Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dijous, 10 de desembre del 2009

Una oportunitat única

En el passat ple ordinari celebrat el 30 de setembre de 2009 es va aprovar amb el vots a favor dels 5 representants del Partido Popular, l’abstenció del BLOC i els 3 vots en contra del PSPV-PSOE, el destinar 600.000 € per a la construcció d’un nou Centre Social per a Beniarrés. Aquest nou centre anirà on hui en dia està l’actual llar de les Mestresses de Casa i el Llar de la Tercera Edat i constarà en la planta baixa, sala per a la tercera edat i sala de rehabilitació i en la planta de dalt, una sala per a les mestresses de casa.

A simple vista, molts de vosaltres no comprendreu el vot negatiu del grup municipal socialista però creguem que és necessari el destinar aquests 600.000 € (100 milions de pessetes) a la construcció d’un Centre de Dia o Centre de Respir. Un centre on el nostres majors puguen estar ben atesos, en mans de gent professional, on les persones que habitualment les atenen a les seues cases tinguen temps d’anar a treballar o simplement, descansar al llarg d’unes hores al dia.

El que proposem el socialistes és que la Diputació d’Alacant, la Generalitat Valenciana i l’Estat Central, be conjuntament o sols una d’aquestes institucions, compre el col·legi de les Monges, hui en dia de propietat privada, i és destine per a construir el Centre de Dia o Centre de Respir per a la nostra gent gran.

Aquest edifici està catalogat al Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) vigent hui en dia a Beniarrés com un “Edifici Protegit”, el que vol dir que no es pot tombar per a fer finques ( si no es canvia la seua catalogació), simplement es pot reformar el seu interior per acondicionar-lo, ja bé a un ús privat o a ús públic, però sempre respectant la seua estructura. Ja quan es va fer el PGOU en època de govern socialista, es va protegir aquest edifici per a poder destinar-lo a un ús social en el cas de que tornara a mans privades com ha sigut el cas.

Una vegada adquirit aquest edifici per alguna institució pública i on a l’Ajuntament de Beniarrés no li constaria un sols euro com ja ha passat en altres pobles, li se deuria donar un ús social, be per a ús estrictament local o a nivell comarcal i és ací on els socialistes proposem que aquest edifici es destine a Centre de Dia o Centre de Respir. Al mateix temps que s’oferiria aquest servei a la nostra gent gran i al seus familiars, crearia llocs de treball al poble i faria que molta gent es quedara a viure al poble envers de marxar fora, fent que també s’incremetara l’activitat econòmica de les botigues de Beniarrés i la restauració ( bars).

Per al seu finançament estarien aquests 600.000 € que l’actual equip de govern pretén destinar a la construcció d'un Centre Social, ajudes de la Conselleria de Benestar Social i els diners que vindrien de l’aplicació de la Llei de la Dependència.

Evidentment que sempre serà millor tindre un centre nou per a la nostra gent gran i per a les mestresses de casa però hi ha que prioritzar i pense que es trobem front a una oportunitat única de oferir als nostres majors el millor que els podem oferir, un centre on no estiguen sols, on estiguen ben atesos, on estiguen en mans de professionals, on els seus familiars tinguen temps per anar a treballar o simplement descansar, un lloc on es creen llocs de treball.

Sincerament crec que estem front a una oportunitat única d’oferir al poble de Beniarrés un servei que , més tard o més prompte, tots tindrem l’oportunitat de gaudir-ne i no deixar en mans privades i en gent que sols vol negoci, el benestar de la nostra gent gran. Evidentment qui vullga o més bé, qui puga que s’ho pague, però per als qui no tenen recursos econòmics, que tinguen un servei públic amb les màximes garanties que els acullga amb les mans oberts sense mirar si tenen o deixen de tindre diners.

9 comentaris:

EL PI ha dit...

Fede aquesta proposta de fer un centre de dia és la correcta ja que un centre social no té ni peus ni cap ja que l´actual edifici està ben concervat el problema és que no li donen l´activitat que li toca

Carles Tomàs ha dit...

S'hauria de lluitar perquè així fora. Al poble es necessita un centre de día més que no un centre social. Si l'edifici necessita una reestructuració a fons, doncs que es toquen a les portes que calguen. He vist en altres pobles remodelar edificis en pitjor estat de conservació. Si anàrem tots a una com Fuenteovejuna, es podrien aconseguir moltes coses.

Anònim ha dit...

A Carles Tomás: t'esperem com a candidat a les properes eleccions municipals.

Carles Tomàs ha dit...

Gràcies, sr. o sra. per la ironia Si em dius qui eres et contestaré dels meus propòsits, però em sembla fatal que t'amagues darrere un anonimat per dir ximpleries. Pensa que jo podria dir-te'n igual o més amb l'antifaç posat, però crec que un lloc com aquest és per debatre punts de vista i manifestar opinions.

SAJOLIDA ha dit...

Què fàcil és dir les coses de mala manera, amb ironia o suspicàcia a una altre quan s'està amagat!!
Ànim, Carles, no deixes d'expressar la teua opinió.

Anònim ha dit...

M'apunte: Carles alcalde de Beniarrés

Anònim ha dit...

Jo també pense que cal un centre de dia. Tanta gent gran que hi ha al poble es necessita un. A més donaria també llocs de treball a la gent del poble.

Anònim ha dit...

Carles for mayor

* El de l'oli * ha dit...

Un centre de dia per a persones grans seria una bona cosa.

Ànim Carles, hauries de prendre't eixa fina ironia com a un afalac.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...