´acord amb que tatxes i generalitzes que tots els militants del PP són uns feixistes, segur que t´has fet més d´una birra amb algun d´ells i no t´ha semblat tan feixista. Amb eixe mateix raonament, i pel mot que utilitzes, jo podria pensar que tu ets un antisistema, d´estos que estan tot el dia tocant-se els collons tirats al carrer amb un bon pedal i cremant fotos de tots els que no pensen com ell, el que vulgarment anomenen un “asgarramantes”, i crec que no serà així.
En quant a les disculpes del Rei, pues home seria un detall, però si anem removent els segles d´història, i hi ha molts, quantes disculpes s´haurien de donar, no creus? (jo vull que els romans es disculpen davant els ibers, o que els conqueridors cristians es disculpen davant els musulmans que vivien als seus regnes ibèrics, o que els musulmans es disculpen davant els visogots,…) Hi ha molt que disculpar, eh?
Els mitjans de comunicació estan podrits, això és cert, però supose que tu tindràs una conciència pròpia que et permetrà digerir la informació que rebs a través de diversos canals, hui en dia hi ha més dels que es poden comptar, i posterioment crear la teua pròpia opinió raonada, si no és així no li tires la culpa als mitjans de comunicació.
I per últim, per favor, no em cites definicions de democràcia, en tot cas explicam el teu concepte de democràcia, qué canviaries per a que millorara, però no em plantejes un sistema utòpic. Jo per la meua part et recorde que téns tota la llibertat del món per a escollir una opció a les eleccions, i si no et veus representat per ninguna pots votar en blanc o crear la teua opció política. Però no deslegimites el vot lliure d´una majoria per que no han triat la teua opció.
Per a l´últim anònim, si no recorde mal, ací es va aprovar per les Corts i ratificar pel poble a través del vot lliure i democràtic una Constitució l´any 1978, en la que es va deixar constància de quina forma de govern voliem els espanyols (Monarquia Parlamentaria) i, per tant, de les funcions de la Corona i les Corts. Tu téns l´opció sempre que hi ha eleccions de votar a un partit republicà que canvie este sistema, i deixar constancia amb el teu vot de la teua opinió, però respecta si la majoria no tria eixa opció. Jo personalment preferisc que el Cap d´Estat espanyol siga el Rei abans de que siga qualsevol polític de torn que cree més crispació entre els ciutadans, a més crec que durant el periode de democràcia ha jugat un paper conciliador i no s´ha posicionat mai a favor de ninguna opció.
En fi, per a gustos colors. Salutacions a tots.

Anònim ha dit...

Hi han uns comentaris sobre el rei que són injustos, sesgats i poc realistes, no per anar contra el rei, sinó perquè no s'adapten a la realitat. El rei serà el que serà, però ens ha portat a la situació de democràcia actual, fins i tot els partits republicans així ho reconeixen. Una república no té perquè ser millor que una monarquia.Es poden comparar les repúbliques sudamericanes o africanes amb les monarquies europees? Evidentment, de cap manera. I si no voleu comparar aquestes repúbliques, cenyiu-se al context europeu. Són Itàlia, França, Alemanya, etc. més democràtiques que el Regne Unit, Suècia, Holanda,etc.? Siguem seriosos i no diguem burrades. El que passa és que hi ha mentalitats que diuen ser demòcrates ells únicament i tot el que no pense com ells es qualificat com a feixiste. Jo sóc nacionalista i els meus vots sempre han anat en aquest sentit i tot i això, reconec que Joan Carles ha estat un bon rei i hem tingut molta sort en tenir-lo. Que hauria passat en la Transició si es produeix la Ruptura com alguns propugnaven? Possiblement els sables ens hagueren tornat a la caverna.
En quant a l'elecció del rei ho ferem al aprovar la Constitució. L'energumen de Chávez ha comprat molts vots i ha enganyat molta gent. Per favor, no comparem.

