Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimarts, 13 de novembre del 2007

Invertir en cultura?

L’Ajuntament de Beniarrés ampliarà el Museu Municipal

La Diputació d’Alacant a inclòs l ‘obra sol·licitada per l’Ajuntament de Beniarrés “Reforma i ampliació del Museu Municipal” dintre del Pla d’Instal·lacions Culturals 2007-2009.

Aquesta obra que es realitzarà ben aviat està valorada en 76.106,85 € dels quals la Diputació aportarà 60.885,48 € i la resta eixirà dels fons propis de l’Ajuntament de Beniarrés, es a dir uns 15.300 €. L’obra consisteix en incrementar el volum de la segona planta i facilitar l’accés a les persones amb deficiències de mobilitat a Beniarrésl’esmentada planta.

Invertir en cultura és invertir en la dignitat del poble i cal que tots els ciutadans tinguen un accés a la cultura, siga la seua condició la que siga. Les administracions públiques deuen facilitar que aquesta cultura estiga a l’abast de tothom amb inversions públiques que l’apropen al ciutadà.

La primera fase del construcció del Museu Municipal o Sala d’interpretació de la Cova de l’Or, va costar uns 100.000 € als que caldrà sumar-li els 76.106,85 € més els sobrecostos habituals i el posterior equipament. L’obra una vegada finalitzada haurà costat uns 180.000 €.

I per a que?, Per a que sempre estiga tancat? Ni tant sols obrin ja els diumenges. Es açò invertir en cultura?, I la gestió del museu?, I el personal qualificat per a obrir-lo?

Aquestes preguntes no son noves, ja van ser plantejades pel grup municipal socialista quan aquesta idea es va portar al plenari per a debatre-la. Malauradament, tots els pronòstics que es van dir, han quedat reflectits en tant sols 10 mesos que porta obert.

Beniarrés es mereix un museu que promoga i done a conèixer la seua historia, els seus costums i la seua forma de ser però també es mereixem una gestió dels edificis públics per part dels nostres governants i en aquest cas ha quedat pales la mala gestió feta fins a la data d’avui en el Museu Municipal.

No per fer-lo més gran es solventaran els vertaders problemes que té: Gestió.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...