Anònim ha dit...

preferisc viure dignament en una caverna, que en la vostra ¨democràcia¨.
JO TAMBÉ SOC ANTIMONÀRQUIC!

Anònim ha dit...

A l’anònim (ell ja sap qui és).
En primer lloc dir-te que sí, soc un antisistema (si això és estar en desacord amb l’ordre mundial actual), però això no vol dir que estiga tirat tocant-me els collons o cremant no se quines fotos. Si aquest és el concepte que tens de mi t’enganyes, si així fora, creus que estaria perdent ací el temps discutint aquests temes amb tu?

En segon lloc, jo en ningun moment he dit que tota la culpa siga dels mitjans de comunicació, sols que aquestos estan en mans de qui talla el pastís (polítics i empresaris). Ja se que puc accedir a un milió de mitjans, però aquestos no arriben a la gran massa perquè no poden realitzar la inversió suficient per a fer-ho. No la tenen perquè els qui tenen els diners i el poder no els interessa. En aquestes circumstàncies resulta impossible crear una opinió pública en la societat diferent a la difosa pels grans mitjans de comunicació (en mans de PP i PSOE). Dir-te també que aquests mitjans de comunicació es regeixen per la màxima capitalista del màxim benefici econòmic possible, per això no oferiran cap informació a la gran massa que puga qüestionar l’ordre establert, es més, la majoria de missatges que arribaran al poble no faran més que legitimar aquest sistema deixant fora qualsevol "informació perillosa".

Després del que t’he dit entens perquè la majoria vota el que vota? En la teoria hi ha democràcia i elecció de la informació que reps, però en la pràctica aquestes llibertats es veuen limitades pel que t’he t’acabe d’explicar.

Per a tu que és un sistema utòpic? Tot el que no es parega a l’actual? La meua visió de democràcia és la d’un poble on totes les persones tinguen els mateixos drets i privilegis. Un poble que tinga a les seves mans els mitjans de producció i que faça de la producció el seu sistema de vida (en conter d’estar en mans de quatre empresaris i polítics). Un poble lliure, al que deixen conservar la seva cultura, al que no obliguen a ser un apèndix més d’un estat totalitari. Un poble sense discriminació racial, sexual o de ningun tipus. Un poble solidari, un poble socialista.
Per a tu segur que tot açò és una utopia, per a mi és un motiu per seguir lluitant per a aconseguir-ho.

Visca la terra!

Anònim ha dit...

Espanya és una merda i el rei és un feixista

Anònim ha dit...

Terra no t´irrites, ni malinterpretes les meues paraules. Jo no he dit que tu sigues un tirat, sols et deia que generalitzar no és bò i per això et possava l´exemple (que a vegades també són desafortunats). Perdó si no m´he sabut explicar.

T´he de dir que jo mai he votat els partits majoritaris a les eleccions nacionals, ni autonòmiques, i crec que tu tampoc, i això és un clar exemple de que sí és possible crear una opinió independent en les conciències. El que passa és que si les opcions alternatives que es donen no convencen, pues poc es pot fer.

Jo crec que el sistema actual no és perfecte i, com en tot en esta vida, hi ha molts aspectes que millorar, però no crec que estem vivint en un Estat totalitari i pense que disfrutem tots d´uns drets i privilegis, en principi, prou igualitaris. Que ja és algo comparat en altres sistemes de països més avançats que´l nostre, i per supost a kilòmetres llum de Veneçuela.

En quant a la socialització dels béns i mitjans de producció, si no estic equivocat el més paregut que s´ha fet mai va ser a l´antiga URSS, i ja veus com va acabar el tema, o pots vore les desigualtats que existiexen en els països de signe comunista que encara queden, i per si no hi ha prou obri la boca i voràs quina porrà t´espolsen. No sé si et refereixes a este tipus de sistema, però si és el cas, crec que estàs molt equivocat, eixa no és la solució.

I es que el paper és molt sofrit, i caben totes les teories polítiques que vulgues i és tot meravellos i bònic, però la realitat no s´assembla en res a la teoria, apareixen moltes variables que la fan impossible, i la primera de totes elles és la conciència de cadascuna de les persones.

Salutacions amics.

Anònim ha dit...

Molt bé Terra, així es diuen les coses.

Anònim ha dit...

A l'anònim :

En primer lloc dir-te que no m'he irritat en cap moment, al contrari.

També dir-te que estic d'acord amb tu en que l’únic que pot canviar aquesta situació, el principal motor per al canvi, està en la consciència de les persones.

No vull que penses que soc un il•lús per dir el que vaig dir. A Rússia, com dius tu, es va aplicar i va tenir vigència durant un temps, fins que poc a poc va anar modificant-se per a convertir-se en la política econòmica de la que fan ús actualment. Durant aquest període de temps has de tenir en conter, entre altres coses, que el país va intervindre plenament en la 2n Guerra Mundial...
Els altres països en l'actualitat als que et refereixes, imagine que dos d'ells seran Cuba i Veneçuela, són exemples de països tercermundistes que no estan pitjor que altres països també tercermundistes que fan de l’economia privada el seu principal motor. O parlem de Xina, penses que la població xinesa viu millor ara que el país està obrint-se al capitalisme? No. Viuen millor quatre privilegiats però, i les zones rurals del país? I el seu proletariat? Igual o pitjor.

Al respecte d'aquestos països, i tornem al paper que desenvolupen el mitjans de comunicació en la nostra societat legitimant l'ordre establert, els grans mitjans de comunicació eviten qualsevol informació que puga millorar l’opinió que la societat té d'ells. Sabies, per exemple, que Cuba té l’índex d’escolaritat infantil quasi del 100%? O que el govern dels EE.UU. amb col•laboració amb la màfia de Miami ha intentat assassinar Fidel Castro en nombroses ocasions? I així un milió més de coses que de segur que si les saps no serà gràcies als grans mitjans de comunicació, sinó perquè les has buscat a fonts d’informació alternatives i no massives.

Pel que dius que si pense que aquest tipus de sistema és la solució, dir-te que jo no he dit això en cap moment. Jo et vaig dir en quin sistema m’agradaria viure i no vaig parlar ni de Rússia ni de cap altre país comunista com tu dius. Però el que importa del que vaig dir no és això, sinó deixar clar en quin sistema no vull viure: en l'actual.

Salutacions.

Visca la terra!

Anònim ha dit...

Explicam quan es va aplicar esta socialització a la ex URSS i dis-me si va ser tan benficiosa per a tots, perque segons el que jo tinc entés no va significar més que la implantació d´un govern totalitari dominat per l´únic partit autoritzat, en este cas el partit comunista (que per cert de comunista tenia poc). Vamos, igual que ací amb la dictadura de Franco sols que amb un altre color, o com diu el refranyer popular “los mismos perros con diferentes collares”.

Això per no parlarne dels milions de presos polítics, i no polítics, que van morir en camps de treball forçat, i de les brutals conceqüències ecològiques i econòmiques que ha deixat l´existència d´este règim tan “socialitzador”.

En quant a Cuba, em sembla molt bé que hi haja quasi un 100% d´escolaritat infantil, però, quina educació pot donar un règim dictatorial? Pues al meu pareixer una educació distorsionà en molts aspectes, en la que un dels objectius primordials és que el propi règim es perpetue. I no t´has preguntat mai quina llibertat tenen eixos escolars quan són majors, tenen idees pròpies i no les poden expresar? No crec que siga un exemple del tot bò.

Jo torne a insistir-te en que vivim en un sistema que no és perfecte, però que almenys permet a tot el món expresar-se lliurement, sempre guradant el respecte davant els que no pensen com tu.

Salut i que visca la Terra, però plural i democràtica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...